ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Εβδομαδιαίο μενού 5/9 – 9/9/2016

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Advertisements

Διατροφή σε Διαβήτη τύπου Ι
Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Ελληνική κουζίνα: «Μια ιστορία που ταξιδεύει για 4
Φαγητό των αρχαίων ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ Carl Warner
ΟΣΠΡΙΑ Τα όσπρια χρησιμοποιούνται άμεσα για τη διατροφή του ανθρώπου, ενώ πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται για τη διατροφή των ζώων. Ανάμεσα στα όσπρια,
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
Παραδοσιακές Συνταγές
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Διατροφή και Υγεία.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΙΤΑ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑΣ
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ
Μεσογειακή Διατροφή Μαρίνα Πόγκα Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Η καριέρα του Michel Roth ξεκίνησε το 1975 στο Auberge de La Charrue d’Or στη δυτική Γαλλία, όπου κέρδισε τον τίτλο του Καλύτερου Μαθητευόμενου Γάλλου.
Ιταλία Από τις Ελένη Χριστοδούλου Εύη Χατζούδα ΣΤ’1
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΤΣΗ ΓΙΩΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ Π.Α.Ε ΦΩΣΤΗΡΑΣ Κ-17 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ
Σαρηγιάννη Μ, Τσάπας Α, Τσιόκα Α, Αθανασιάδου Ε, Παλέτας Κ.
Ελληνική- παραδοσιακή κουζίνα.
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
Γαλλία-ratatouille.
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Σαλάτες Καλοκαιρινή σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, ελιές, κάπαρη, κρίταμο και βαρελίσια φέτα Πράσινη σαλάτα με αρωματικά φρούτα εποχής, λάδι, αγουρίδα και.
να φροντίσει καλύτερα την υγεία σου
Διατροφή των Αρχαίων Ελλήνων
Πρωτεΐνες & Υδατάνθρακες
Δειγματική Διδασκαλία
ΨΑΡΙΑ.
Μάθημα Οικιακής Οικονομίας Καθηγήτρια: Γκουτζουρέλα Μαρία
` «Το αγαπημένο μου φαγητό» Ελισσάβετ Χριστίνα Μελιάδη
Oktoberfest Τον Οκτώβρη στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μία γιορτή, η οποία είναι παραδοσιακή γιορτή στη Γερμανία.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Δευτερα Πιατα Τμήμα : Β’4 Βάνια Παπαντωνίου
Αλεξίου Μυρτώ Κάλλου Ελπίδα
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΙΧΘΥΩΝ
ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ!!! ‘Αλεξ Χαράλαμπος Στ’2.
2 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου. ΑναφορέςΠεριεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο Τροποποίηση (CEE) αρ.136/66/CEE του Συμβουλίου της 22 ης Σεπτεμβρίου.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
Ισοζύγιο Ενέργειας Και Έλεγχος Βάρους θεωρεία & Άσκηση Πράξης ΕΞΑΜΗΝΟ Γ’
Π ΥΡΑΜΙΔΑ Μ ΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ Δ ΙΑΤΡΟΦΗΣ Άντρη Τζιωνή.
ΙΤΑΛΙΑ.
Είδη για menu d hote Βραστό bouillir Φρικασέ fricassees Ψητό φούρνου rotir Σχάρας griller Σοτέ sauter Μπραιζέ braiser Πουαλέ poeler Τηγανητό frire Ποσέ.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
ΥΠΕΡΤΑΣΗ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ
Γαλλική κουζίνα και πολιτισμός
Κλινική διαιτολόγια ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟΥ
Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή είναι ένας ορός όπου έχει επινοηθεί από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις. Το 1995 μια ομάδα επιστημόνων του.
Ισοζύγιο Ενέργειας Και Έλεγχος Βάρους ΕΞΑΜΗΝΟ Γ’
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Σπύρος Τσουκαλάς , Άρης Σερμέτης , Άρτεμις
Talking about future plans
Άνοιξη Άννα Μαρία,Βάλια.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016 (03-07/10) Κοτόπουλο μπαρδουνιώτικο – πουρές λαχανικών
ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ Carl Warner
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Μαριλένα Παπαλάμπρου Άννα Στασινοπούλου
Training Methods of Programming - Informatics with the use of Games
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 (01-05/01)
ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΤΡΟΦΩΝ- ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ- ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Ισοδύναμα Τροφίμων Αποτελούν τη βάση για το σχεδιασμό των γευμάτων και αναπτύχθηκαν από μια επιτροπή του Αμερικανικού Συλλόγου Διαιτολόγων και του.
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
Λατινική Αμερική Συνεργάστηκαν: Βασιλειάδη Δήμητρα Θανοπούλου Φαίη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Εβδομαδιαίο μενού 5/9 – 9/9/2016 Μοσχαράκι τας κεμπάπ – πιλάφι-αρακάς Mix grill (Μπιφτέκι, κοτόπουλο, λουκάνικο πανσέτα, πίτα) – πατάτες φούρνου Σπαγγέτι με σάλτσα από τοματίνια & πέστο βασιλικού Κολοκύθια ραγού με ανθότυρο & θυμάρι Σουπιές με μακαρονάκι κοφτό Φιλέτο γαλοπούλας με κούλις ψητής πιπεριάς Φλωρίνης – πατάτες λιονέζ Καρμπονάρα κρητική με λινγκουίνι ολικής άλεσης & απάκι Αρακάς αλά φρανσέζ Χοιρινή μπριζόλα σχάρας με σάλτσα φρέσκιας τομάτας – πατάτες με μουστάρδα Κεφτεδάκια εσπανιόλ με τομάτα & γλυκές πιπεριές – πιλάφι-καλαμπόκι Γιουβέτσι θαλασσινών Σπανακόρυζο Κοτόπουλο μπούτι παστιτσάδα Μουσακάς Γευσήνους Χοιρινά εσκαλώπ σωτέ με σάλτσα από κάπαρη & λεμόνι – πουρέ πατάτας με κατίκι Δομοκού & φρέσκο θυμάρι Ρεβυθάδα Σιφνέϊκη με δενδρολίβανο Μπακαλιάρος αλά μπουρδέτο – πατάτες ροδέλα Κοτόπουλο ψητό με σάλτσα μουστάρδας – πλιγούρι με μυρωδικά & λιαστή τομάτα Πέννες με 4 τυριά Μπριάμ 5/9 – 9/9/2016 Γεύμα χαμηλών θερμίδων

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Εβδομαδιαίο μενού 12/9 – 16/9/2016 Κοτόπουλο μπούτι κατσατόρε – πουρές από φρέσκιες πατάτες Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές, δενδρολίβανο & ροδέλες ελιάς καλαμών – πιλάφι με αρακά Μελιτζάνες παπουτσάκια Γευσήνους Αρακάς λαδερός με πατάτες & άνηθο Σαρδέλες φούρνου με λαδολέμονο – λαχανικά ατμού Κοτόπουλο φιλέτο με σάλτσα μαστίχας Χίου – ρύζι πιλάφι αλά οριεντάλ Παπαρδέλες με φρέσκα μανιτάρια, λευκό κρασί & κρέμα γάλακτος “Στραπατσάδα” αυγά με φρέσκια τομάτα & πιπεριές πράσινες Χοιρινό σουβλάκι μαριναρισμένο – πατάτες λιονέζ Κεφτεδάκια με σάλτσα δυόσμου – ρύζι σαφράν Μακαρόνια αμαρτιτσιάνα Μπάμιες λαδερές Μοσχαράκι στρογγανώφ – ρύζι πιλάφι Μπιφτέκια με sauce ροκφόρ – πατάτες με κόλιανδρο Πέννες με σάλτσα τόνου Γίγαντες φούρνου Παέλια της Βαλένθια Κοτόπουλο σούβλας – πατάτες φούρνου-/κολοκύθια ατμού Τορτελίνια με σάλτσα κρέμα τομάτας Μελιτζάνες ιμάμ 12/9 – 16/9/2016 Γεύμα χαμηλών θερμίδων

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Εβδομαδιαίο μενού 19/9 – 23/9/2016 Κοτόπουλο φιλέτο με sweet chili sauce – ρύζι μπασμάτι Χοιρινά σκαλοπίνια μαριναρισμένα σχάρας – πατάτα ψητή με παρμεζάνα Λαζάνια με λαχανικά, τομάτα & στρώσεις μοτσαρέλας Πρασόρυζο Μοσχαράκι σοφρίτο – πιλάφι με καρότο Burger Γευσήνους (μπιφτέκι με τραγανό μπέϊκον & τυρί σε ολόφρεσκο ψωμάκι) σερβίρεται με πατάτες traditional Φαρφάλες με σολομό, βότκα & σχοινόπρασο Μελιτζάνες με τομάτα, φέτα & βασιλικό Μπακαλιάρος ψητός με τομάτα, κάπαρη, ελιές & σαφράν – πατάτες εκραζέ Κοτόπουλο φιλέτο μαριναρισμένο με γιαούρτι, κάρδαμο & κάρυ – πατάτες αρωματισμένες με πορτοκάλι Βίδες με σάλτσα μπολωνέζ Φασόλια κασουλέ με λουκάνικο χωριάτικο & λαχανικά Χοιρινό μπούτι ψητό με αρωματική σάλτσα από πορτοκάλι & κόλιανδρο – ριζότο με μπρινουάζ λαχανικών Κεμπάπ μοσχαρίσιο σχάρας με πίτα, γιαούρτι, τομάτα, κρεμμύδι – πατάτες φούρνου Noodles stir fry με λαχανικά Αρακάς λεμονάτος με αγκινάρες & καρότα Φρέσκια τσιπούρα σχάρας λαδολέμονο – πατάτα-καρότο-κολοκύθι Κοτόπουλο γιουβέτσι Τορτελίνια με κρέμα τυριών & τραγανό μπέϊκον Τομάτες-πιπεριές γεμιστές λαδερές 19/9 – 23/9/2016 Γεύμα χαμηλών θερμίδων

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Εβδομαδιαίο μενού 26/9 – 30/9/2016 Κοτόπουλο μπούτι Ταϋλάνδης μαριναρισμένο με σόγια – ρύζι τηγανιτό Χοιρινά σκαλοπίνια με σάλτσα από λιαστή τομάτα & θυμάρι – πατάτες λυοναίζ Παστίτσιο Αθηναϊκό Μπριάμ Μοσχάρι ραγού με κολοκύθια και μελιτζάνες Κεφτεδάκια με σάλτσα μαδέρα – πουρές από φρέσκιες πατάτες Πέννες με κοτόπουλο, τοματίνια, κολοκυθάκι & πέστο βασιλικού Φασολάκια λαδερά με πατάτες Ψάρι φιλέτο πανέ – πατατοσαλάτα με sauce tartare Γαλοπούλα με σάλτσα εσπεριδοειδών –ρύζι μπασμάτι /μπρόκολο ατμού Ταλιατέλες καρμπονάρα Κολοκύθια ραγού με ανθότυρο & θυμάρι Χοιρινό λεμονάτο με μουστάρδα & πιπεριά Φλωρίνης – ρύζι πιλάφι Mix grill (Μπιφτέκι, κοτόπουλο, λουκάνικο πανσέτα, πίτα) – πατάτες φούρνου Λινγκουίνι με γαρίδες, τοματίνια, μάραθο & ούζο Μπάμιες λαδερές Σολομός ποσέ με σάλτσα από μαρτίνι & άνηθο – πατάτες εκραζέ Κοτόπουλο μπιφτέκι με κόλιανδρο – λαχανικά ατμού Παπαρδέλες με τομάτα καρέ, φέτα, ροδέλες ελιάς, άνηθο & λαχανικά Φακές σούπα 26/9 – 30/9/2016 Γεύμα χαμηλών θερμίδων