Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η σημαία της Ινδίας υιοθετήθηκε το 1947.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η σημαία της Ινδίας υιοθετήθηκε το 1947."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η σημαία της Ινδίας υιοθετήθηκε το 1947.
ΣΗΜΑΙΑ Η σημαία της Ινδίας υιοθετήθηκε το 1947. Ο κύκλος στο κέντρο είναι ένα αρχαίο σύμβολο που ονομάζεται Dharma Chakra (ο τροχός του Νόμου).

2 ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΜΒΛΗΜΑ Πάρθηκε από μια κολόνα που έχτισε ο Asoka, ένας αρχαίος αυτοκράτορας της Ινδίας. Η γραφή κάτω στα Σανσκριτικά (αρχαία γλώσσα της Ινδίας) σημαίνει «Η Αλήθεια Θριαμβεύει». Οι Ινδοί, ανάλογα με την περιοχή που κατοικούν, μιλούν περισσότερες από 1000 γλώσσες και διαλέκτους.

3 ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ; Η Ινδία βρίσκεται νότια στην Ασιατική ήπειρο και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο σε πληθυσμό. Είναι επίσης μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες χώρες του κόσμου.

4 Πρωτεύουσα της Ινδίας είναι το Νέο Δελχί.
ΧΑΡΤΗΣ Πρωτεύουσα της Ινδίας είναι το Νέο Δελχί.

5 ΡΟΥΧΑ Τα ρούχα που φορούν οι Ινδοί ποικίλλουν πάλι αναλόγως της περιοχής και της θρησκείας τους. Γενικά, ντύνονται με ανοιχτόχρωμα και χαλαρά ρούχα, εξ’ αιτίας του ζεστού κλίματος. Οι γυναίκες ντύνονται με το Sari, ένα κομμάτι ρούχο μήκους 6 μέτρων, το οποίο και δένουν γύρω από το σώμα τους σαν ένα μακρύ φόρεμα. Οι άντρες φορούν το Dhoti, ένα λευκό ένδυμα που τυλίγεται γύρω από τα πόδια, με τη μορφή ενός παντελονιού.

6 ΦΑΓΗΤΑ Ένα παραδοσιακό δείπνο στην Ινδία περιλαμβάνει μια ποικιλία πιάτων, ανάλογα με την περιοχή. Το ρύζι, το σιτάρι και τα δημητριακά είναι τα βασικά στοιχεία της Ινδικής κουζίνας.

7 Η Ινδία έχει μια αρχαία και πλούσια μουσική παράδοση.
ΜΟΥΣΙΚΗ Η Ινδία έχει μια αρχαία και πλούσια μουσική παράδοση. Η Ινδική μουσική ακούγεται διαφορετικά από τη Δυτικοευρωπαϊκή μουσική επειδή χρησιμοποιεί διαφορετικές κλίμακες και διαφορετικά μουσικά όργανα. Η δομή της στηρίζεται στο ρυθμό (Tάλα, Taal) και στη μελωδία (Ράγκα, Raag) Η Ινδική μουσική δεν είναι καταγεγραμμένη. Οι μουσικοί μαθαίνουν μοτίβα από ράγκα και τάλα και αυτοσχεδιάζουν γύρω από αυτά. Οι μουσικοί προσπαθούν να δημιουργήσουν μια συγκεκριμένη διάθεση μέσω της μουσικής.

8 Τάλα (ρυθμός) - Taal Η λέξη Taal προέρχεται από τα Σανσκριτικά και σημαίνει επίπεδη επιφάνεια, όπως την παλάμη του χεριού. Το Taal είναι ο τρόπος που οργανώνεται ο ρυθμός και το μέτρο. Ένα απλό Τάλα στην Ινδική μουσική είναι το Τιντάλ Tintaal. Συνήθως αποτελείται από 6 ως 16 χτύπους το καθένα. Η ακριβής έννοια του Tάλα δεν συναντάται στη δυτικοευρωπαϊκή μουσική.

9 Ράγκα (μελωδία) –Raag Η λέξη Raag προέρχεται από τα Σανσκριτικά και σημαίνει διάθεση, γεύση ή χρώμα. Αυτή η αισθητική ιδέα του ράγκα εισηγείται ότι συγκεκριμένος συνδυασμός από νότες μπορεί να δημιουργήσει συναισθήματα στον εκτελεστή και στον ακροατή. Κατά συνέπεια, πολλές μελωδίες συνδέονται και με πολλά εξωμουσικά στοιχεία (π.χ. εποχές, ώρες της ημέρας, ψυχολογική διάθεση). Και πάλι δεν υπάρχει όρος αντίστοιχος στη δυτικοευρωπαϊκή μουσική παράδοση. Οι αρχαίοι Ινδοί πίστευαν ότι κάθε ράγκα ζωντανεύει μια συγκεκριμένη εικόνα ή χρώμα και επικαλείται μια συγκεκριμένη θεότητα. Μοιάζει αρκετά με την έννοια του δρόμου στην ελληνική μουσική, με την έννοια του ήχου στη βυζαντινή μουσική και με την έννοια του νόμου στην αρχαία ελληνική μουσική.

10 Πολλοί μουσικοί φοβούνται να προφέρουν το όνομά της.
Ράγκα ντιπάκ (deepak) Η ράγκα ντιπάκ λέγεται ότι αν εκτελεστεί σωστά, μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Πολλοί μουσικοί φοβούνται να προφέρουν το όνομά της.

11 ΧΟΡΔΟΦΩΝΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
Νυκτό όργανο τύπου λαούτου, μεγάλος βραχίονας, 4 χορδές μελωδικές, 3 για ισοκράτημα, 13 συμπαθητικές Σιτάρ

12 Μικρότερος βραχίονας από το Σιτάρ ,
Σαρόντ Μικρότερος βραχίονας από το Σιτάρ , 6 χορδές για μελωδία, 2 χορδές για ισοκράτημα, αρκετές συμπαθητικές

13 Τύπου λαούτου με μακρύ βραχίονα,
Ταμπούρα Τύπου λαούτου με μακρύ βραχίονα, 4 συμπαθητικές χορδές

14 Βιολί Παίζεται στη Κλασσική μουσική της Ινδίας.
Παίζεται στη Κλασσική μουσική της Ινδίας. Ο εκτελεστής κάθεται σταυροπόδι.

15 Ένα από τα παλαιότερα χορδόφωνα της Ινδίας,
Βίνα Ένα από τα παλαιότερα χορδόφωνα της Ινδίας, μακρύς βραχίονας, 4 μελωδικές χορδές, 3 χορδές ισοκρατήματος

16 Μεμβρανόφωνα Μουσικά Όργανα
Μεμβρανόφωνα Μουσικά Όργανα Τα κρουστά όργανα κατέχουν βασική θέση στην Ινδική μουσική Φέρουν την κύρια ευθύνη για την τήρηση των τάλα Η δεξιοτεχνία των Ινδών στα κρουστά όργανα εντυπωσιάζει Τάπλα : Είναι το κυριότερο κρουστό συνοδευτικό όργανο ινδικής μουσικής. Ζευγάρι τυμπάνων που κουρδίζεται στον κύριο τόνο της Ράγκα.

17 Αερόφωνα Μουσικά όργανα
Ο ρόλος τους είναι αισθητά περιορισμένος στην Ινδική Μουσική. Τικτίρι : Πλάγιος αυλός με διπλή γλωττίδα ( σαν το όμποε). Το χρησιμοποιούν οι γητευτές φιδιών.

18 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΙΝΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
Την δεκαετία 1960, η Ινδία «κατέκτησε» την Ελλάδα με τις ταινίες της, με αποτέλεσμα ένα μουσικό ρεύμα ινδικής καταγωγής να έχει επηρεάσει σημαντικά το λαϊκό τραγούδι. Μεγάλοι καλλιτέχνες και συνθέτες μεταγλώττιζαν το ινδικό ρεπερτόριο. Μερικά παραδείγματα αποτελούν τα τραγούδια: Αυτή η νύχτα μένει, Είσαι η ζωή μου, Το πικραμένο γράμμα, Γύρισε κοντά μου, Όσο αξίζεις εσύ.

19 MOTHER INDIA, ΓΗ ΠΟΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΙΔΡΩΤΑ
Γυρίστηκε το Η πλοκή του έργου εξελίσσεται σ’ ένα Ινδικό χωριό και σκιαγραφεί τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης μιας οικογένειας. Τη μουσική συνέθεσε ο Naushad πάνω σε στίχους του Shakeel Badayuni. Ανάμεσα στα 12 τραγούδια που περιέχει η ταινία, είναι και το τραγούδι Duniya Men Hum Aaye Hain. Το τραγούδησε η διάσημη Ινδή τραγουδίστρια Lata Mangeshkar. Το 1960 δισκογραφείται και στην Ελλάδα. Την Ελληνική ενορχήστρωση έκανε ο Μπάμπης Μπάκαλης και τους στίχους ο Δημήτρης Γκούτης.


Κατέβασμα ppt "Η σημαία της Ινδίας υιοθετήθηκε το 1947."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google