Αμερικανική και Μεξικανική κουζίνα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οδηγίες πως παίζεται το παιχνίδι
Advertisements

Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Ισορροπημένη διατροφή
7η ομαδα ΑΓΟΡΑ- ΣΥΝΗΘΙΕΣ-ΧωΡΟΣ-ΕΠΙΠΛΑ ΘΑΝΑΣΗΣ, ΝΙΚΟΛΕΤΑ, ΠΑΥΛΙΝΑ
Οι διατροφικές συνήθειες και διάφορες συνταγές κατά τη Βυζαντινή εποχή
ΟΣΠΡΙΑ Τα όσπρια χρησιμοποιούνται άμεσα για τη διατροφή του ανθρώπου, ενώ πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται για τη διατροφή των ζώων. Ανάμεσα στα όσπρια,
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ 6η ΟΜΑΔΑ Γεύματα(Παλάτι-Μοναστήρια). ΠΕΤΡΟΣ. ΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Διατροφή στην αρχαία Ελλάδα
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
Διατροφή και Υγεία.
H αρχαία Ελληνική κουζίνα
διατροφή «Ένα ξεροκόμματο που το τρως ήρεμος είναι καλύτερο
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα: <<Μεσογειακή Διατροφή>>
Η δική μας έρευνα για τη διατροφή
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ “ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΕΛΙΑ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ-ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Όσπρια Σήμερα θα : 1. Μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να ονομάζουμε τα διάφορα όσπρια 2. Μάθουμε για τη θρεπτική τους αξία, άρα και γιατί πρέπει να τα βάζουμε.
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
 Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
2 ΔΗΜΟΤΗΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ ΣΤ ΤΑΞΗ
Διατροφικές συνήθειες των νέων και Μεσογειακή Διατροφή
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
Η διατροφή στην Αρχαία Ελλάδα
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
ΜΕΞΙΚΟ ΜΑΡΘΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑΤΟΥ.
` «Το αγαπημένο μου φαγητό» Ελισσάβετ Χριστίνα Μελιάδη
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας Σχολ
Δημοτικό Σχολείο Καμινίων
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΙΣΟΡΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ MASTER CHEF
ᆭ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. Οι διατροφικές συνήθειες σε κάθε ήπειρο, και κατ’επέκταση σε κάθε χώρα, εξαρτώνται σε σημαντικό βαθμό.
Πεπτικό σύστημα Από τι αποτελείται το πεπτικό σύστημα;
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Φορέας Υποδοχής και Εκπαίδευσης: “Εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία” Διεύθυνση: Σατωβριάνδου 9 - Δάσος Χαϊδαρίου, τηλ.:
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΥΠΑ.
Eυέλικτη ζώνη « Παιδί και υγιεινή διατροφή »
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΦΥΤΟΦΑΓΟΥΣ. ΟΡΙΣΜΟΣ Ως φυτοφάγος χαρακτηρίζεται εκείνος που συνειδητά έχει αποκλείσει από το καθημερινό του διαιτολόγιο την κατανάλωση.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
Γιατί οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν τόσο έξυπνοι;
ΙΑ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Αγίου Σπυρίδωνα
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Παραδοσιακές Συνταγές της Πάτμου
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
Γαστρονομικός τουρισμός : τις κουζίνες του κόσμου
Γαστρονομικός Τουρισμός
ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ ΠΛΑΘΩ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΜΟΥ
Διατροφή και Ασθένειες
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
Training Methods of Programming - Informatics with the use of Games
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΕΛΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΓΕΜΙΣΤΑ: Από τον κήπο στο τραπέζι μας
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
Λατινική Αμερική Συνεργάστηκαν: Βασιλειάδη Δήμητρα Θανοπούλου Φαίη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αμερικανική και Μεξικανική κουζίνα Τμήμα : Β3 Υπεύθυνη καθηγήτρια : Κότσιαλου Αικατερίνη Οι μαθητές : Νικολόπουλος Λυκούργος, Παπαδημητρίου Δημήτριος , Πατιστής Λυμπέρης , Πέρβελης Ιωάννης , Περιστεράκης Ιωάννης

Τι είναι ο γαστρονομικός τουρισμός Ο γαστρονομικός τουρισμός είναι ένα είδος τουρισμού όπου κυριαρχεί η κουλτούρα της τοπικής κουζίνας και οι ταξιδιώτες αναζητούν γαστρονομικές εμπειρίες, μοναδικές σε κάθε τόπο.

Τι είναι διατροφή ; Η διατροφή είναι το σύνολο των διεργασιών που εμπλέκονται στην πρόσληψη και εκμετάλλευση ουσιών της τροφής από τους ζώντες οργανισμούς. Οι διεργασίες αυτές περιλαμβάνουν την πρόσληψη, πέψη, απορρόφηση και μεταβολισμό της τροφής. Με απλά λόγια, η διατροφή είναι η μελέτη της λειτουργίας των τροφίμων στο σώμα μας, η πηγή για την ενέργεια μας και το μέσο με το οποίο τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να συνεισφέρουν στη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας.

Τι είναι γαστρονομία ; Γενικά με τον ελληνικό όρο γαστρονομία, διεθνή σήμερα, χαρακτηρίζεται η τέχνη απόλαυσης εκλεκτής τροφής, στην οποία και συμπεριλαμβάνεται όχι μόνο η επιλογή και η παρασκευή της τροφής  αλλά και το σερβίρισμά της.

Ποια τα χαρακτηριστικά της αμερικανικής κουζίνας ; Πρόκειται για μια κουζίνα που είναι κατεξοχήν περιφερειακή, κεντρωμένη με την έννοια του ethnic (εξαιτίας της διαπολιτισμικότητας των μεταναστών) και ευλογημένη με μια τεράστια γεωργική παραγωγή, η οποία δίνει εύκολη και φτηνή πρόσβαση σε κάθε λογής πρώτες ύλες. Είναι συνυφασμένη με το έτοιμο φαγητό παρά της πλούσιας γεωργικής παραγωγής

Γνωστά αμερικανικά γεύματα Apple pie, Pumpkin pie Κατεψυγμένη τάρτα γεμισμένη με 1 κονσέρβα μήλο ή κολοκύθα και έτοιμο μείγμαμπαχαρικών, και ψημένη στον φούρνο. BBQ H αγαπημένη μαγειρική μέθοδος των Αμερικανών. Συνηθίζεται να ψήνουν κρέατα αλλα και λαχανικά στα κάρβουνα σε υπαίθριες ψησταριές Fried Chicken Συνήθως πωλείται έτοιμο για τηγάνισμα, αν και στα περισσότερα σπίτια «πανάρεται» με ξινόγαλα, αβγό και φρυγανιά, και τηγανίζεται. Συνήθως είναι αρκετά πικάντικο.

Ποια τα χαρακτηριστικά της μεξικανικής κουζίνας Τα κύρια εμπορεύματα της Μεξικάνικης κουζίνας είναι κυρίως το καλαμπόκι και τα φασόλια. Το καλαμπόκι είναι το παραδοσιακό βασικό προϊόν του Μεξικού και η χρήση του είναι ευρεία. Τρώγεται ακατέργαστο ακριβώς όπως είναι και ως συστατικό πολλών πιάτων. Η μεγαλύτερη μάζα καλαμποκιού όμως, χρησιμοποιείται για να φτιαχτεί η 'masa', η ζύμη δηλαδή για τις ταμάλες, τις τορτίγιες και πολλά άλλα φαγητά που βασίζονται στο καλαμπόκι. Τα γλυκοκολόκυθα και οι πιπεριές παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στη Μεξικάνικη Κουζίνα. Τα πιο σημαντικά και συχνά καρυκεύματα στη Μεξικάνικη κουζίνα είναι η σκόνη  τσίλι, το κύμινο, η ρίγανη, το κόλιανδρο , το επασότε  (epazote), η κανέλα και το κακάο. Το τσιπότλε (chipotle), ένα καπνιστό τσίλι φτιαγμένο από το φυτό χαλαπένιο (jalapeño), είναι επίσης διαδεδομένο στη Μεξικάνικη κουζίνα. Πολλά Μεξικάνικα πιάτα περιλαμβάνουν περιλαμβάνουν σκόρδο και κρεμμύδια. Όπως το καλαμπόκι, έτσι και το ρύζι είναι το πιο διαδεδομένο σιτηρό στη Μεξικάνικη διατροφή.

Γνωστά μεξικανικά γεύματα Burrito Το burrito είναι μικρό και λεπτό με ένα ή δύο συστατικά στη γέμιση της τυλιγμένης τορτίγιας, τα οποία είναι συνήθως κρέας ή ψάρι, πατάτες, ρύζι φασόλια, τυρί asadero (μεξικάνικο τυρί) και chile relleno (γεμιστή πιπεριά). Tacos al pastor Λεπτά κομμάτια χοιρινού που έχουν ψηθεί σε σούβλα και στη συνέχεια τοποθετούνται σε tortilla καλαμποκιού, ενώ σερβίρονται με κρεμμύδια, φύλλα κόλιαντρου και ανανά.

Επίλογος Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στην κουζίνα κάθε χώρας αποτυπώνονται χαρακτηριστικά του πολιτισμού στοιχεία της ψυχοσύνθεσης του και τα ήθη έθιμα του. Έτσι λοιπόν η Μεξικανική και αμερικανική διατροφή είναι έντονα επηρεασμένη από τα χαρακτηριστικά του Μεξικανικού και αμερικανικού λαού αντίστοιχα . Η ουσία όμως είναι ότι πέρα από τις διατροφικές συνήθειες κάθε λάου ο άνθρωπος πρέπει να ακολουθεί το σωστό διατροφικό μοντέλο για να έχει υγεία και ευεξία.