Ωκεανία Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Ζωσημαίας Σχολής Ιωαννίνων

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
 για το ηπειρωτικό και το υποθαλάσσιο ανάγλυφο της Γης
Advertisements

ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΡΑΤΣΙΩΛΗ ΣΤ2 1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΚΗΣ
ΑΡΗΣ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ.
Ιφιγένεια Ηλιαδου! ΣΤ΄2 1 Πρότυπο Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης
ΦιλανδIα Μαρία Ιωσήφ.
Ανταρκτική Η παγωμένη ήπειρος!!!.
Ένα ταξίδι από τις Άνδεις στον Αμαζόνιο
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΩΚΕΑΝΙΑ Εργασια Γεωγραφιας Α Γυμνασιο
Η ΧΑΒΑΗ Η Χαβάη αποτελεί ηφαιστειογενές νησιωτικό σύμπλεγμα, το οποίο συνεχίζει να αυξάνει σε έκταση λόγω της συνεχιζόμενης ροής λάβας, ειδικότερα από.
ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Ε’1 ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΚΚΟΡΗΣ
3ον Δρόμοι επικοινωνίας και ανταλλαγής αγαθών και πολιτισμού
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠO ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ
Οι πλανήτες είναι οι εξής:
Δασκάλα της τάξης: Τσέκου Σύλα
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
Βουνά όλου του κόσμου Χρήστος Μ. Στ’ Τάξη
Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ
Β 4.3 Οι δυνάμεις που διαμορφώνουν το ανάγλυφο της γης
Κρήτη Λεωνίδας Κραλίδης 1ο Πειραματικό Θεσσαλονίκης Τμήμα Ε2
Ήπειροι και ωκεανοί υδρόγειος= γη +ύδωρ
Παγκόσμιος Χάρτης.
ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ
Βασίλης, Γιάννος, Βίκτωρας, Μιχάλης
ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΑΣ.
Σήμερα, είναι δύσκολο να κατανοήσεις ένα έρημο τοπίο, στεγνό, χωρίς βροχή, που κυριαρχείται από τεράστιους αμμόλοφους, είναι διάστικτο με λίμνες που.
Τα μεγαλύτερα ποτάμια και οι μεγαλύτερες λίμνες της Γης
ANTAΡΚΤΙΚΗ.
ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ.
Νησιά Γκαλαπάγκος (Galapagos islands)
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ Βαγγέλης - Ορέστης.
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ Ελένη Βακανά.
Β 4.4 Τα πλεονεκτήματα της ζωής στα βουνά
ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ: ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΓΗΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Τι θα μελετήσουμε σ’ αυτή την ενότητα (Α) Βασικές έννοιες. Έννοιες που συνδέονται.
Ζωή-Αντώνης Δ 1 τάξη 1 0 πειραματικό σχολείο Ρόδου Πληροφορική.
Κεφ. 34 Το φυσικό περιβάλλον και η θέση της Ασίας ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2013.
Σονίλα Τζεχαλίου Άνδεις. ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ ΤΜΗΜΑ A3 Σχολικό έτος: Καθηγητής: Κατσοπρινάκης Σταύρος.
Η κατανομή των Ηπείρων και των Ωκεανών Ωκεανοί και θάλασσες Ούρδας Ιωάννης
Κεφάλαιο 37 Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Αφρικής.
ΛΙΟΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α 4 Σχ. Έτος ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ.
Μεσογειακη βλαστηση Μάθημα Γεωγραφία Α΄ Γυμνασίου
Δυνάμεις που διαμορφώνουν
1ο πρότυπο Πειραματικό Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ
Η ήπειρος που θα εξερευνήσουμε
Γεια σασ παιδια σημερα θα δειτε για τουσ ωκεανουσ και τισ θαλασσεσ
Ζώα της Ζούγκλας! Τα Ζώα είναι πολυκύτταροι, ευκαρυωτικοί οργανισμοί που αποτελούν το βασίλειο των Ζώων. Ο σωματότυπός τους σταθεροποιείται όταν αναπτύσσονται,
Αυτή η εργασία χορηγείτε από το πρόγραμμα BACK TO THE PAST.
ΤΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
5 ΠΟΤΑΜΙΑ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Γιάννης Βαρής
ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΤΟΥΜΑΝΗΣ ΤΜΗΜΑ Α4 ΣΧ. ΕΤΟΣ
6o Δ Σ Πετρούπολης.
Ιμαλαϊα Ελένη Μιχελάκη Αναστασία Σαριβασιλείου Δήμητρα Στάθογλου
Κεφάλαιο 12 Το ανάγλυφο της Γης.
Παναγιώτης Αυγουστίδης Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου
Εργασία Γ΄ τριμήνου Γεωγραφίας
ΜΑΘΗΜΑΤΑ 19, 24 Το κλίμα και η βλάστηση της Ευρώπης
Ειρηνικός Ωκεανός Ο Ειρηνικός Ωκεανός πήρε το όνομα του, από τον Πορτογάλο θαλασσοπόρο Μαγγελάνο και είναι η μεγαλύτερη μάζα νερού στη γη.
Λιμνη Παμβωτιδα.
Η κατανομή του πληθυσμού της Γης
Τα μεγαλύτερα ποτάμια και οι μεγαλύτερες λίμνες της Γης
5 ΛΙΜΝΕΣ 1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ
Βασίλης Α. 1Ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Τάξη Στ2 2016
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ.
Β 3. ΥΔΡΟΣΦΑΙΡΑ «Χώρισαν στις εκβολές του μεγάλου ποταμού. Από ψηλά μπορούσες, αν ήθελες, να πιστέψεις πως δεν ήταν το ποτάμι που χυνόταν στη θάλασσα.
Οι ερημικές περιοχές της Γης καταλαμβάνουν το 1/3 της ξηράς.
η Έρημος των "μυστήριων λιμνών".
Β 3. ΥΔΡΟΣΦΑΙΡΑ «Χώρισαν στις εκβολές του μεγάλου ποταμού. Από ψηλά μπορούσες, αν ήθελες, να πιστέψεις πως δεν ήταν το ποτάμι που χυνόταν στη θάλασσα.
3ον Δρόμοι επικοινωνίας και ανταλλαγής αγαθών και πολιτισμού
Παράγοντες που επηρεάζουν το ΚΛΙΜΑ της Ευρώπης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ωκεανία Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Ζωσημαίας Σχολής Ιωαννίνων Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Ζωσημαίας Σχολής Ιωαννίνων Βασίλης Τζίμας Α'4

Που βρίσκεται: Με τον γεωγραφικό (και γεωπολιτικό) όρο Ωκεανία, νοείται η περιοχή που συνίσταται από την Αυστραλία και τα νησιά του νότιου Ειρηνικού Ωκεανού, με τον τελευταίο να είναι ο ενωτικός παράγοντας των διαφορετικών γαιών της. Η Ωκεανία είναι το μικρότερο ηπειρωτικό σύμπλεγμα στη Γη, και το δεύτερο μικρότερο σε πληθυσμό μετά την Ανταρκτική.

Τα βουνά Τα Γαλάζια Όρη της Αυστραλίας και οι Τρεις Αδελφές Στην Νέα Νότια Ουαλία, στην Αυστραλία βρίσκονται τα Γαλάζια Όρη. Είναι μια ορεινή περιοχή, ένα οροπέδιο από ψαμμίτη, που διαμελίζεται από φαράγγια βάθους μέχρι και 760 μέτρα. Το ψηλότερο σημείο του οροπεδίου είναι το όρος Werong με υψόμετρο 1.215 μέτρα. Απόκρημνοι βράχοι, βαθιές, απρόσιτες κοιλάδες, ποτάμια και λίμνες απαρτίζουν την περιοχή αυτή, που είναι γεμάτη ζωή.

Σπάνια φυτά και ζώα ζουν εδώ Σπάνια φυτά και ζώα ζουν εδώ. Η περιοχή έχει χαρακτηριστεί "φυσικό εργαστήριο", για τη μελέτη της εξέλιξης του ευκαλύπτου. Το μεγαλύτερο μέρος της ποικιλίας των ευκαλύπτων βρίσκεται στη νοτιοανατολική Αυστραλία. Στη ευρύτερη περιοχή των Γαλάζιων Βουνών βρίσκεται μεγάλο μέρος από την ποικιλομορφία των ευκαλύπτων. Αρχαία δάση με είδη παγκόσμιας σημασίας υπάρχουν στην περιοχή.

Ηφαίστεια Η Ωκεανία δεν φημίζεται για τα ηφαίστιά της, παρόλα αυτά, αρκετοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν για τα υποθαλάσσια ηφαίστεια ανοικτά του Σίδνεϊ

Μία εντυπωσιακή ομάδα από υποθαλάσσια ηφαίστεια εντόπισαν οι ερευνητές στα ανοικτά του Σίδνεϊ, γεγονός που τους γέμισε ελπίδες ότι θα καταφέρουν να αποκρυπτογραφήσουν τα μυστικά των ωκεάνιου πυθμένα που χωρίζει την Αυστραλία από τη Νέα Ζηλανδία. Τα τέσσερα σβησμένα, πλέον, ηφαίστεια εντοπίστηκαν σε απόσταση περίπου 250 χιλιομέτρων ανοικτά της μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας. Το εύρημα θεωρείται μεγάλης επιστημονικής αξίας καθώς ανοίγει ένα παράθυρο στον φλοιό της γης που βρίσκεται κάτω από τον θαλάσσιο πυθμένα. «Αυτή η ομάδα των ηφαιστείων μάς δείχνει, εκτός από όλα τα άλλα, με ποιον τρόπο η Νέα Ζηλανδία αποχωρίστηκε από την Αυστραλία πριν από σαράντα έως ογδόντα εκατομμύρια χρόνια», εξηγεί ο Αυστραλός ηφαιστειολόγος Ρίτσαρντ Αρκουλους του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας. Οι επιστήμονες θα οργανώσουν κάποιες αποστολές εξερεύνησης του πυθμένα, που θα μας λύσουν πολλές από τις απορίες που έχουμε σήμερα», προσθέτει ο επιστήμονας, τονίζοντας ότι τα τέσσερα ηφαίστεια εξαπλώνονται σε απόσταση είκοσι χιλιομέτρων.

Ερήμοι Η μεγαλύτερη έρημος της Ωκεανίας, είναι η Κόκκινη Έρημος

Άνυδρο τοπίο, με ελάχιστη βλάστηση, σκληρές συνθήκες ζωής και απίθανο κόκκινο χρώμα δημιουργούν ένα εξωπραγματικό σκηνικό, το οποίο μοιάζει να έχει βγει από κάποια κινηματογραφική ταινία. Όμως, η έρημος Simpson -ή κοινώς Red Sand Desert (Κόκκινη Έρημος)- βρίσκεται στο Κουίνσλαντ της κεντρικής Αυστραλίας και, γνωστή για το εξωγήινο τοπίο της, το οποίο δημιουργείται εξαιτίας του εντυπωσιακού κόκκινου χρώματός της. Η Simpson είναι η τέταρτη μεγαλύτερη έρημος του κόσμου, με έκταση πάνω από 176.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Διαθέτει ορισμένους από τους μεγαλύτερους αμμόλοφους στη Γη εκ των οποίων ο γνωστότερος και πιο δημοφιλής είναι ο Big Red, το ύψος του οποίου φτάνει τα 40 μέτρα.

Δικτυογραφεία Βιβλιογραφεία Βιβλίο Γεωγραφίας Α΄ Γυμνασίου http://aksioperierga.blogspot.gr/2012/01/blog-post_21.html http://www.kathimerini.gr/823489/article/epikairothta/kosmos/ypo8alassia-hfaisteia-anoikta-toy-sidnei https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A9%CE%BA%CE%B5%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1 http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/511052/i-kokkini-erimos-tis-australias Google εικόνες: Ωκεανία Βιβλιογραφεία Βιβλίο Γεωγραφίας Α΄ Γυμνασίου ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΛΑΟΙ τόμος 2