Περιβάλλον για την Αειφόρα ανάπτυξη!

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
 Το ελατόδασος Περτουλίου επιλέχθηκε ως θέμα Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης επειδή:  Υπόκειται σε αειφορική διαχείριση από το Τμήμα Δασολογίας.
Advertisements

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΜΟΛΑΟΙ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΜΟΛΑΟΙ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013.
Γιάννης Α. Μυλόπουλος, Καθηγητής Ελπίδα Κολοκυθά, Επίκ. καθηγήτρια
Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης
ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ
ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ.
Διαχείριση Φυσικών Πόρων
ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΕΚΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (BEng. , MEng.)
ΜΟΥΛΑΪΔΟΥ ΦΑΝΗ 162/01 ΤΣΑΚΑΛΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ 108/01
Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΑΩΟΣ Λουίζα Σμυρνή.
Η σχέση μας με τη γη Ανθρώπινες δραστηριότητες και φυσικοί πόροι.
ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Διαχείριση Φυσικών Πόρων – Α’ & Β’ Λυκείου
3ον Δρόμοι επικοινωνίας και ανταλλαγής αγαθών και πολιτισμού
Νίκολας Κοιλιάρης Ε΄1 Ε΄ Δημοτικό Σχολείο Λακατάμιας
Η ρύπανση του νερού –πηγές ρύπανσης
Άνθρωπος και Περιβάλλον
Ποια προοπτική για το Σειχ-Σου; Ενδοαστικό πάρκο ή περιαστικό δάσος; Γιώργος Μπλιώνης "Σέϊχ-Σου: η σημερινή κατάσταση και το μέλλον του περιαστικού δάσους.
ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ορισμός
1o ΕΠΑ.Λ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ Όλγα Πατραμάνη Η τουριστική αγορά.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Γ΄5 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: Mια εργασία του Ανδρέα Τσιτούρα Διδάσκων Ψαλλιδάς Βασίλειος.
Ο ρΟλοΣ και η συνεισφορΑ των γραφιστΩν προς την αειφορΙα
ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΑΧΕΛΩΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΗΣ.
Δασική Διαχειριστική Ι
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΙΔΗ- Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΝΟΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
«ΥΔΑΤΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ» Κεφάλαιο 5 (Διαχείριση Φυσικών Πόρων Β’ Λυκείου)
Σχολή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Πρόγραμμα: ΕΠΠΑΙΚ Τμήμα : Β2 Είδος διδασκαλίας: Διδασκαλία Τίτλος ενότητας: Αειφορική υδατική διαχείριση Όνομα φοιτήτριας: Μαρία Παπαδοπούλου.
Ρύπανση του νερού.
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Τομέας Υδατικών Πόρων, Υδραυλικών και Θαλασσίων Έργων Ερευνητικό πρόγραμμα Δίκτυο Αειφόρων Νήσων Επιστημονικός Υπεύθυνος:
Βιοποικιλότητα και Γεωργία Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και περιοχές Δικτύου Natura 2000 Μαρίνα Ξενοφώντος Λειτουργός Φύσης Τμήμα Περιβάλλοντος.
Φυσικές προστατευόμενες περιοχές είναι χερσαίες ή υδάτινες εκτάσεις με ιδιαίτερα οικολογικά ή και τοπικά χαρακτηριστικά, που προστατεύονται νομοθετικά.
1 Διασκέψεις για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη Συνδιάσκεψη της Στοκχόλμης για το Ανθρώπινο Περιβάλλον (1972) υιοθετήθηκαν και ενεργοποιήθηκαν ορισμένες.
Ανάλογα με  Τον τρόπο κατανάλωσής τους και  Τη δυνατότητα ανανέωσής τους.
Επιμέλεια: Μαριτίνα Παπακωνσταντίνου Δ΄2 76ο Δ. Σ. Αθηνών
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ. Προστατεύοντας την ύπαιθρο Η προστασία του αγροτικού περιβάλλοντος εκφράζεται μέσα από προγράμματα που σχετίζονται με τη διαφύλαξη.
Επίδραση του ανθρώπου στα οικοσυστήματα
Κλιματικές Αλλαγές – Μετρήσεις του Μικροκλίματος της Αγ. Παρασκευής
O κύκλος του νερού Β1 Ερευνητική Εργασία.
ΠΠΣΠΑ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Αειφορία-Περιβάλλον – Φιλοσοφία: Σύγχρονες Φιλοσοφικές Προσεγγίσεις Υπεύθυνη project: Τσούνη Βασιλική.
Χελώνα καρέτα -καρέτα.
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΧΛΩΡΙΔΑΣ&ΠΑΝΙΔΑΣ
‘ Μοντέλο DPSIR ’ Διαχείριση
ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ…. ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ Μετά τη συνάντηση και την υπογραφή της συνθήκης του "Ρίο" το 1992 ( fox.gr/index.php?pN=internationaltreaty&txtNewsID=29&templa.
Περιβαλλοντική εκπαίδευση Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη Ένταξη στο πρόγραμμα Σπουδών.
Κλιματική αλλαγή.
Η ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Ν.ΝΙΚΗΤΑΚΟΣ καθηγητής Δ.Παπαχρήστος υπ.Διδάκτορας Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Οικοσυστήματα Ελλάδας
Άνθρωπος και Περιβάλλον
«ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
Project Γ’τρίμηνο Σχ. Έτος: 2016
Εισαγωγή Δήμος Μαλεβιζίου
Ερευνητική Εργασία. Στη πόλη μας ο τουρισμός αποτελεί μία από τις σημαντικότερες οικονομικές δραστηριότητες και κατέχει κυρίαρχη θέση στον τριτογενή τομέα.
ΑΠΟΙΚΟΔΟΜΙΣΗ Η διάσπαση οργανικών ενώσεων σε απλούστερες ενώσεις μέχρι ανόργανα υλικά.
<<Κοράλλια>>
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΙΔΗ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.
Βιοποικιλότητα και αειφορία
ΕΡΓΑΣΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΕΡΟΥ
Τι είναι υδροβιότοπος Υδροβιότοπος ή υγρότοπος ονομάζεται κάθε περιοχή που καλύπτεται εποχικά ή μόνιμα από ρηχά νερά, ή που δεν καλύπτεται ποτέ από νερά,
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ.
Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
           ΠΡΑΣΙΝΗ   ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ   ΑΝΑΠΤΥΞΗ Μία  δυναμική  Οικονομική και Κοινωνική διέξοδος για  τους κατόχους πτυχίων.
Γυμνάσιο Επισκοπής Ρεθύμνου « Περιβαλλοντική διαχείριση του υδάτινου στοιχείου και αειφόρος τουρισμός » γ΄ γυμνασίου Απρίλιος 2016.
Εργασία project Γιώργος Σταμούλης Σωτήριος Παπαδόπουλος
Ληθαίος.
3ον Δρόμοι επικοινωνίας και ανταλλαγής αγαθών και πολιτισμού
EΙΣΑΓΩΓΗ Η Ελλάδα διακρίνεται από μεγάλη ποικιλία κλιματικών τύπων. Το γεωμορφολογικό ανάγλυφο είναι πολυσχιδές και το γεωλογικό υπόθεμα πολύμορφο. Η ποικιλία.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Περιβάλλον για την Αειφόρα ανάπτυξη! Βιωματικές Δράσεις

Η σημασία της βιοποικιλότητας. Βιοποικιλότητα ονομάζουμε την ποικιλία των χερσαίων, υδάτινων και θαλάσσιων ζωντανών οργανισμών και οικολογικών συμπλεγμάτων που σχηματίζουν. Η έννοια της βιοποικιλότητας διακρίνεται σε 5 επίπεδα: Γενετική ποικιλότητα είδους Ποικιλότητα ειδών Ποικιλότητα οικοσυστημάτων Ποικιλότητα τοπίων Πολιτισμική ποικιλότητα

Θαλάσσιο οικοσυστήματα ΛΙΜΝΑΙΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ

Αξία της βιοποικιλότητας Η σημασία της βιοποικιλότητας για την διατήρηση της ανθρώπινης ζωής είναι προφανής. Οι βιολογικοί πόροι και η ποικιλία τους με τα αγαθά που προσφέρουν και οι υπηρεσίες των φυσικών οικοσυστημάτων συνιστούν παράγοντες πρωταρχικής σημασίας για την επιβίωση του είδους μας και την ανάπτυξη των πολιτισμών Εκτιμάται ότι το 40% της παγκόσμιας οικονομίας βασίζεται σε βιολογικά προιόντα και διεργασίες.

Τρόποι διατήρησης της βιοποικιλότητας. Τρόποι διατήρησης της βιοποικιλότητας. Η διατήρηση φυσικών περιοχών και η ετερογένεια μέσα στο αγροτικό τοπίο μπορεί να επιτευχθεί με 2 κυρίως τρόπους: να γίνει εκτατικοποίηση και διατήρηση των εκτατικών γεωργικών εκμεταλλεύσεων και να δημιουργηθούν δομικά στοιχεία και να διατηρηθούν φυσικές εκτάσεις μέσα στο αγροτικό τοπίο

Παράγοντες που απειλούν την βιοποικιλότητα Καταστροφή και διακοπή της συνέχειας των οικοσυστημάτων Κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο της ανύψωσης της θερμοκρασίας του πλανήτη Χημική ρύπανση Τεχνητή ή τυχαία εισαγωγή ειδών σε οικοσυστήματα Ανθρωπογενείς επεμβάσεις που απειλούν έμμεσα τη διαχρονική διατήρηση της βιοποικιλότητας

Τι είναι η αειφορία; Η αειφόρος ανάπτυξη ή βιώσιμη ανάπτυξη αναφέρεται στην οικονομική ανάπτυξη που σχεδιάζεται και υλοποιείται λαμβάνοντας υπόψη την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα. Γνώμονας της αειφορίας είναι η μέγιστη δυνατή απολαβή αγαθών από το περιβάλλον, χωρίς όμως να διακόπτεται η φυσική παραγωγή αυτών των προϊόντων σε ικανοποιητική ποσότητα και στο μέλλον.

Η βιοποικιλότητα στον Ληθαίο ποταμό

Λίγα λόγια για το Ληθαίο! Ο Ληθαίος ποταμός είναι ένα από τα τέσσερα ποτάμια των Τρικάλων και διασχίζει την πόλη των Τρικάλων. Αποτελεί δεξιό παραπόταμο του Πηνειού ποταμού. Πηγάζει σε ύψος 500 μ. από τα Αντιχάσια Όρη έχει μήκος 36 χλμ. και εκβάλλει στον Πηνειό, σε ύψος 108 μ. λίγο έξω από την πόλη των Τρικάλων.

Η βιοποικιλότητα στον Ληθαίο ποταμό Στο οικοσύστημα του Ληθαίου κατοικούν πολλά είδη ζώων και φυτών. Επιγραμματικά , στο ποτάμι του τόπου μας κατοικουν τα εξής είδη : Νερόκοτα Κιτρινοσουσουράδα Φαλαρίδα Λευκοσουσουράδα Νεροκότσελα Αλκυνόη Κότσυφας Κοκκινολαίμης Βάτραχος

ΝΕΡΟΚΟΤΑ ΚΟΚΚΙΝΟΛΑΙΜΗΣ ΚΟΤΣΥΦΑΣ

ΛΕΥΚΟΣΟΥΣΟΥΡΑΔΑ ΦΑΛΑΡΙΔΑ ΚΙΤΡΙΝΟΣΟΥΣΟΥΡΑΔΑ

Χλωρίδα του Ληθαίου Λεύκα Πλάτανος Πεύκο Ευκάλυπτος Λευκή Ιτιά Νεροκάλαμο Ψαθί Ιπποκαστανία

Λεύκη Πλάτανος

Ευκάλιπτος Λευκή Ιτιά Ιπποκαστανιά

Το οικοσύστημα του Ληθαίου

Το οικοσύστημα του Ληθαίου φιλοξενεί πολλα είδη φυτικών και ζωικών οργανισμών

ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Μαρία Χατζή Αθανασία Αρβανίτη Γεωργολιού Ειρήνη Ειρήνη Λούδα Αικατερίνη Μαρία Κουτή Πηγές πληροφόρησης: Βικιπαίδεια, εικόνες google, http://ebooks.edu.gr/new/allmaterial.php