Μόδα στον Ινδουισμό Μια εργασία για το μάθημα του Project από τους μαθητές: Νικολόπουλο Αχιλλέα, Παπία Θανάση, Πλάτανο Φώτη και Πούλιο Ηλία Π.Π.ΓΕΛ ΠΑ.ΜΑΚ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ενδυμασία από τα τέλη του 15ου έως τις αρχές του 19ου αιώνα
Advertisements

Ενδυμασία - Μόδα ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Παραδοσιακό φόρεμα της Κρήτης Το παραδοσιακό φόρεμα για τα άτομα
ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ - ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ
ΜΟΔΑ-ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ.
Η ΜΟΔΑ ΤΟΝ 20Ο ΑΙΩΝΑ.
Φορέματα σε Α γραμμή (1950).
ΥΠΟΘΕΜΑ: Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
Αντίληψη της ομορφιάς Μόδα και περιποίηση
Ρώμη Βυζάντιο Μεσαίωνας
Η ενδυμασία στο Βυζάντιο
Ο ΙΝΔΟΪΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ
ΝΑΟΙ, ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΒΟΥΔΑ, ΚΑΝΟΝΕΣ, ΤΕΧΝΗ, ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Η ενδυμασία στην Αρχαία Ρώμη
Μαρία Βανδουλάκη Αντριάνα Ντίνι Άννα Παπαβενετίου
Ενδυμασιεσ αρχαιων Ελληνων
ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΜΗ ΕΠΟΧΗ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΦΗΒΩΝ
Να σας συστηθώ: Το όνομά μου είναι: Σημαίνει … Το πήρα από …
ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗ ΜΙΝΩΙΚΗ ΚΡΗΤΗ
Η εξέλιξη της ενδυμασίας στην αρχαία Ελλάδα
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
32. Ο Ινδουϊσμός (Α’) Σελίδες
Το μακιγιάζ από την αρχαία εποχή έως και σήμερα…
33. Ο Ινδουισμός (B’) Σελίδες
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΕΝΤΣΙΚΙΩΤΗΣ.
Κρητικές Παραδοσιακές Φορεσιές
Ινδουϊσμοσ ΘΕ 2: ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΥΡΩΠΗ
ΙΝΔΟΥΙΣΜΟΣ Ο Ινδουισμός είναι η τρίτη μεγαλύτερη θρησκεία του κόσμου σε αριθμό πιστών με περίπου ένα δισεκατομμύριο πιστούς, από τους οποίους οι περισσότεροι.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ
Η ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΚΑΙ Η ΛΥΤΡΩΣΗ Η ιδέα της μετενσάρκωσης, η οποία ως έννοια εισάγεται πρώτη φορά στις Ουπανισάδες (800 πΧ), είναι θεμελιώδης στον Ινδουισμό.
Θρησκευτικά Α΄ Γυμνασίου
“Η μόδα στη ζωή μας” Η μόδα είναι ένα πολυσύνθετο φαινόμενο που καθρεπτίζει τις εξελίξεις μιας κοινωνίας σε μια ιστορική περίοδο. Ο ρόλος της είναι να.
Μινωικός πολιτισμός (καθημερινή ζωή, θρησκεία, γραφή)
Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ: Τάξη : B4 Καθηγήτρια : Παπαδημητρίου Ζωή
Δ.Ε.32: Ο Ινδουϊσμός (Α).
Ρατσισμός στα σχολεία Γιάννης Κοτσιρίλος Πηγές κειμένου: wikipedia
ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ.
ΠΡΟΣΩΠΟΛΟΓΙΑ- ΜΑΚΙΓΙΑΖ
Όνομα ομάδας: Γαλαζοπράσινο Μαθητές: Καραίσκου Ρανια, Γιαμαίου Σπυριδούλα, Παπαδόπουλος Ευσέβιος, Τσατσαράγκος Θανάσης Θέμα: Φώς, Χρώμα και τέχνη Σχολείο:6ο.
Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Διερευνητική εργασία Α’ Λυκείου Ενδυμασία-Ταξίδι στο χρόνο κομμάτι: -μοντέρνο κοστούμι -ρούχα της δουλειάς.
Η ενδυμασία και η μόδα στο βυζάντιο Ιστορία Β΄ Γυμνασίου Κεφ.Ε΄.1.
Η ενδυμασία στα χρόνια της Ωραίας Ελένης
Η ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΚΥΜΙΑΣ- ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΩΣ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Π.Γ.Ε.Σ.Σ.Β2ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 20 ΟΜΑΔΑ: CaptainΑκης ΜΕΛΗ: ΚΑΡΝΑΡΟΥ.
ΙΝΔΙΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ.
Η σημαία της Ινδίας υιοθετήθηκε το 1947.
Πιστεύετε σε κάποια θρησκεία ;
ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΛΙΦΤΗΡΑ ΙΩΑΝΝΑ
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΊΚΗ ΕΠΟΧΗ ( π.Χ.)
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ Θ.Α.
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΙΝΔΟΥΙΣΜΟ
Μυκηναϊκός Πολιτισμός
Η σχέση της ενδυμασίας με τη χειραφέτηση της γυναίκας
Εικόνες αρχαίων κειμένων από τις Βέδες
Η Γιόγκα Εργασία Θρησκευτικών ΒΟΥΧΑΡΑ ΚΛΑΙΡΗ ΔΑΙΛΛΙΔΗ ΜΑΡΘΑ.
Θρησκείες Άννα Αργυροπούλου 1ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ.
ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Άννα Σαββατοπούλου Νάτσιος Σταύρος Παπαχαρίτων Στάθης Χατζηστυλλή Στεφανία.
ΚΕΦ 8 ΣΕΛ 43 ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΦ 11 ΣΕΛ 53 ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ 4
Ιμαλαϊα Ελένη Μιχελάκη Αναστασία Σαριβασιλείου Δήμητρα Στάθογλου
Γκόγκα Ασημένια Ζαχαριάδου Μαρία
FASHION.
Τάξη Β’1 Καθηγήτρια: Ερυφιάδου Αναστασία
Γιώργος Βέλης Β Υπεύθυνος καθηγητής: κ. Καπετανάκης
ΙΕΡΟΤΗΤΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2.1.
Εργασία project Γιώργος Σταμούλης Σωτήριος Παπαδόπουλος
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ Θ.Α.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μόδα στον Ινδουισμό Μια εργασία για το μάθημα του Project από τους μαθητές: Νικολόπουλο Αχιλλέα, Παπία Θανάση, Πλάτανο Φώτη και Πούλιο Ηλία Π.Π.ΓΕΛ ΠΑ.ΜΑΚ

Η θρησκεία Η Ινδουιστική θρησκεία είναι μια σημαντική θρησκεία και με πολύ βαθιές ιστορικές ρίζες. Αντίθετα από τις άλλες θρησκείες δεν έχει συγκεκριμένο ιδρυτή, συγκεκριμένο θεολογικό σύστημα, ούτε ξεκάθαρη θρησκευτική οργάνωση Χαρακτηριστικό γνώρισμα της ινδουιστικής σκέψεως είναι η αναζήτηση και η βίωση του απολύτου. Το βασικό πιστεύω του ινδουισμού είναι το σύμπλεγμα κάρμα - σαμσάρα και μόξα.

Η θρησκεία Κυριότεροι θεοί είναι ο Βράχμα ο δημιουργός του κόσμου, ο Βισνού , ο συντηρητής του κόσμου και ο Σίβα ο καταστροφέας-ρυθμιστής της ζωής και του θανάτου στον κόσμο. Σημαντικότεροι τόποι προσκύνησης είναι: Το Μπαντρινάθ στα Ιμαλάια Το Ραμεσβαράμ στα νότια Η Ντβάρκακ στα δυτικά παράλια Το Πόυρι στην Ορίσσα και Το Βαρανάσι στο Ουτάρ Πραντές

Κυριότερα ινδουιστικά σύμβολα Το Ωμ ή Άουμ είναι μυστικιστική/ ιερή συλλαβή στον ινδουισμό. Αναφέρεται πριν από την ανάγνωση πολλών ινδουιστικών κειμένων, αλλά και πριν από προσευχές ή μάντρα. Η trishula κρατιέται από τον θεό Σίβα. Τα τρία άκρα έχουν διάφορες σημασίες. Η πιο κοινή αντίληψη στην ινδουιστική θρησκεία, είναι ότι αντιπροσωπεύουν τη δημιουργία, τη συντήρηση και την καταστροφή, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Μόδα και Ινδουισμός Υπάρχουν πολλά είδη ρούχων στην ινδουιστική θρησκεία, τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. Τα ρούχα αυτά δεν άλλαξαν σχεδόν καθόλου στο χρόνο και παρέμειναν μέχρι σήμερα ως ένα σημάδι της ινδικής κουλτούρας.

Γυναίκες Sari Υπάρχουν διάφορες παραδοσιακές μορφές του saree. Το πιο κοινό στυλ για το σαρί είναι να τυλίγεται γύρω από τη μέση, με το ένα άκρο, και το άλλο να πέφτει πάνω στον ώμο μέχρι το στομάχι. Salwar Kameez Το Salwar Kameez είναι το πιο διαδεδομένο γυναικείο ρούχο. Αποτελείται από φαρδύ παντελόνι (salwar) στενό στους αστραγάλους, με ένα χιτώνα πάνω.

Αξεσουάρ Αξιοσημείωτα είναι και τα τατουάζ με χένα που κάνουν οι γυναίκες στους γάμους, αλλά και η βούλα στο μέτωπο μιας γυναίκας που δηλώνει την δέσμευση της όταν παντρεύεται:

Bindi Είναι μια φωτεινή κουκίδα κόκκινου χρώματος που εφαρμόζεται στο κέντρο του μετώπου κοντά στα φρύδια, αλλά μπορεί επίσης να αποτελείται από άλλα χρώματα με ένα σημάδι ή ένα κόσμημα που φοριέται σε αυτήν την θέση.

Άντρες Dhoti Η dhoti είναι ένα παραδοσιακό ένδυμα των ανδρών που φοριέται στην Ινδία και το Μπαγκλαντές. Είναι ένα ορθογώνιο κομμάτι ύφασμα, συνήθως περίπου 4,5 μέτρα, τυλιγμένο γύρω από τη μέση και τα πόδια και δεμένο στη μέση, που μοιάζει με μια μακριά φούστα. Στους άντρες υπάρχουν λιγότερα είδη ρούχων, όμως άξια προσοχής είναι τα τουρμπάνια. Sherwani Το Sherwani είναι ένα πανωφόρι με κουμπιά στο πάνω μέρος. Φτάνει μέχρι τα ύψος των γονάτων και είναι διακοσμημένο με έντονα σχέδια. Φοριέται με ένα φαρδύ παντελόνι, το Churidar.

Άντρες Τουρμπάνια Dastar Το Dastar, επίσης γνωστό ως pagri, είναι ένα σύμβολο της πίστης που αντιπροσωπεύει αξίες όπως η ανδρεία, η τιμή και η πνευματικότητα. Rajasthani pagari Το τουρμπάνι αυτό, είναι ξεχωριστό στο στυλ και το χρώμα, και διαφέρει ανάλογα με την κοινωνική τάξη και την περιοχή. Στο παρελθόν, το πορτοκαλί τουρμπάνι ήταν αντιπροσωπευτικό της ανδρείας και του ηρωισμού, το λευκό τουρμπάνι του πένθους, ενώ η ανταλλαγή τουρμπανιών σήμαινε αθάνατη φιλία.

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας! Τέλος Ευχαριστούμε για την προσοχή σας!