Ατομική Εργασία στο μάθημα της Γεωγραφίας

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ισπάνια Μαδρίτη ΑΕΚ 1924.
Advertisements

Ισπανία Μαδρίτη Αλέξης Μάνος.
Μαρία Μπελούμπαση Άρτεμις Παγάνη
Ινδια Ελεάννα Λυδία.
Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΕΛΒΕΤΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ.
Η αυτοκρατορία χωρίζεται σε Ανατολική και Δυτική
Ο ΓΥΠΑΕΤΟΣ Γυπαετός είναι είδος γύπα, που απαντά και στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική του ονομασία είναι  και περιλαμβάνει 3 υποείδη. Στην Ελλάδα απαντά.
Κάνε κλικ στη χώρα που σε ενδιαφέρει…
ΜAΔΡΙΤΗ Από τον Γιώργο Μασγανά.
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
MENU ΕΠΙΛΩΓΩΝ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΓΕΡΙΑ ΒΟΣΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ
Χώρες Δανάη Σαρναζίδου.
Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
Μάθημα 39: Η κτηνοτροφία, η αλιεία και οι υδατοκαλλιέργιες στην Ευρώπη
Αίγυπτος Πηνελόπη Νεοκλέους.
Η Πόλη της Πάφου Θέση Ιστορία Πληθυσμός Πολιτιστικές εκδηλώσεις
ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΜΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ
ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ – ΒΑΝΤΟΥΖ Ο πληθυσμός της πρωτεύουσας του Λιχτενστάιν «Βαντούζ» είναι κάτοικοι και είναι το 1/7 «14%» περίπου σε σχέση με τον πληθυσμό.
Menu Επιλογών ΧΩΡΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΜΑΡΟΚΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΓΕΡΙΑ ΜΟΝΑΚΟ ΕΛΛΑΔΑ
Η Γαλλία και το Παρίσι. Παρίσι Το Παρίσι γνωστό και ως η Πόλη του Φωτός από τότε που φωτίστηκαν οι κύριες λεωφόροι του με φανούς γκαζιού το 1828, είναι.
Αυτόχθονες πληθυσμοί Μενεξιά Στ1..
ΓΑΛΛΙΑ.
Β 4.4 Τα πλεονεκτήματα της ζωής στα βουνά
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ Μπάρμπα Μαριάννα Τμήμα : Β 3 Π.Γ.Ζ.Σ.Ι.Π.Γ.Ζ.Σ.Ι. ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ
Παλαιολόγου Έλενα – Β 3 ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΒέρνη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ /ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣΖυρίχη / Γενεύη, Βασιλεία, Λωζάννη, Νεσατέλ, ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣΓαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά.
Γεωγραφία Χρήστος Γκαρτζονίκας. Έκταση - Πληθυσμός  Με έκταση τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Ουκρανία είναι η 44η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο.
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Από την Παρασκευή Καραγιώργη - Μάγου.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ. ΓΕΩΓΡΑΦΟΣ ● Πρωτεύουσα: Λισαβόνα ● Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ευρώπη ● Συνορεύει με την Ισπανία ● Βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό.
Οι κάτοικοι και τα κράτη της Αφρικής Βόρεια Αφρική Δημιουργία: Ζάρκος Δημήτριος Μίσσιου Γεωργία
Σονίλα Τζεχαλίου Άνδεις. ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ ΤΜΗΜΑ A3 Σχολικό έτος: Καθηγητής: Κατσοπρινάκης Σταύρος.
Πρωτεύουσα  Η πρωτεύουσα του Λιχτενστάιν είναι η Βαντούζ ενώ η μεγαλύτερή του πόλη είναι η Σάαλ.
ΒΑΤΙΚΑΝΟ Αλεξάνδρα Πλιακοπάνου Β’4. ΓΕΝΙΚΑ Το Βατικανό είναι ανεξάρτητο κράτος, στη δυτική πλευρά της πόλης της Ρώμης στην Ιταλία. Αποτελεί μοναδική περίπτωση.
Λουξεμβούργο Γεωγράφος : Σιούτη Χριστίνα Δημοσιογράφος : Σαλτερής Νίκος Ιστορικός : Σιαμάνης Λευτέρης.
Κεφ. 35 Τα κράτη της Ασίας. Ρωσία Καζακστάν Μογγολία Κίνα Ινδία Πακιστάν Αφγανιστάν Ουζμπεκιιστάν Τουρκμενιστάν Κιργιστάν Τατζικιστάν Νεπάλ Μπαγκλαντές.
ΜΑθητησ: Αλεξανδρος Ντατσης Υπευθυνη καθηγητρια: Κωνσταντινα μαλαμου
Μυρτώ Γεωργοπούλου Β3 Σχολ. Έτος:
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ Εργασία στο μάθημα της γεωγραφίας από την μαθήτρια Αιμιλία Γκιζά Τμήμα: Β’1 Σχολικό έτος:
ΒΙΕΤΝΑΜ.
λΙΘΟΥΑΝΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ: βασιλικη-ελενη ζωιδη
Θeμα: Ανδορρα ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΣΗΣ ΤΑΞΗ: Β΄ ΤΜΗΜΑ: Β3 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΜΑΛΑΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ.
H ευρωπαϊκή ενοποίηση. Από την ΕΟΚ στην ΕΕ
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Η ΑΛΛΙΩΣ…Suomi.
Βασιλική Ηρακλέους Στ’1
Λίμνες Η λίμνη Βαϊκαλή Ευστράτιος- Ευάγγελος
ΑΣΣΥΡΙΟΙ.
ΜΕΞΙΚΟ ΣΤΕΛΛΑ.
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
ΠΛΑΚΑ.
Παπάζης Γεώργιος Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Μαλάμου Κωνσταντίνα
Παρουσίαση για την Ισπανία
Τα κράτη της Βόρειας Αμερικής
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΑΚΟ Π.Γ.Ζ.Σ.Ι ΈΤΟΣ:
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ
Άντρεα Παπαϊωακείμ Σταύρη Χίντικου
Μάθημα 29: Ο πήθυσμός της Ευρώπης
Σλοβενία Δαναη νικου Β2.
Γερμανία Η Γερμανία, επίσημα Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, είναι μία από τις μεγαλύτερες σε πληθυσμό χώρες της Ευρώπης.
ΕΛΛΑΔΑ Μια εργασία του μαθητή: Αλέξανδρου Παπαγεωργίου
MENU ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ TIRANA ΑΘΗΝΑ.
ΟΥΓΓΑΡΙΑ Μαρίνα Κύρκα.
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Χριστόδουλος Νικηφόρου Ε΄τάξη
-MENU- Χώρες Μεσογείου Μάλτα Ισπανία Γαλλία Ελλάδα Ιταλία.
Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Χρίστος Τομάζος Στ΄2
Βαρνάβας Φλωρίδης Στ΄2 Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Δεκέμβρης 2016
28. Οι Έλληνες: Ένας λαός με μεγάλη και συνεχή ιστορία
ΑΥΣΤΡΙΑ.
Η αυτοκρατορία χωρίζεται σε Ανατολική και Δυτική ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2011.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ατομική Εργασία στο μάθημα της Γεωγραφίας Ανδόρα Ατομική Εργασία στο μάθημα της Γεωγραφίας Ευθυμίου Ροδόκλεια Τμήμα: Β3 Σχ.Έτος: 2015-2016

Η Ανδόρα Η Ανδόρα είναι πολύ μικρό μεσόγειο κράτος, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ευρώπη, στα ανατολικά Πυρηναία, μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας.

Έκταση-Πληθυσμός Η συνολική έκταση της Ανδόρας είναι 468 τ. χλμ., γεγονός που τη καθιστά τη 17η μικρότερη χώρα του κόσμου. Ο συνολικός πληθυσμός της Ανδόρας είναι 76.949 κάτοικοι, αριθμός που τοποθετεί την Ανδόρα στην 11η θέση μεταξύ των χωρών του κόσμου με το μικρότερο πληθυσμό.

Μορφολογία Εδάφους Το φυσικό ανάγλυφο της Ανδόρας είναι εκ των πραγμάτων ορεινό. Παρόλα αυτά σε αρκετά σημεία μεταξύ των ψηλών κορυφών παρεμβάλλονται στενές κοιλάδες με όχι τόσο μεγάλο υψόμετρο, οι οποίες είναι ιδιαίτερα εύφορες και καλλιεργήσιμες. Οι ψηλότερες κορυφές των Πυρηναίων, οι οποίες βρίσκονται στα όρια της Ανδόρας, κυμαίνονται ανάμεσα στα 3.050 μ. και 2.858 μ. υψόμετρο.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=174619

Αξιοθέατα Η Ανδόρα δεν έχει να επιδείξει αξιόλογο εθνικό πολιτισμό. Σε διάφορα μέρη του πριγκιπάτου διασώζονται έργα ρωμανικού και αναγεννησιακού ρυθμού, ενώ οι λιγοστοί ζωγραφικοί πίνακες που έχουν διασωθεί φανερώνουν περισσότερο επίδραση της Αναγέννησης.

Αξιοθέατα Το σημαντικότερο αξιοθέατο της Ανδόρας είναι η "Κάσα ντε λα Βαλ", στην πρωτεύουσα Ανδόρα λα Βέλια. Η Κάσα ντε λα Βαλ είναι ένα εντυπωσιακό αναγεννησιακό κτίριο, στο κέντρο της Ανδόρας λα Βέλια, το οποίο αποτελεί σήμερα την έδρα και το χώρο συνεδριάσεων του Γενικού Συμβουλίου των Κοιλάδων.

Ιστορία Η επίσημη ιστορία της Ανδόρας ξεκινά από τα χρόνια της βασιλείας του Καρλομάγνου, ο οποίος το 803 μ.Χ. κατέλαβε το μικρό πριγκιπάτο και έπαυσε τη κυριαρχία των μουσουλμάνων. Μετά το 819μ.Χ ο Κάρολος Β΄ χάρισε το μικρό πριγκιπάτο στους πρίγκιπες της ισπανικής Ουρχέλ, ως χειρονομία φιλίας και συνεργασίας. ν στην περιοχή.

Όμως από καιρό το μικρό πριγκιπάτο είχε αρχίσει να τραβά την προσοχή των Γάλλων ηγεμόνων της περιοχής, οι οποίοι αρκετές φορές ήρθαν σε διαφωνία και σύγκρουση με τους Ισπανούς επισκόπους. Μια τέτοια διαφωνία ανάμεσα στον επίσκοπο της Ουρχέλ και τους κόμητες του Φουά και του Μπεάρν οδήγησε το 1278 στον καθορισμό του μεικτού συστήματος συνεπικυριαρχίας, το οποίο ίσχυε σχεδόν αναλλοίωτο μέχρι το 1993

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=174619

Γλώσσα Η επίσημη γλώσσα της Ανδόρας είναι σήμερα η καταλανική. Στα όρια όμως του κρατιδίου χρησιμοποιούνται ως δεύτερες γλώσσες και η γαλλική καθώς και η ισπανική καστιλιάνικη.

Πολίτευμα Το "Πριγκιπάτο της Ανδόρας", όπως είναι η επίσημη ονομασία του κρατιδίου, υπήρξε παγκοσμίως γνωστό λόγω του ιδιαίτερα πρωτότυπου μεικτού καθεστώτος ανεξαρτησίας, το οποίο απολάμβανε για οκτώ περίπου αιώνες και στο οποίο συνυπήρχαν η ελευθερία αλλά και η διπλή επικυριαρχία των γειτονικών κρατών, Γαλλίας και Ισπανίας.

Οικονομία Η οικονομία της βασίζεται κυρίως στον τουρισμό και αποτελεί οικονομικό κέντρο χάρη στις φορολογικές απαλλαγές. Σε δεύτερη μοίρα έχει τεθεί σήμερα η γεωργία, η κτηνοτροφία και η αλιεία, που στήριζαν αποκλειστικά την οικονομία της Ανδόρας.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά Οι «Ανδοράνος» θεωρούνται παγκόσμιοι πρωταθλητές της μακροζωίας, παρ' ότι λατρεύουν το κάπνισμα, το αλκοόλ και την κρεοφαγία. Σύμφωνα με στοιχεία του Π.Ο.Υ, οι κάτοικοι του λιλιπούτειου κρατιδίου έχουν το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, με μ.Ο τα 83,5 χρόνια. Και φτάνουν σ' αυτή την αξιοζήλευτη επίδοση, ζώντας στον καθαρό αέρα, μακριά από φορολογικά άγχη και με κατά κεφαλήν εισόδημα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη.

Πρωτεύουσα και μεγάλες πόλεις Η Ανδόρα διαιρείται σε 7 επιμέρους "ενορίες", οι οποίες διοικούνται από αιρετά συμβούλια. Επικεφαλής του ενοριακού συμβουλίου αναλαμβάνει εκλεγμένος από το λαό σύμβουλος. Πρωτεύουσα της Ανδόρας είναι η Ανδόρα λα Βέλια, είναι χτισμένη νοτιοδυτικά του σημείου ένωσης των δύο ποταμών Βαλίρα.

Η πρωτεύουσα Η Ανδόρα λα Βέλια, που στα καταλωνικά σημαίνει "Ανδόρα η παλιά", αποτελεί το μοναδικό οικιστικό συγκρότημα της Ανδόρας με αξιόλογο πληθυσμό το οποίο θα μπορούσε να ονομαστεί πόλη. Ταυτόχρονα η Ανδόρα λα Βέλια αποτελεί την πρωτεύουσα με το μεγαλύτερο υψόμετρο σε όλη την Ευρώπη

Δικτυογραφία http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=17 4619 http://www.livepedia.gr/index.php/%CE%91% CE%BD%CE%B4%CF%8C%CF%81%CE%B1_%CE%B A%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82 https://el.wikipedia.org/wiki/Ανδόρρα