Το αναλυτικό πρόγραμμα του μέλλοντος

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ενημέρωση και αγωγή υγείας για τη νέα γρίπη στα σχολεία Α. Ξεκαλάκη Παιδίατρος Δ/νση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού.
Advertisements

Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων»/ Junior Achievement Greece
«Ενδυναμώνοντας την Παιδαγωγική Αυτονομία
ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ.  Κ ανένα παιδί απ’ έξω  Ό λα τα παιδιά ενταγμένα στη μαθησιακή διαδικασία εκπαιδευτικός συνδιαμορφωτής του υλικού  Ο.
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Η φιλοσοφία του Pro-Skills
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Φυσική Άσκηση & Υγεία»
H λειτουργία της Μαθητείας των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ : Μια σύγχρονη καινοτομική εκπαιδευτική προσέγγιση στην Επαγγελματική Κατάρτιση Γιάννης Χαλάς Εκπαιδευτικός ΟΑΕΔ.
ΘΕΜΑ : « Διαπροσωπικές σχέσεις των νέων»
5ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Κριτική παιδαγωγική & δημιουργία σχολικού κήπου
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
European Foundation for Quality Management «ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ»
ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΌΧΙ ΕΜΕΙΣ! SİGARA MI? BİZDEN UZAK!
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της Αγωγής,
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Κοινωνιολογία της εκπαίδευσης (β)
Θέματα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Δρ. Χριστίνα Χατζησωτηρίου Συνάντηση 5 η.
Ανάδειξη της σχέσης Κοινωνίας, Τεχνολογίας και Φυσικών Επιστημών.
TEXNH Γιάννης Παπαδόπουλος – Ζωή Ζαφειροπούλου Φιλόλογοι.
Αναλυτικά Προγράμματα για τα Δημόσια Σχολεία της Κυπριακής Δημοκρατίας Σεμινάρια Σεπτεμβρίου 2010 Κουτσίδης Γιώργος 1.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Στρατηγικές ένταξης και επικοινωνίας Ευάγγελος Πεπές.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ Γ’ Λυκείου
Μια διαγραμματική παρουσίαση των όρων
«Αν δεν φυτέψουμε το δέντρο γνώσης όταν είμαστε νέοι, δεν θα μας δώσει τον ίσκιο του όταν θα έχουμε γεράσει.»
ΕΡΓΑΣΙΑ PROJECT Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ερευνητική εργασία «Φύλα και επαγγέλματα»
Κοινότητες Πρακτικής και Μάθησης
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Μια περιεκτική πρόταση για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση Σταμάτης Παλαιοκρασάς (Σεπτέμβριος 2005)
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ Όνομα:Χίνη Δήμητρα Εξάμηνο σπουδών:Δ Αριθμός μητρώου:3305.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ E-LEARNING ΠΕΤΣΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.
Η γραφική ε π ικοινωνία στο Αναλυτικό π ρόγραμμα Μάντολε Ειρήνη Σύμβουλος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Οι σκοποί της Αγωγής. Αγωγή α) Σύνολο από σκόπιμες, προγραμματισμένες και μεθοδευμένες ενέργειες και επιδράσεις (β) Διαδικασίες και επιδράσεις του ευρύτερου.
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη Ενότητα 1: Εισαγωγή – Ψυχική Υγεία – Ψυχική Διαταραχή. Κοτρώτσιου Ευαγγελία, Καθηγητής, Τμήμα Νοσηλευτικής, T.E.I. Θεσσαλίας.
Grundtvig Learning Partnership Parents-School-Children: Learning by doing together Γονείς – Σχολείο – Παιδιά: Μαθαίνουμε μέσα από κοινές δραστηριότητες.
Ονοματεπώνυμο: Γκουτζήκα Όλγα ΑΕΜ:3120 Εξάμηνο: Στ’ Μάθημα: Εκπαιδευτική Πολιτική Διδάσκουσα: Tάχου-Ηλιάδου.
Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη : από το θρανίο και το έδρανο στην κοινωνική-οικονομική αρένα Δημήτριος Καλαϊτζίδης Δρ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης-Σχολικής.
Η επίδραση της κουλτούρας των συνομηλίκων στα πλαίσια του σχολείου.
ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ 11/14/ Κοινωνία στην Οικονομία της Γνώσης.
Ένα εννοιολογικό πλαίσιο για τη Διδακτική της Πληροφορικής.
John Dewey
Αγορά Εργασίας - Καινοτομία στην Οικονομία της Γνώσης
Κοινωνιολόγος-Συστημικός Ψυχοθεραπευτής
Βασικοί Παιδαγωγικοί όροι
Έργο Παιδαγωγικής, κλάδοι, βασικοί παιδαγωγικοί όροι Έργο Παιδαγωγικής: να βοηθήσει το παιδί και τον έφηβο να διανύσει ομαλά την εξελικτική του πορεία.
Η ταυτότητα και η δράση του Εκπαιδευτικού οργανισμού Φωτόγραμμα
Σακελλαρίου Μαρία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Φιλοσοφία της εκπαίδευσης και Πρόγραμμα Σπουδών
Δρ. Γεώργιος Καμπουρίδης
Μάθηση σημαίνει τροποποίηση συμπεριφοράς & σχηματισμό συνηθειών
Ευάγγελος Αλμπανίδης Καθηγητής
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση και Επιστήμες της Αγωγής
για την επιλογή σκοπών και στόχων κατά το σχεδιασμό ΑΠ
Αναλυτικό Πρόγραμμα & Εκπαιδευτικός
Ταξινόμηση του SCHIRO Ακαδημαϊκή θεωρία ΑΠ
ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ
Ενότητα 2_2 Η αρχή των επιδόσεων στην κοινωνία και στο σχολείο
Ο σκοπός της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής στην εκπαίδευση είναι:
Άξονες Σχολιασμού.
ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ Έννοια και Σκοποί του Νέου Λυκείου
Σχολειο ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ;
7ο Δημοτικό Σχολείο Χίου
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ
Θεωρίες γύρω από το Αναλυτικό Πρόγραμμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Το αναλυτικό πρόγραμμα του μέλλοντος

Οι μελλοντολόγοι συμφωνούν ότι πρέπει να εξεταστούν οι παράγοντες που διαμορφώνουν τη σύγχρονη κοινωνία:

Σχολείο Θα επηρεαστεί από τις αξίες της Κοινωνίας του Αύριο (Harman). 2 τύποι κοινωνιών: μεταβιομηχανική και ατομική Πολύ υψηλού επιπέδου κοινωνία-θα διαμορφώσει λειτουργικές αξίες: θα εξυπηρετούν τους σκοπούς επέκτασης της βιομηχανίας, κατανάλωση ή θα υπηρετούν ενδιαφέροντα και ατομικές ανάγκες

Harman: μελλοντολογική αντίληψη για τη μεταβιομηχανική κοινωνία Σκοπός της εκπαίδευσης θα είναι να προωθήσει τις συγκεκριμένες κοινωνικές επιδιώξεις. Τα σχολεία υπεύθυνα για την ανάπτυξη ατόμων που θα ταίριαζαν στην αναπτυσσόμενη τεχνολογικο-βιομηχανική κοινωνία και θα συντελούσαν στη βελτίωσή της.

Harman: μελλοντολογική αντίληψη για την εναλλακτική κοινωνία με κέντρο το άτομο Η εκπαίδευση διασφαλίζει την αυτοεκπλήρωση και την αυτοπραγμάτωση του ατόμου. Οι μαθητές γίνονται αποτελεσματικοί στοχαστές, αποκτούν κοινωνικές δεξιότητες αναπτύσσουν την ταυτότητά τους και τη συναισθηματική τους ισορροπία. Το Α.Π. θα βασίζεται στις γνώσεις και δεξιότητες που μεγιστοποιούν τις προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες του ατόμου.

Για την ώρα… Οι μελλοντολόγοι πιστεύουν ότι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που προωθούνται και οι 2 τύποι κοινωνιών. Θα συνεχιστεί η προώθηση και η ανάπτυξη της παραγωγικής και καταναλωτικής κοινωνίας ή θα προχωρήσουμε προς την αυτοπραγμάτωση και ολοκλήρωση του ατόμου;

Οι μελλοντολόγοι πιστεύουν ότι Δεν είναι αρκετό να προετοιμάζονται μόνο οι μαθητές για μια συγκεκριμένη πραγματικότητα, αλλά πρέπει να υποβοηθούνται στο να οραματίζονται το μέλλον, καθώς και στο να εξοπλίζονται για την αντιμετώπιση του. Μια τέτοια παιδεία θα υποβοηθήσει τους μαθητές να προετοιμάζονται ψυχολογικά, να διαμορφώσουν απόψεις για το αύριο, το άγνωστο. Σταδιακά θα αποκτήσουν καλύτερη κατανόηση των δικών τους ικανοτήτων και θα συνειδητοποιήσουν όλους τους παράγοντες που ασκούν κάποια επίδραση στις επαγγελματικές τους προτιμήσεις και επιδιώξεις.

Οι μελλοντολόγοι πιστεύουν ότι Οι τεχνολογικές επιτεύξεις δε θα αφήσουν ανεπηρέαστα τα ΑΠ και την εκπαίδευση: Θα επαναστατικοποιήσουν το Α.Π. των σχολείων κατά τα επόμενα χρόνια. π.χ. σχολική κουλτούρα των υπολογιστών.

Οι μελλοντολόγοι πιστεύουν ότι Οι μελλοντικές χρήσεις της τεχνολογίας θα έχουν ίσως άμεσες επιπτώσεις στην αξία και την αυτοεκτίμηση του ατόμου, αφού η ανθρώπινη προσφορά θα είναι πολλές φορές περιττή.

Βασικές αρχές του νέου Α.Π. (Farson) Η παιδεία θα εκτιμάται ως εμπειρία και όχι ως προπαρασκευή. Στο μέλλον η παιδεία θα είναι πλούσια σε εμπειρίες και θα δίνει ικανοποίηση. Θα επικρατήσει η δια βίου εκπαίδευση Η εκπαίδευση θα είναι διασκέδαση, θα επικρατήσει μια ευχάριστη ανθρώπινη κατάσταση, με θετικά συναισθήματα

Βασικές αρχές του νέου Α.Π. (Farson) Η εκπαίδευση θα περιλαμβάνει και μη διανοητικά στοιχεία, συναισθηματικές και άλλες δεξιότητες για πληρέστερη ανάπτυξη του ατόμου και επικοινωνία. Θα είναι σχεδιασμένη από τους μαθητές κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος της Θα πραγματοποιείται σε ομαδικά πλαίσια, κάτι που θα συμβάλλει στην αλληλοενίσχυση της μάθησης

Βασικές αρχές του νέου Α.Π. (Farson) Ο δάσκαλος θα παίζει το ρόλο του διευκολυντή. Η εκπαίδευση δε θα περιορίζεται σε τάξεις και σε μαθήματα. Πηγή μάθησης, το περιβάλλον από την τοπική μέχρι την παγκόσμια κοινότητα, θα μελετώνται προβλήματα της εποχής με διακλαδικό τρόπο.

Τα εμπόδια του νέου Α.Π. (Farson) Η ηθική των διαμαρτυρομένων Ο φόβος της συναισθηματικότητας Ο φόβος της οικειότητας Ο μύθος ότι επιθυμούμε δημιουργικότητα και καινοτομίες Η αντίσταση των εξτρεμιστών