Μεθοδοι ΜαγειρεματοΣ 1.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου
Advertisements

Μορφές Ενέργειας.
ΟΣΠΡΙΑ Τα όσπρια χρησιμοποιούνται άμεσα για τη διατροφή του ανθρώπου, ενώ πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται για τη διατροφή των ζώων. Ανάμεσα στα όσπρια,
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
Αυγά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ Πώς να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, την κοινότητα Λοιπές Πληροφορίες.
Όσπρια ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα όσπρια και να δινει παραδείγματα
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ Στοιχεια: ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ. KΆΘΕ ΦΥΣΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ ΠΕΡΙΈΧΕΙ (Ή ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΆ ΑΠΟΘΗΚΕΎΕΙ) ΜΊΑ ΠΟΣΌΤΗΤΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΆΖΕΤΑΙ ΕΝΈΡΓΕΙΑ. ΕΝΈΡΓΕΙΑ, ΣΥΝΕΠΏΣ, ΕΊΝΑΙ Η ΙΚΑΝΌΤΗΤΑ ΕΝΌΣ ΣΏΜΑΤΟΣ.
ΥΓΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΣ Α’
Στοιχεια τεχνικησ θερμοδυναμικησ και μεταδοσησ θερμοτητασ
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
ΨΥΞΗ.
Ενότητα 5.1 Λίπη - Λάδια.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ
ΧΟΙΡΙΝΑ 1.
Ενέργεια Η ενέργεια είναι κάτι πολύ χρήσιμο στην ζωή μας. Την χρησιμοποιούμε καθημερινά,χωρίς αυτή δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε.Η ενέργεια παρουσιάζεται.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ανάλογα με την προέλευση της ενέργειας και τον τρόπο που τη χρησιμοποιούμε, ονομάζουμε την ενέργεια:
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
6.2 ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ: ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Ενότητα 1.1 Νερό.
ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ Στόχοι Ο Μαθητής
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξέβαθο Τηγάνισμα
ΨΑΡΙΑ.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE OR POT ROASTING
Ενότητα 7.1 Πρόληψη τροφικής δηλητηρίασης
Ψάρια (αλιεύματα) ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ
ΣΗΜΑΝΣΗ # 2.
Οι υδρογονάθρακες ως καύσιμα. Η καύση είναι η πρώτη χημική αντίδραση που χρησιμοποιήθηκε από τους ανθρώπους για … θέρμανση μαγείρεμα Κατασκευή αντικειμένων.
Μοσχάρι - σε ποια κομμάτια κόβεται-τρόποι μαγειρέματος.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΠΟΣΕ / POACHING
ΑΡΝΙΑ ΑΡΝΙΑ #2 Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: ΑΡΝΙΑ #2 Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: Αναφέρει.
ΒΟΔΙΝΑ & ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α’
Μαθημα 6 Παραγοντες που επηρεαζουν τη Συνθεςη του μενου
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξ ΈΒΑΘΟ Τ ΗΓΆΝΙΣΜΑ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα,
Το κρέας Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου. Το κρέας (ορισμός) Κρέας ονομάζουμε την σάρκα των ζώων. Το κρέας αποτελεί τροφή για τον άνθρωπο από τα προϊστορικά.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.
ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη.
 ΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΧΑΡΤΙ  ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ.
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
ΒΡΑΣΤΑ Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
Αυγά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
Εφαρμογές καλών και κακών αγωγών της θερμότητας στην καθημερινή μας ζωή Εξηγήστε γιατί τα αντικείμενα που σας παρουσιάζονται πιο κάτω είναι κατασκευασμένα.
Απώλεια θρεπτικών συστατικών κατά την επεξεργασία
Μαγείρεμα και Υγεία This publication has been produced with the assistance of the European Commission. The contents of this publication are the sole responsibility.
«Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης» Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
Μεθοδοι ΜαγειρεματοΣ 2.
Θέμα: Επιστήμη στο πιάτο
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
Διατροφή γυναίκας, παιδιού
Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας
Διατροφή και Ασθένειες
Εφευρέσεις που θα κάνουν την ζωή μας πιο όμορφη…
ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΔΟΧΕΙΟ (POELING /POELER)
ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Ψάρια (αλιεύματα) ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ.
Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr.bounartzis
Μορφές ενέργειας Ενότητα 1η.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μεθοδοι ΜαγειρεματοΣ 1

Ορίζει τι είναι μαγείρεμα. Στοχοι ΜαθηματοΣ Ορίζει τι είναι μαγείρεμα. Αιτιολογεί την ανάγκη του μαγειρέματος των τροφίμων. Ονομάζει τις μεθόδους μαγειρέματος.

= + ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ Μαγείρεμα είναι η παροχή θερμότητας στις τροφές, με σκοπό να επιφέρει σ’αυτές τις αναγκαίες φυσικές και χημικές αλλαγές για να γίνουν καταναλώσιμες. = +

ΓΙΑΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ; Οι τροφές γίνονται μαλακές και ευκολοχώνευτες. Οι τροφές απαλλάσσονται από μικρόβια που περιέχουν και επομένως διατηρούνται περισσότερο. Οι μαγειρεμένες τροφές ικανοποιούν τις αισθήσεις. Με το μαγείρεμα αυξάνεται η ποικιλία των παρασκευών.

ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΒΡΑΣΤΑ ΞΕΒΑΘΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ ΠΟΣΙΕ ΒΑΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ ΣΤΙΟΥ ΡΟΣΤΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΠΡΑΙΖΕ ΡΟΣΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (ΧΩΡΙΣ ΥΓΡΟ) created by Euripides Savva

Ορίστε τι είναι μαγείρεμα. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Ορίστε τι είναι μαγείρεμα. Αιτιολογείστε την ανάγκη του μαγειρέματος των τροφίμων. Ονομάστε τις μεθόδους μαγειρέματος.