Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γκόγκα Ασημένια Ζαχαριάδου Μαρία

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γκόγκα Ασημένια Ζαχαριάδου Μαρία"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γκόγκα Ασημένια Ζαχαριάδου Μαρία
Ινδουισμοσ Γκόγκα Ασημένια Ζαχαριάδου Μαρία

2 Είναι το σύνολο των θρησκευτικών παραδόσεων της Ινδίας.
 Η «Αιώνια Θρησκεία» (Σανατάνα Ντάρμα) δεν έχει ιδρυτή, ούτε υπάρχει συγκεκριμένο πρόσωπο-σωτήρας  Δεν μπορεί να δοθεί ένας σύντομος και περιεκτικός ορισμός της πολυσύνθετης διδασκαλίας του Ινδουϊσμού. Ο Ινδουϊσμός είναι κατ΄εξοχήν ελαστικός. Χωρίς δυσκολία υιοθετεί νέες ή και παρωχημένες αντιλήψεις.

3

4

5

6 Βεδική Θρησκεία Με την εγκατάσταση των Αρίων (1500 π.Χ.), έχουμε σύνθεση των δύο πολιτισμών που μας οδηγούν στην Βεδική θρησκεία

7 Πηγή πληροφοριών αποτελούν τα αρχαιότερα κείμενα της οικογένειας των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών, οι Βέδες (=γνώση) Θεοί ήταν ο Ουρανός,ο Ήλιος, η Φωτιά, ο Θεός της γονιμότητας, της Βροχής κ.α.  Βασικό χαρακτηριστικό της λατρείας αποτελούν οι θυσίες.

8 Η κοινωνία χωρίζεται σε τέσσερις κάστες (τάξεις)
Η κοινωνία χωρίζεται σε τέσσερις κάστες (τάξεις) 1. Βραχμάνοι (ιερείς) 2. Πολεμιστές - αριστοκράτες 3. Καλλιεργητές 4. Χειρώνακτες-δούλοι Η μερίδα του πληθυσμού που δεν ανήκαν στη βάρνα (στις 4 παραπάνω τάξεις) ονομάστηκαν άθικτοι.

9 Παράλληλα με τον πολυθεϊσμό υπάρχει η ιδέα μιας παγκόσμιας τάξης που συγκροτεί και διέπει το σύμπαν (σύνολο φυσικών νόμων), η οποία ονομάζεται Ντάρμα. Ο διαχωρισμός της κοινωνίας σε κάστες υπαγορεύεται από το Ντάρμα, γι΄αυτό η μεταπήδηση από κάποια κάστα σε άλλη ΔΕΝ επιτρέπεται. Ντάρμα ονομάζεται επίσης το σύνολο των κανόνων που συνοδεύει κάθε κάστα. Σήμερα οι βεδικοί θεοί δεν λατρεύονται. Το Ντάρμα όμως κι οι κάστες μέχρι σήμερα διέπουν την κοινωνική ζωή των Ινδών.

10

11

12

13

14

15

16

17 Πηγες old.gr/antiairetiki/stwmen_kalws_mag/a19.pdf ndouismos og-post_13.html Σχολικό βιβλίο


Κατέβασμα ppt "Γκόγκα Ασημένια Ζαχαριάδου Μαρία"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google