Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΗΦΑΊΣΤΕΙΑ Το σιδηρουργείο του Ηφαίστου. ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ Ηφαίστειο είναι η δίοδος του εσωτερικού της γης από την οποία εκρέει μάγμα. Η δραστηριότητα αυτή οδηγεί.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΗΦΑΊΣΤΕΙΑ Το σιδηρουργείο του Ηφαίστου. ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ Ηφαίστειο είναι η δίοδος του εσωτερικού της γης από την οποία εκρέει μάγμα. Η δραστηριότητα αυτή οδηγεί."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΗΦΑΊΣΤΕΙΑ Το σιδηρουργείο του Ηφαίστου

2 ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ Ηφαίστειο είναι η δίοδος του εσωτερικού της γης από την οποία εκρέει μάγμα. Η δραστηριότητα αυτή οδηγεί στην δημιουργία του Βουνού που αποκαλούμε Ηφαίστειο.

3 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ Τα ηφαίστεια εμφανίζονται όταν δύο ή τρείς τεκτονικές πλάκες συγκρούονται ή αποκλίνουν. Το γνωστό ‘’Δακτυλίδι της φωτιάς’’ το οποίο βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό είναι η απόδειξη δημιουργίας των ηφαιστείων κατά την σύγκρουση των τεκτονικών πλακών.

4 ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΑΡΕΝΑΛ Το ηφαίστειο Αρενάλ βρίσκεται στην Κόστα Ρίκα είναι από τα νεότερα ηφαίστεια στον κόσμο και αυτό συγκεκριμένα δημιουργήθηκε πρίν 7.000 χρόνια. Από το 1968- 2010 υπήρχε το πιο ενεργό ηαφαίστειο στην Κόστα Ρίκα

5 ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ Η.Π.Α Το Ηφαίστειο της αγίας ελένης είναι γνωστό για την καταστροφική έκρηξη του 1980. Αυτή η έκρηξη ήταν η πιο καταστροφική οικονομικά σε όλη την ιστορία των Η.Π.Α St. Helens Volcano washington

6 ΒΕΖΟΥΒΙΟΣ Ο Βεζούβιος είναι μακράν το πιο γνωστό ηφαίστειο στον κόσμο. Βρίσκεται στην Ιταλία περίπου 12 χλμ από την Νάπολι. ΟΙ εκρήξεις του έπαιξαν σημαντικό ρόλο για την διαμόρφωση του εδάφους όπως είναι σήμερα.

7 ΠΑΡΙΚΟΥΤΙΝ Το παρικουτίν βρίσκεται στο Μεξικό. Είναι από τα μεγαλύτερα στο Μεξικό και αποτελεί τουριστικό προόρισμο για τολμηρούς τουρίστες.

8 ΕΡΕΒΟΣ Το ενεργό ηφαίστειο Έρεβος θεωρείται το πιο σημαντικό στην γη λόγο της θέσης του. Είναι το νοτιότερο ενεργό ηφαίστειο στην γη. Βρίσκεται στην Ανταρκτική καλύπτεται συνεχώς από πάγο. Από το 1972 ήταν ενεργό ασταμάτητα.

9

10 ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΥΘΗΣΑΤΕ


Κατέβασμα ppt "ΗΦΑΊΣΤΕΙΑ Το σιδηρουργείο του Ηφαίστου. ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ Ηφαίστειο είναι η δίοδος του εσωτερικού της γης από την οποία εκρέει μάγμα. Η δραστηριότητα αυτή οδηγεί."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google