Αντωνιάδου Σοφία Ζυγούρης Φώτης Καπουλίτσας Θανάσης

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Διονύσης Λαμπρινίδης & Μαρία Νέζη. Στο Βαρβάκειο Πειραματικό Γυμνάσιο τα τελευταία 3 χρόνια επιχειρούμε να εισάγουμε τεχνολογίες του web2 στην σχολική.
Advertisements

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ Aντώνιος Γ. Περδικάρης Σχολικός Σύμβουλος (ΠΕ04) Ιονίων Νήσων.
O ρόλος του γονιού στην Ψυχοκινητική Ανάπτυξη του παιδιού. Κάτια Σοφιανού Παιδίατρος –Aναπτυξιολογος 2015.
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ SCHOOL BULLING. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΤΣΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΜΙΝΙΟΥΚ YΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Κα ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑ.
Η πλατφόρμα Moodle στο Βαρβάκειο: δημιουργία, συντήρηση και διδακτική αξιοποίηση Διονύσης Λαμπρινίδης Μαθηματικός.
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ »
Κεφάλαιο 23 Η ζωή στις εύκρατες περιοχές. Εύκρατες περιοχές Εύκρατες ονομάζονται οι περιοχές που βρίσκονται ανάμεσα στην τροπική ζώνη και τις πολικές.
ONLINE ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Παρουσιάζουν οι μαθητές: Γ Ι Ο Υ Λ Η Λ Ι Ο Υ Ν Η Ι Α Σ Ω Ν Α Σ Τ Α Σ Σ Η Σ.
Κεφάλαιο 33 Οι σχέσεις των κρατών της Ευρώπης και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ ΕΠΗΛΗΨΙΑ ΗΛΙΑΣΗ ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΩΡΙΑ.
Δρ. Ξανθή Κωνσταντινίδου Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Aγωγής ΠΕ11 Θράκης Φυσικής Aγωγής ΠΕ11 Θράκης.
Τα φύλα στη λογοτεχνία Τάξη: Α΄ Λυκείου. Α΄φάση: Πριν από την ανάγνωση (ενδεικτικός χρόνος: τρεις διδακτικές ώρες) 1 η ώρα : τα παιδιά συζήτησαν για τα.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 3ης ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΜΕΡΟΥΣ Οι νέες διαστάσεις του διαδικτύου web 2.0 Μαρία Β. Χατζή Δασκάλα, Δρ. Διδακτικής των Φ.Ε. Επιμορφούμενη ΠΑΚΕ.
Κεφάλαιο 28 Η χλωρίδα και η πανίδα – Η βλάστηση της Ευρώπης.
Πλατφόρμες Ηλεκτρονικής Μάθησης Η Πλατφόρμα OpeneClass Οφηλία Νεοφύτου Σταύρος Καουκάκης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 1.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ.
ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ. ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ.
Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
Η εκπαίδευση δεν ήταν πάντοτε όπως σήμερα ….
Το Διαδίκτυο στο Μάθημα της Ξένης Γλώσσας
Αντωνιάδου Σοφία Ζυγούρης Φώτης Καπουλίτσας Θανάσης
Bασιλεία Μαυρίδου, ΑΕΜ: 620 Βασιλική Τσολοπούλου, ΑΕΜ: 529
Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση
WEB 2.
Προτάσεις για τη δημιουργία προϊόντων προώθησης εκπαιδευτικών ιστολογίων στα πλαίσια της μαθησιακής κοινότητας ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής Κατεύθυνση Παιδαγωγική.
Blogs, E-PORTFOLIO, WIKIS
Ε΄ ΤΑΞΗ: ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ:
Η πολύ λαίμαργη φάλαινα που έφαγε την θάλασσα (του Ευγένιου Τριβιζά)
Αισθητηρας λ 13/4/2018.
Παρουσίαση θέματος – Προϋποθέσεις επιτυχίας
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΡΙΑΝΟΥ ΣΤΗ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Λιναρίτη Μαρία 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.
1η Νοσηλευτική Ημερίδα Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Νοσηλευτικής
… αισθάνομαι τον Διάλογο σαν έναν "φορτιστή" δημιουργικότητας και αλληλεπίδρασης … συμμετέχουσα.
Στισ γειτονιεσ των Αστεγων
Το νερο στη λογοτεχνια και στην επιστημη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΕΛ ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ: Επιβλέποντες εκπαιδευτικοί:
Οι κάτοικοι και τα κράτη της Αφρικής
Κοινωνικά Δίκτυα Κεφάλαιο 15.
Κεφάλαιο 22 Η ζωή στα τροπικά δάση.
ΜΕΡΟΣ ΙV: Καθοριστικοί παράγοντες και Εμπόδια υιοθέτησης ΤΠΕ
ΑΠO ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Β1 1.ΙΑΣΟΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΜΑΚΡΗ 2.ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΓΕΡΟΔΗΜΟ
Καρέκλη Ελένη Βοσινάκης Παντελής Ευαγγελακάκης Κωνσταντίνος
Σχέδιο προσέγγισης και υλοποίησης online μαθημάτων
7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης
Εφευρέσεις που θα κάνουν την ζωή μας πιο όμορφη…
Η Ένταξη παιδιών με απώλεια ακοής στη γενική εκπαίδευση
ΒΙΟΛΟΓΙΑ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ Γενικησ παιδειασ
ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
ΛΙΠΙΔΙΑ.
Κεφάλαιο 35 Τα κράτη της Ασίας.
Project: Εθισμός στο Internet
Το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Β1
Κωνσταντάρας: Χειροποίητα έπιπλα με προσωπικότητα
Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Νότιας Αμερικής
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
πολιτιστικό πρόγραμμα
Κυριάκος Λίγκας Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε.
Η ζωή στις πολικές περιοχές
Επιστημονική Υπεύθυνη: Αλεξάνδρα Ανδρούσου Επόπτης: Σταύρος Σταύρου
Ομήρου Ιλιάδα Ζ
59ο Γενικό Λύκειο Αθηνών Σχολικό έτος
Διδάσκουσα Δρ. Γεωργία Κηπουροπούλου
Ερώτηση της Δευτέρας 03 – 05 Δεκεμβρίου 2018 σε συνεργασία με την.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΈΝΑ WIKI ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΕ 9 ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ
Ομήρου Ιλιάδα Ζ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ
Μεσα Κοινωνικησ Δικτυωσησ
Ερώτηση της Δευτέρας 21 – 23 Ιανουαρίου 2019 σε συνεργασία με την.
Ερώτηση της Δευτέρας 15 – 17 Οκτωβρίου 2018 σε συνεργασία με την.
Γνωστική ανάπτυξη Piaget
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αντωνιάδου Σοφία Ζυγούρης Φώτης Καπουλίτσας Θανάσης Πληροφορική και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση, ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας 2017 Καθηγητής : Κος Παλαιγεωργίου Γεώργιος

Άξονες της εργασίας Αναφορά των προϊόντων τα οποία μπορεί να είναι χρήσιμα και να καλύπτουν τις πρακτικές ανάγκες εκπαιδευτικών/δασκάλων, φοιτητών παιδαγωγικών τμημάτων αλλά και τις δικές μας ανάγκες Ο σχεδιασμός ενός έργου 7 εβδομάδων - ακολουθώντας τις αρχές των μαθησιακών κοινοτήτων αλλά και εφαρμόζοντας την Παιδαγωγική 2.0 (3P) Η περιγραφή της εμπειρίας ενός συμφοιτητή μας, και η ανάδειξη των πολλαπλών τρόπων συμμετοχής, τις σχέσεις εξάρτησης με τους συναδέλφους του, το πως αξιοποιείτε την εμπειρογνωμοσύνη του, πως γίνεται η διαπραγμάτευση στα πλαίσια της κοινότητας καθώς και άλλα.

Προτεινόμενα προϊόντα Προτείνετε η δημιουργία μιας ηλεκτρονικής εφημερίδας –ιστολόγιο . Το σημαντικό στοιχείο είναι η ανάπτυξη ενός συμμετοχικού ιστολογίου στο οποίο οι συμμετέχοντες δεν είναι καταναλωτές αλλά συνδημιουργοί και συμμετέχοντες στον διαμοιρασμό της γνώσης . Wiki : Τα κυριότερα πλεονεκτήματα που οδήγησαν στην χρήση των wiki στη συγκεκριμένη πρόταση ήταν ότι :  Είναι σχεδιασμένα ώστε να βοηθούν τα μέλη μιας ομάδας να συνεργάζονται να μοιράζονται και να δημιουργούν online περιεχόμενο  Τα wikis επιτρέπουν στους μαθητές να αλληλεπιδρούν σε σχέση με τη διαδικασία μαθήσεώς τους και έτσι να την καταλαβαίνουν. Αυτή η αλληλεπίδραση γίνεται συνεργατικά, πλησιάζοντας έτσι σε μια προσέγγιση κοινωνικού εποικοδομισμού της μαθήσεως.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ 9 ομάδες Ομάδα εύρεσης ιστολογίων Ομάδα παρουσιάσεων 1 και 2 Ομάδα Design Oμάδα φωτογραφίας και videΟ Oμάδα περιεχομένου –συντονιστική Ομάδα αξιολόγησης και εμπειρίας Ομάδα συνεντεύξεων με συντάκτες ιστολογίων Ομάδα φιλολογική

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ 1η Ομάδα εύρεσης ιστολογίων 2η ομάδα παρουσίασης 1 Αναζήτηση εκπαιδευτικών ιστολογίων Καταγραφή και ομαδοποίηση με κριτήρια 2η ομάδα παρουσίασης 1 Αναπτύσσει παρουσιάσεις που αφορούν φοιτητές 3η ομάδα παρουσίασης 2 Αναπτύσσει παρουσιάσεις που αφορούν εκπαιδευτικούς

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ 4η Ομάδα Design 5η Ομάδα φωτογραφίας και video Διαμορφώνει,σχεδιάζει τις ιστοσελίδες και το τελικό μας προιόν 5η Ομάδα φωτογραφίας και video Aναζητά και συγκεντρώνει φωτογραφίες και video και τα προσαρμόζει κατάλληλα στα θέματα της εφημερίδας. Συνεργάζεται στενά με την ομάδα Design

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ 6η Ομάδα περιεχομένου-συντονιστική Επιβλέπει, συντονίζει, αξιολογεί και προσφέρει ανατροφοδότηση για την εξέλιξη του έργου. 7η Ομάδα αξιολόγησης και εμπειρίας Υπεύθυνη για την αξιολόγηση του έργου. Δημιουργεί ερωτηματολόγια που θα βοηθούν στην εξαγωγή συμπερασμάτων για την πορεία του έργου

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ 9η Ομάδα φιλολογική 8η Ομάδα συνεντεύξεων με συντάκτες ιστολογίων Επικοινωνούν με δημιουργούς ιστολογίων και παίρνουν συνεντεύξεις 9η Ομάδα φιλολογική Eπιβλέπουν γλωσσολογικά το κείμενο και διορθώνουν συντακτικά και ορθογραφικά λάθη. Συνεργάζονται με την ομάδα παρουσιάσεων και περιεχομένου

ΟΡΓΑΝΩΣΗ KAI ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ wiki Σελίδα 1: Αρχική σελίδα της εφημερίδας με τα περιεχόμενα της Σελίδα 2: της ομάδας εύρεσης ιστολογίων Σελίδα 3: της ομάδας παρουσιάσεων 1 Σελίδα 4: της ομάδας παρουσιάσεων 2 Σελίδα 5: της ομάδας Design Σελίδα 6: της ομάδας φωτογραφίας -video Σελίδα 7: της ομάδας περιεχομένου (συντονιστική) Σελίδα 8: της ομάδας αξιολόγησης και εμπειρίας Σελίδα 9: της ομάδας συνεντεύξεων με συντάκτες ιστολογίων Σελίδα 10: της φιλολογική ομάδας

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ 1η εβδομάδα: Γίνονται οι αρχικές συναντήσεις , θα αποφασιστούν και οι κανόνες συνεργασίας. Για καλύτερη επικοινωνία ,προτείνετε ένας άλλος τρόπος επικοινωνίας, εκτός του wiki. 2η εβδομάδα: Aποφασίζεται η θεματολογία της εφημερίδας, ο τίτλος της και η σύσταση των ομάδων. Τα μέλη επιλέγουν τις ομάδες στις οποίες επιθυμούν να συμμετάσχουν.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ 3η εβδομάδα: Η ομάδα εύρεσης ιστολογίων, αναζητά ηλεκτρονικές εφημερίδες-ιστολόγια που καλύπτουν ανάγκες εκπαιδευτικών-δασκάλων, φοιτητών Η ομάδα περιεχομένου (συντονιστική)παρουσιάζει τα αποτελέσματα στο wiki. 4η-5η-6η εβδομάδα: Όλες οι ομάδες εργάζονται για να δημιουργήσουν το προϊόν που έχουν αναλάβει. Τέλος εβδομάδας γίνεται αποτίμηση και αξιολόγηση από την ομάδα αξιολόγησης και εμπειρίας.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ 7η εβδομάδα: Τελική παρουσίαση του έργου. Αποστολή όλου του υλικού στην ομάδα συντονισμού. Ολοκλήρωση του έργου. Ανακοίνωση του τελικού προϊόντος ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ