Project με θέμα την: «ΠΕΣΤΡΟΦΑ»

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κανιούρα Ανθή Κεντρωτή Κατερίνα Αμπαρτσουμιάν Σάββας
Advertisements

Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου
ΨΑΡΙΑ ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ!!!
Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Υπάρχει φυλετικός διμορφισμός στις γαρίδες;
Νερό το Πολύτιμο!!! Ερευνητική Εργασία Α΄ τάξης 2ου Λυκείου Ορεστιάδας
ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
Μεσογειακή Διατροφή Εκδήλωση «Μεσογειακό γεύμα»
ΥΛΙΚΑ:  ½ Kg κιμά μοσχαρίσιο  1 και ½ Kg μελιτζάνες  3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα  2 τομάτες αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες  1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Κρέας,Ψάρι,Όσπρια.
ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΓΓΑ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ
Η θάλασσα με τα ψάρια της
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου Δημήτρης Τοπάλης Δημήτρης Τοπάλης ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ Γιώργος Χρονόπουλος.
“To κάθε φύλλο της Ελιάς έσταζε φως¨
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Ενδημικά Ζώα / Πουλιά Του Τόπου Μας
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Σοφία Κατερίνα.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ Κ΄ ΚΑΛΛΙΟΠΗ.
Ρύπανση των υδάτων Κάθε φυσική, χημική ή βιολογική μεταβολή του νερού που το καθιστά ακατάλληλο για τους οργανισμούς 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Επιμέλεια: Κωτίτσας.
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ
4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’
Η θαλάσσια χελώνα Καρέτα-Καρέτα
ΟΜΑΔΑ 2 Νίκος, Ευτυχία, Σοφία, Δήμητρα.  Τροφή  Νερό  Αποφυγή κινδύνων  Αναπαραγωγή  Ανταγωνισμός.
ΨΑΡΙΑ.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
ΡΟΖ ΔΕΛΦΙΝΙ.
Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου
Σοκολάτα και υγεία Εργασίας της ομάδας Βαρελίδου Κατερίνα
Ψάρια (αλιεύματα) ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΙΧΘΥΩΝ
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
Παπαθανασίου Αναστασία
Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Σχολικό έτος Υπεύθυνοι καθηγητές: ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΟΠΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
OΡΚΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ ΛΥΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΪΖΟΥ.
 Είναι η απόλυτα φυσική διαδικασία διατροφής πολύτιμη και αναντικατάστατη.  Δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία ή αποστείρωση και μπορεί να γίνει αυθόρμητα.
4 η ομάδα ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ Γαρυφαλλής Δημήτρης Γρύλλη Μαρία Καραντάνης Νικόλας Σκεμπές Παναγιώτης Τσακυριού Μαρία Ελιά: από το δέντρο στο … πιάτο μας.
Το κρέας Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου. Το κρέας (ορισμός) Κρέας ονομάζουμε την σάρκα των ζώων. Το κρέας αποτελεί τροφή για τον άνθρωπο από τα προϊστορικά.
Γεια σας παιδιά, είμαι η Μάγια η μέλισσα. Τι λέτε πάμε να μάθουμε κάποια πράγματα για μας τις μέλισσες;
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΥΠΑ.
Είναι δύσκολο, αλλά αν θέλετε να έχετε ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα, πρέπει να σταματήσετε το τσιγάρο - όχι μόνο το δικό σας, αλλά και των οικείων σας, διότι.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Διατροφή και Υγεία Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου) Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου - Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Φυσιολογικές Καταστάσεις ΙΙ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
4o Γυμνάσιο Σπάρτης «Γ. Ρίτσος» Τάξη Α’ Τμήμα Α1 Σχ
ΙΑ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Αγίου Σπυρίδωνα
Η υγεία μας Στάθης Αντωνάκης Θοδωρής Kιοσελάκης Τατιάνα Μακαρίδου
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
11 ερωτήσεις για τη διατροφή
ΕΡΓΑΣΙΑ Μάθημα:Γεωγραφία Καθηγητής κ. Φανουρίου Μαθήτρια Τσουλφά Σοφία
11ο ΓΕΛ ΠΑΤΡΑΣ Σχ. Έτος : Τμήμα : Α2
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΙΔΗ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.
Σοκολάτα Ένα μικρό διάλλειμα….. μια μεγάλη απόλαυση ….
ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ PROJECΤ ΝΕΡΟ Από τους μαθητές: Τσιλίκας Σάββας Τσαντίλας Αλέξανδρος Ηλιάσκος Ξενοφώντας Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος.
ΤΣΙΠΟΥΡΑ Η τσιπούρα μπορεί να φτάσει τa 70 cm, συνήθως την συναντάμε μέχρι 40cm.  Όταν ξεπεράσει τα 25cm, το φύλλο της από αρσενικό γίνεται θηλυκό. Την.
Τα ένζυμα στα απορρυπαντικά
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
Η φύση είναι το σπίτι μας
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
Στοματική Υγεία Στέφανος Βογιατζής Μελίνα Ιωαννίδη Ιουλία Γκόγκα
Ψάρια (αλιεύματα) ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Project με θέμα την: «ΠΕΣΤΡΟΦΑ»

Με μια ματιά: Η πέστροφα υμνήθηκε, τιμήθηκε, το 1992 από το ομώνυμο βιβλίο «Το ποτάμι κυλάει ανάμεσά μας» γυρίστηκε ομώνυμη ταινία προβάλλοντας την ομορφιά του ψαρέματος. Πολλοί ποιητές, συνθέτες, συγγραφείς ασχολήθηκαν με την πέστροφα. Η πέστροφα ανήκει στην οικογένεια των σαλμονιδών μαζί με το λαυράκι, τον σολομό κά.

Τα ψάρια του γλυκού νερού: Στα εσωτερικά νερά της χώρας μας έχουν καταγραφεί περίπου 164 είδη ψαριών, εκ των οποίων τα 117 ζουν αποκλειστικά στα γλυκά νερά, ενώ τα 24 είναι ευρύαλα είδη, μπορούν δηλαδή να διαβιώσουν και σε νερά με αυξημένη αλατότητα, ή να πραγματοποιούν αναπαραγωγικές ή τροφικές μετακινήσεις από/και προς τη θάλασσα.

ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΞΙΑ 1) η παρουσία πέστροφας στα ποτάμια δείχνει τον δείκτη καθαρότητάς τους. 2) Αποτελούν σημαντικό κομμάτι στην διατροφική αλυσίδα καθώς αποτελούν σαρκοφάγα ψάρια. 3) η χώρα μας είναι η 1η εξαγωγική χώρα ψαριών (ιχθυοκαλλιέργεια), παράγοντας 120.000 τόνους ψαριών.

Η ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ Η πέστροφα: έχει απαιτήσεις από καθαρό πλούσιο σε οξυγόνο νερό. Για να σημειώσει δραστηριότητες η θερμοκρασία του νερού πρέπει να είναι στους 12-15 βαθμούς Κελσίου. Έχει λεπτό σώμα σκεπασμένο με μικρά λέπια και μεγάλο στόμα οπλισμένο με μικρά δοντάκια ακόμα και στην γλώσσα. Ανάλογα με την διατροφή της, το περιβάλλον του ποταμού στο οποίο ζει καθώς και το βάθος του πυθμένα προσαρμόζονται με αποτέλεσμα την αλλαγή χρώματος (καμουφλάζ) Το μέγεθος: max 10 κιλά και 1m Τρέφεται σε μικρή ηλικία με νύμφες ενώ όταν μεγαλώνει βατράχια, μικρά ψαράκια (ακόμα και του ίδιου είδους) κ.ά.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ Η πέστροφα είναι ανάδρομο ψάρι και οδηγείται στις πηγές όπου γεννήθηκε για να αφήσει τα αυγά της (2000 περίπου για κάθε κιλό του βάρους της). Τα αυγά εκκολάπτονται μέσα σε 40-50 ημέρες. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ (ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ) ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ (ΧΕΙΜΩΝΑΣ) ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΔΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ: ΙΡΙΔΙΖΟΥΣΑ ΠΕΣΤΡΟΦΑ (rainbow trout): Προέρχεται από την Αμερική. Κοινή-άγρια πέστροφα (salmo trutta) : η εγχώρια πέστροφα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ: Η πέστροφα είναι πολύτιμη πηγή πρωτεϊνών, λιπαρών οξέων Ω-3 και Ω-6, βιταμινών (Α, D, B1, B2, B12, Νιασίνη) και ιχνοστοιχείων όπως ιώδιο, σελήνιο, ασβέστιο, φώσφορος. Η αυξημένη κατανάλωση λιπαρών  ω-3 βοηθά τους καπνιστές να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα Άτομα με μεγάλη συγκέντρωση λιπαρών οξέων ω-3 στο αίμα τους παρουσιάζουν 5 φορές μικρότερο κίνδυνο για αιφνίδιο καρδιακό θάνατο

FLY FISHING: Τι ακριβώς είναι; Είναι μια τεχνική ψαρέματος. Λίγο διαφοροποιημένη από τις άλλες. Γίνεται με την χρήση τεχνητού δολώματος που φτιάνεται από τους ίδιους τους ψαράδες και τα ψάρια αφήνονται ελεύθερα στο τέλος.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ Εχθροί: Φυσικοί: 1) ενυδρίδα 2) ψαροφάγος Ο χειρότερος όμως όλων είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ: Καταστροφή φυσικού περιβάλλοντος, αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων, λαθραλιεία με χημικά, εκρηκτικά, ψαροτούφεκα, η υπεραλίευση.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ Καταρχήν η ΠΟΛΙΤΕΙΑ θα έπρεπε να θέσει σε εφαρμογή νομοθεσία για την προστασία της πέστροφας που είναι είδος υπό εξαφάνιση. Η απόκτηση οικολογικής συνειδήσεως, σεβασμού και σωστής παιδείας. Η μείωση αλίευσης της Η προστασία, από εμάς τους ίδιους, του φυσικού περιβάλλοντος.

ΠΕΣΤΡΟΦΑ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΥΛΙΚΑ: 1 πέστροφα 1 κιλού, βούτυρο, 2 κρεμμύδια, μαϊντανός, λεμόνι, 1 ποτήρι του νερού κρασί άσπρο. ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Step 1 Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό και τα ανακατεύουμε. Τ' αφήνουμε να πάρουν λίγο χρώμα στο βούτυρο και βάζουμε πάνω τους την πέστροφα. Step 2 Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά και αναποδογυρίζουμε το ψάρι μία μόνο φορά για να μη διαλυθεί. Step 3 Όταν η πέστροφα θα είναι σχεδόν μαγειρεμένη, την περιχύνουμε με ένα μεγάλο ποτήρι κρασί άσπρο ή ένα άλλο καλό δυνατό κρασί που, αν θέλουμε, μπορούμε να το αραιώσουμε με λίγο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για να λιγοστέψει το ζουμί. Step 4 Χώρια ζεσταίνουμε και άλλο βούτυρο, του προσθέτουμε και ψιλοκομμένο μαϊντανό και με αυτό περιχύνουμε το ψάρι πριν από το σερβίρισμα

ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ PROJECT 1) Σπυριδούλα Χαλκιά-Τσουμάνη 2) Άννα- Μαρία Τζιάλλα 3) Σωτήρης Χολέβας 4) Αποστόλης Βανούσης 5) Μελίνα Πάσο 6) Παναγιώτα Στράτη 7) Αγγελική Τσούρη 8)Αθηνά Μάστορα 9)Μπίστας Δημήτρης 10) Παναγιώτης Τάσος 11) Δημήτρης Μπουκουβάλας 12) Χρήστος Βεζύρης 13) Χρήστος Παπαδημητρίου 14) Ντόβας Μιλτιάδης