Francesca Woodman Γεννήθηκε στις 3 Απριλίου του 1958 Φωτογράφος

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κ. Π. Καβάφης Η ζωή και το έργο του ( ).
Advertisements

Ο ΟΛΟΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΦΑΡΟΣ Του Φρανσίσκο Κούνα Εάν έρθεις στο σπίτι μου, από το παράθυρο της κρεβατοκάμαράς μου θα δεις τη θάλασσα, την παραλία και πολλές.
… ΚΑΙ… …και εσωτερική στάση.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΟ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ.
Θόδωρος Αγγελόπουλος (Αθήνα, 27 Απριλίου Ιανουαρίου 2012) Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός κινηματογράφου. Έχει τιμηθεί με.
Ο David Doubilet γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1946, και άρχισε καταδύσεις στην ηλικία των 8 ετών. Πέρασε 13 χρόνια φωτογραφίζοντας κατά μήκος των ακτών.
Ιστορίες Καθημερινής Επισφάλειας νο2.
Δραστηριότητα 9: Πώς παρουσιάζονται οι μετανάστες στα ΜΜΕ; Διαφάνεια 1: Στόχοι >Να διερευνήσουμε πώςπαρουσιάζονται οι μετανάστες στα ΜΜΕ >Να μάθουμε να.
Μαυρογιάκουμου Αντωνία Γκιουστερακλί Κιουρζάρα.  Βαν Γκογκ:στενός φίλος του Αρμάντο Φερνάντο  Eduard Cardon: κριτικός τέχνης  Naudet: αγοραστής του.
Ο ΝΑΒΙΝΤ ΔΕΝ ΕΙΡΘΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Ο Μυστικός Κήπος F. H. Burnett Μάριος Σταύρου Α2.
Ο Naudet (αγοραστής), ο ιδιοκτήτης της γκαλερί Pere Malgras και ο κριτικός τέχνης Edouard Carton έχουν συνεργαστεί για να σκοτώσουν τον Αρμάντο Φερνάντο.
 Ένας ιμπρεσιονιστής ζωγράφος βρίσκεται νεκρός στο Γκραν Ζάτ.  Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνες έπειτα από ένα ανώνυμο σημείωμα.  Ενώ ο πίνακας είχε τελειώσει.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ Το τηλέφωνο στην ζωή μας… Το τηλέφωνο είναι μία συσκευή συνδιάλεξης η οποία μεταφέρει τον ήχο μέσω ηλεκτρικών σημάτων. Συγκεκριμένα πρόκειται.
ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ Λούκας Σόλωνος Ε΄
Νικόλαος Κοπέρνικος. Παιδική ηλικία και μόρφωση Αγαπημένε μου φίλε, Θα σου πω μια ιστορία για τον πιο ονομαστό και φημισμένο σε όλο τον κόσμο, πολίτη.
Παρακίνηση σε αυτοκτονία 2.Ψυχολογική πίεση λόγω φημών-διαδόσεων
«Πως Επιλέγω το Μεταπτυχιακό που μου ταιριάζει: Κριτήρια & Μηχανισμοί» «Τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Λένα Κυριάκου Εργασιακή.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Απ’ το βυζαντινό πάπυρο
Η γειτονιά που γέμισε ήχους
Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Πτυχίο Δημοσιογραφίας Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Κατάγομαι από ένα ορεινό χωριό του Ζαγορίου. Έζησα στον τόπο καταγωγής μου μέχρι την ηλικία των 9 ετών και, στη συνέχεια, εγκαταστάθηκα με την οικογένειά.
ΦΙΛΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ.
Ο Μυστηριώδες Θάνατος του Αρμάντο Φερνάντο Παρουσίαση: Άννη Χατζιατριάν Μαρία Χατζηγεωργίου Δημήτρης Ιλίτζεβ.
Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στον Ρόμπι, το πρώτο ρομπότ το οποίο πουλήθηκε σε μια οικογένεια σαν κουβερνάτα της κόρης τους. Το κορίτσι αγαπά πολύ το ρομπότ.
Οδυσσέας Ελύτης Ο ποιητής του Αιγαίου
Επικοινωνία σχολείου-οικογένειας
Ελ Γκρέκο.
Ο David Doubilet γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1946, και άρχισε καταδύσεις στην ηλικία των 8 ετών. Πέρασε 13 χρόνια φωτογραφίζοντας κατά μήκος των ακτών.
3ο Γυμνάσιο Τρικάλων, Εργαστήρι Δημιουργικής Ανάγνωσης & Γραφής
Περιεχόμενα Μακάριος ΄Γ Δασκάλα: Μαρία Χατζηιωάννου
Γιατί και πως μετακινούνται οι άνθρωποι της Εποχής του Χαλκού;
Ελισάβετ Μαρτινέγκου Μουτζάν (ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ)
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΕΡΙΚΩΝ ΟΤΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΝΑΙ «ΑΧΡΗΣΤΗ» Β’ ομάδα:Λιόλιου Αρετή, Ματσούκα Αντωνία,
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ.
O ταν κάποιος σκέφτεται χωρίς να θέτει απαραβίαστα σύνορα σε θέματα που αφορούν τους ρόλους των δύο φύλων, μπορεί πιο εύκολα να φανταστεί έναν άνδρα να.
ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ Ο Γαλιλαίος (Galileo Galilei, 15 Φεβρουαρίου 1564 – 8 Ιανουαρίου 1642) ήταν Ιταλός αστρονόμος, φιλόσοφος και φυσικός. Γεννήθηκε στην Πίζα της.
Η ζωή και το έργο διάσημων φωτογράφων Νεφέλη Καπετανάκη Μαρία Σεριάτου Μαριαλένα Τόγκα Φώτης Ξευγένης.
Μια αδελφή σκέτος μπελάς
ΜΙΣΕΛ ΝΤΕ ΜΟΝΤΑΙΝ.
Ο ήρωάς μου Βαγγέλης Μ.. Δημήτρης Διαμαντίδης Σε αυτή την παρουσίαση θα σας παρουσιάσω τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Σε αυτή την παρουσίαση θα σας παρουσιάσω.
KINHTO.
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
Διονύσιος Σολωμός γεννήθηκε στις 8 Απριλίου του 1798 στη Ζάκυνθο. Σε πολύ μικρή ηλικία έμεινε ορφανός και το 1808 έφυγε για σπουδές στην Ιταλία, με τη.
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης 2015
9 ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΑμΕΑ Αφιέρωμα στην Από την ΣΤ΄ Τάξη Σχολ. Έτους Ιουνίου 2014 Σύνταξη κειμένων: κ. Μπλούκα.
Ο Γύζης και η «ζουρλοκαντέρω» Άρθρο του Ζενάκου Αυγουστίνου στο «Τεχνηέντως» ΜΑΘΗΜΑ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011 ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΒΑΜΒΑΚΙΔΟΥ, ΑΝΑΠΛ.
Μαθέα Άννα Μπρουκάκη Ελισάβετ Παπαδοπούλου Ερμιόνη Παπαδόπουλος Κυριάκος Χατζηϊωάννου Παναγιώτης 25/2/ ο Γενικό Λύκειο Καβάλας ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ.
Σεπτέμβριος 2015 Στ΄1. Λουίζα Μέι Άλκοτ  Τέσσερεις αδερφές η Μέγκ, η Τζό, η Μπέθ και η μικρή Άμμυ. Η κάθε μια με τις φιλοδοξίες της ζει την εφηβεία.
R oc k & Τέχνη Rock 4 four. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Συνθέσαμε μια εργασία η οποία έχει σχέση με διάφορες ταινίες, λογοτεχνικά βιβλία, και αφιερώματα σε συγκροτήματα.
Άλκη Ζέη 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π. Τ. Δ. Ε.- Α. Π. Θ. Σχολικό έτος Κατερίνα Γαλλιού Στ ’2.
Άννα Φράνκ ΤΖΟΤΖΕΦΙΝ ΠΟΥΛ ΑΝΤΖΕΛΑ ΜΠΑΡΕΤ. Δέκα χρόνια μετά τον πόλεμο πολλοί άνθρωποι είχαν χάσει τις δουλειές και τις περιουσίες τους. Η Άννα Φρανκ ήταν.
Σεπτέμβρης 22/9/2015 Ε΄ 2. Λίτσα Ψαραύτη  Στη Σάμο τη περίοδο του Β΄ παγκόσμιου πολέμου μια οικογένεια αναγκάζεται να αφήσει το νησί και να πάρει το.
Το ψέμα Ζωρζ Σαρή Μπουσμαλή Ξανθή Α’ Γυμνασίου Σχ. Έτος
Παιδιά από όλο το κόσμο, διαφορετικές κουλτούρες και κοινωνικές τάξεις, όλα μαζί κάτω από τον φακό του φωτογράφου James Mollison. Ένα έργο που δείχνει.
6ο Δημοτικό σχολείο Αρτέμιδος Ομάδα CBoys
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
Βιβλιοπαρουσίαση Αντρέας Πεμπέτσιος E΄2.
Από τους: Χάρις, Ειρηναίος, Μαρίνος Τάξη Ε’ Δημοτικό Σχολείο Παλώδιας
Βασίλης Α. Τάξη Ε2 ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Δήμητρα Μυλωνάκη Τάξη: Δ1
Δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλίου
Πυρροσ δημασ.
Η ζωή των δουλοπάροικων
3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ Εμμανουέλα Καράλη Ε’1
Επιμελήτρια:Τοσιλιάνη Δήμητρα
Σημείωση: Μπορείτε να εκτυπώσετε αυτό το πρότυπο για να το χρησιμοποιή σετε ως ημερολόγιο τοίχου. Μπορείτε επίσης να αντιγράψετε τη διαφάνεια.
BARCELONA Ορέστης - Βαγγέλης.
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Δήμητρα Μυλωνάκη Τάξη: Δ1
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Francesca Woodman Γεννήθηκε στις 3 Απριλίου του 1958 Φωτογράφος Φωτογράφιζε κυρίως γυναίκες γυμνές ή με τρομαγμένο πρόσωπο Πολύ συχνά φωτογράφιζε τον εαυτό της Ασπρόμαυρες φωτογραφίες Έμενε στο Colorado της Αμερικής Πήγε Δευτέρα δημοτικού στην Ιταλία, απ’ όπου καταγόταν, αφού είχαν μια φάρμα εκεί και περνούσαν πολλά καλοκαίρια οικογενειακώς Σπούδασε στο Rhode Island School Of Design όπου ξεκίνησε να αναπτύσσει το ταλέντο της στη φωτογραφία Διέκοψε τις σπουδές της εκεί και σπούδασε στην Ιταλία για έναν χρόνο Ήρθε σε επαφή με πολλούς καλλιτέχνες και διανοούμενους εκεί, μιας και μιλούσε άπταιστα Ιταλικά Επέστρεψε στην Αμερική για να πάρει το πτυχίο της

Francesca Woodman Το 1979 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να ξεκινήσει την καριέρα της ως φωτογράφος Έστειλε τη δουλειά της και κάποια book σε πολλούς φωτογράφους μόδας χωρίς κανένα αποτέλεσμα Στα τέλη του 1980 πέφτει σε κατάθλιψη λόγω των αποτυχημένων προσπαθειών της να προσελκύσει κοινό και να γίνει γνωστή και λόγω του χωρισμού της Επέζησε από την πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε και μετακόμισε πίσω στους γονείς της Στις 19 Ιανουαρίου 1981 αυτοκτονεί πέφτοντας από το παράθυρο μιας πολυκατοικίας στη Δυτική Νέα Υόρκη (22 χρονών) Όλοι λένε ότι βρισκόταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση Ο πατέρας της υποστηρίζει ότι αυτοκτόνησε επειδή απέρριψαν την αίτησή της για χρηματοδότηση από το National Endowment of Arts

Francesca Woodman Δημιούργησε πάνω από 10.000 αρνητικά τα οποία φυλάσσουν οι γονείς της Στο πανεπιστήμιο δανείστηκε μια βιντεοκάμερα και έκανε κάποια βίντεο όπως ‘’Francesca x2’’, ‘’Sculpture’’, ‘’Corner’’, ‘’Trance’’, ‘’Mask’’ τα οποία έχουν προβληθεί σε εκθέσεις και γκαλερί του Λονδίνου, Ελσίνκι, Μαϊάμι, Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο Η Woodman έφτιαξε πολλά book αλλά μόνο ένα δημοσιεύτηκε λίγο πριν τον θάνατό της με τίτλο ‘’Some Disordered Interior Geometries’’ (Κάποιες Εσωτερικά Διαταραγμένες Γεωμετρίες) Ήταν φτιαγμένο από σελίδες ενός παλιού Ιταλικού βιβλίου γεωμετρίας πάνω στις οποίες πρόσθεσε 16 δικές της φωτογραφίες, έβαλε μπλάνκο και πρόσθεσε δικές της σημειώσεις Κάποιες σελίδες και φωτογραφίες είχαν διάφορες αποχρώσεις του ροζ, όταν όμως τυπώθηκε ήταν όλο ασπρόμαυρο. Οι κριτικές για το συγκεκριμένο book (από το ’99 και μετά όπου μελετήθηκε και αναλύθηκε) ήταν αρκετά καλές και τόνιζαν τη μοναδικότητά και την πρωτοτυπία του Η ίδια είχε κάνει ελάχιστες εκθέσεις όσο ζούσε σε εναλλακτικούς χώρους της Νέας Υόρκης και της Ρώμης, μετά τον θάνατό της όμως γίνονταν εκθέσεις με τη δουλειά της ανά 2- 3 χρόνια

Francesca Woodman Το 2000 η Elisabeth Subrin έκανε ένα βίντεο για τη ζωή και το έργο της Woodman στο οποίο μεταξύ άλλων γίνεται ανάλυση της γυναικείας ψυχοσύνθεσης και αναφ’ερεται η απροθυμία της οικογένειάς της να παρουσιάσει τις φωτογραφίες της Ο σκηνοθέτης C. Scott Wills έκανε μια ταινία για τη ζωή της Woodman το 2011, στην επέτειο 30 χρόνων από τον θάνατό της http://www.mutualart.com/Artist/Francesca-Woodman/C144A33FADF74FC5/Artworks