Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

FASHION.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "FASHION."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 FASHION

2 ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΜΟΔΑ;
Η μόδα είναι κάτι που αρέσει σε όλους. Και σε αγόρια και σε κορίτσια αλλά κυρίως στα κορίτσια. Ενδιαφέρονται για τη μόδα, γιατί είναι κάτι που ομορφαίνει τον κάθε άνθρωπο και τον κάνει να νιώθει αυτοπεποίθηση. Με τη μόδα ενώνονται κιόλας πολλοί άνθρωποι καθώς ψωνίζουν και μοιράζονται το ίδιο γούστο. Βέβαια δεν μοιράζονται όλοι την ίδια αγάπη για τη μόδα.

3 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ Το ξεκίνημα της δεκαετίας του ’70 χαρακτηρίζεται από μια γενική απογοήτευση. Στο χώρο της μόδας επικρατούσε αναρχία. Οι σταρ της rock πυροδότησαν την μανία για τα λούρεξ και το υπερβολικό γκλίτερ. Είναι η εποχή που κυριάρχησαν τα καυτά σορτς, οι πλατφόρμες που σπάνε τους αστραγάλους και τα πουκάμισα που εφαρμόζουν σαν γάντι με τους γιακάδες τους όρθιους. Το disco style έκανε την εμφάνιση του την εποχή αυτή. Χαρακτηρίζεται από ελαστικά ρούχα, φανταχτερά χρώματα και γυαλιστερά υφάσματα. Οι συγκριτικά πιο συντηρητικές ή μεγαλύτερες γυναίκες φορούσαν μίνι φούστες και φορέματα με τονισμένη μέση. Αξίζει να αναφερθεί ότι επανήλθαν στη μόδα τα μεγάλα καπέλα με πέπλο.

4 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ Η ανάκαμψη της οικονομίας στις αρχές της δεκαετίας του ’80 έφερε μαζί της, πιο κοντά μήκη, ενώ η εμμονή με την υγιεινή ζωή και τη γυμναστική έκανε πιο λεπτές και νευρώδεις τις σιλουέτες. Εμφανής ήταν επίσης η ανάγκη των ανθρώπων για μια διαφορετική και ξεχωριστή εμφάνιση, η οποία αποτελούσε και κριτήριο για την κοινωνική τους κατάταξη . Οι θηλυκές γραμμές που επικράτησαν, που αντιπροσωπευόταν από pencil φούστες με ψηλή μέση ήρθαν σε αντίθεση με το rock στυλ που χαρακτηρίζεται από δερμάτινα, ολόσωμες φόρμες, τρούκς και αλυσίδες. Σε γενικές γραμμές στυλ από προηγούμενες δεκαετίες επανήλθαν και δημιούργησαν μία πολυσχιδή μόδα.

5 Η ΜΟΔΑ ΣΗΜΕΡΑ Η μόδα σήμερα είναι πολύ πιο προκλητική από τις προηγούμενες δεκαετείες με σκισμένα-ψηλοκάβαλα παντελόνια και κοντές μπλούζες. Εκτός αυτού επανέρχεται και η μόδα από το παρελθόν. Είναι ένας συνδυασμός παρελθόντος και παρόντος.


Κατέβασμα ppt "FASHION."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google