Γ.ν.π: ενα νοσοκομειο κοντα στον ασθενη

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Δρ. Ανδρέας Δημητρίου Πρόεδρος
Advertisements

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ.
«Μαθητές σε εθελοντική δράση» 2 ο Γυμνάσιο Καλλιθέας.
Σταύρος Χρ. Συνοδινός Σύμβουλος Συστημάτων Ποιότητας Υγείας Αλεξανδρούπολη, Νοέμβριος 2012.
Ας μιλήσουμε για την Εθελοντική Αιμοδοσία…
Παπαπέτρου Στέλιος Βασιλείου Έλενα Γκλιάου Μαρία Κυριάκου Κυριακή
Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020“
CORPORATE RESPONSIBILITY PROGRAMME 1 Συνεργασία ΟΤΕ- COSMOTE με τον σύλλογο «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» Υποψηφιότητα ΟΤΕ- COSMOTE στα «Ethos Sustainability.
5 ΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ,ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Σπυρίδων-Ηρακλής Ακτύπης Γ.Γ. ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. Seven affairs of charity Frans II Francken (Flanders,
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ Α.Π.Θ.
Ophtha Awareness & Diagnosis Campaign Μαζί βλέπουμε τη ζωή ομορφότερη!
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
"Δημιουργία Κοινωνικών Επιχειρήσεων με τη χρήση Κοινωνικού Κεφαλαίου"
Σύσταση Διαδημοτικού Δικτύου Συνεργασίας
Δημοτικός Οργανισμός Υγείας & Κοινωνικών Θεμάτων Δήμου Βόλου Δίκτυο Εθελοντών Κοινωνικής Προσφοράς του Δ.Ο.Υ.Κ “ Volo”
«ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΣΕΛΙΔΑ»
Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A., M.A. Αν. Καθηγητής.
Φιλοθέη-Ψυχικό 2013 Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα
Η Οπτική του Φύλου στις Τοπικές Πολιτικές
Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο Νάουσας Υγεία <-> Πολιτισμός
Οικιακή οικονομία Γιατί? Καθηγήτρια: Αποστολοπούλου Μαρία- Βενετία.
Φροντίδα του Ογκολογικού ασθενούς στην Κοινότητα
Η φιλοσοφία του Pro-Skills
Δράσεις & Καλές Πρακτικές της Πνευμονικής Υπέρτασης Ελλάδος Hellenic Pulmonary Hypertension.
Πόση ενέργεια ξοδεύει η γειτονιά μου, Πόσο συμμετέχω εγώ σε αυτό? ΣΥΝOΠΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΙΑΣ ΕΕ.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΤΑΜΟΣ ΘΩΜΑΣ
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δ.Ε.
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ ΠΕΥΚΗ 2020 ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ Προχωράμε….. Καλώς ήρθατε.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ Ο εθελοντισμός αποτελεί εξαιρετική μορφή κοινωνικής δράσης για την εξυπηρέτηση ανώτερων σκοπών, είτε για την ενίσχυση κοινωνικών ομάδων, είτε.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
Εργαστήρι – Στρατηγικές της Αριστεράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ως εργαλείο προώθησης του σεβασμού.
Photo Album Αγκαλιά-ΖΩ παραρτήματος Ηρακλείου. Σεμινάρια Εθελοντών.
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ» ΘΕΜΑ «ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ» ΚΑΝΤΑΡΕΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.
Προγράμματα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης & Ιατρικής Συνεργασίας
βιβλιοθήκες σε ανάπτυξη βιβλιοθήκες και ανάπτυξη
ΠΑΙΔΕΙΑ. Προϋποθέσεις σύγχρονης εκπαίδευσης  εκπαιδευτικοί με υψηλή επιστημονική και παιδαγωγική κατάρτιση  σύγχρονο περιεχόμενο σπουδών  κατάλληλη.
Μαρία Παπαδάκη. Η αντιμετώπιση του προβλήματος πριν την εκδήλωσή του Μείωση της ζήτησης – Προαγωγή της υγείας WHO: Προαγωγή της υγείας αποτελεί η ανάπτυξη.
Ματίνα Αλεξίου Ανθή Χαλού Βασίλης Ζαχόπουλος Θοδωρής Μορέλλας
1 Δημόσιες σχέσεις και Περιφερειακή Ανάπτυξη: Η συμβολή των δημοσίων σχέσεων στο (δημοκρατικό) Αναπτυξιακό Σχεδιασμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρόδρομος.
Δρ. Αναστάσιος Δ. Αναστασίου Κ.Υ. του ΥΠΕΣΔΔΑ
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας. Tο κεντρικό ζητούμενο ενός συστήματος διοίκησης και διαχείρισης των υπηρεσιών Μακροχρόνιας Φροντίδας.
Γυμνάσιο Μουζακίου Γ΄ τάξη Πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας Σχολικό Έτος
Ανάλυση Συστημάτων Μακροχρόνιας Φροντίδας (Θ)
Τα Αποτελέσματα των Δράσεων της ΑΝ.Ε.ΒΟ. Α.Ε. Γεώργιος Γκάγκας Διαχειριστής της Πράξης.
«εάν όλοι βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον, κανένας άνθρωπος δεν θα ήταν εξαρτημένος από την τύχη» ~ Μένανδρος ~
KEN ΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ – « ΕΡΓΑΛΕΙΟ » ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Χρήστος Κύρκογλου Προϊστάμενος Μονάδας Β΄ ΕΥΣΕΚΤ.
Πολιτική Διεθνούς Ανάπτυξης και Βοήθειας της Ε. Ε Γκότση Παναγιώτα Παπαλεξίου Βασιλική.
Η ουσία πίσω από τις λέξεις
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ Βίκυ Φλέγγα Οικονομολόγος, Μsc περιφερειακή ανάπτυξη Στέλεχος διεύθυνσης οργάνωσης και πληροφορικής.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ A’ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Στελέχωση Υπηρεσίας: Μάρκος Ζαχαρής, ΤΕ Κοινωνικός Λειτουργός, Υπεύθυνος Κοινωνικής.
Παράγοντες που επηρεάζουν ένα σύστημα Υγείας
Πρωτοβάθμια περίθαλψη
Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που ένοιωσε την ανάγκη να εκφραστεί και να δραστηριοποιηθεί  καλλιτεχνικά και κοινωνικά σε τοπικό επίπεδο. Μετά από πολύχρονη.
Η πρακτική της Κοινωνικής Εργασίας
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ arsisathina.
Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020“
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ: Η Κρυμμένη Δύναμη
Διοικητική Πρακτική 3ο μάθημα
Το Χαμόγελο του παιδιού
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ PRAKSIS
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Η έννοια της επιχείρησης
ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας.
Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Γ.ν.π: ενα νοσοκομειο κοντα στον ασθενη Ζαφειροπούλου Μαρία Αν.Διοικήτρια Γ.Ν.Π

Θα μπορουσαμε να παρουσιασουμε μονο… Τη σημαντική ιστορία του νοσοκομείου μας για τον πατρινό λαό Τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, το πλήθος ειδικοτήτων, την ποιότητα του προσωπικού μας Την επιτυχή διασύνδεση – μετεγκατάσταση του Ειδικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος και του δορυφορικού τμήματος 409 (χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με ασφάλεια και στο μικρότερο δυνατό χρόνο) Τις συνεχείς παρεμβάσεις και βελτιώσεις για καλύτερη λειτουργία του Γ.Ν.Π Τις υπερσύγχρονες υποδομές του (ιδιαιτέρως μετά την παραλαβή του 7ώροφου κτιρίου)

αΛΛΑ αποφασισαμε να δωσουμε εμφαση… Στο ρόλο του ως νοσοκομείο αστικού τύπου σε περίοδο οικονομικής κρίσης Στη γεωγραφική του εγγύτητα με τους πολίτες της Πάτρας και την καίρια θέση του στην «καρδιά» της πόλης Στις αυξανόμενες ανάγκες για πληροφόρηση και ενημέρωση των ασθενών και των φροντιστών τους Στην αλλαγή κάποιων χαρακτηριστικών των χρηστών του νοσοκομείου (ευπαθείς –οικονομικά και κοινωνικά- ομάδες) Στην ευαισθητοποίηση και εν τέλει ενδυνάμωση των ασθενών

ΓραφεΙο ΠροστασΙας ΔικαιωμΑτων ΛηπΤΩν ΥπηρεσιΩν ΥγεΙας : Προγραμμα εν τεχνωσ θεραπευειν Μπορεί η εικαστική δημιουργία να εκτεθεί σε έναν χώρο, όπου δοκιμάζεται το ανθρώπινο σώμα; Μπορεί η παρουσία ενός έργου τέχνης να δώσει έμπνευση και ελπίδα σε μια ανθρώπινη ψυχή, που αγωνίζεται να αναρρώσει; Μπορεί η καλλιτεχνική έκφραση να «παντρευτεί» αρμονικά με την ασθένεια, για να στηρίξει τελικά τη μάχη για την ίδια τη ζωή; Εικαστική παρέμβαση για τα δικαιώματα των ασθενών Eν Τεχνειν Θεραπεύειν (με την εθελοντική συμβολή Πατρινών καλλιτεχνών και την ευγενική χορηγία επιχειρήσεων της πόλης)

ΣΤΟΧΟΙ ΓΝΩΣΗ: Μέσα από την εικαστική παρέμβαση να γίνει πιο εύληπτη η γνώση των δικαιωμάτων των ασθενών. ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ: Να μπει το πρώτο λιθαράκι στον εθελοντισμό στον χώρο της υγείας ώστε όσοι ακολουθήσουν να σχεδιάσουν και αυτοί με τη σειρά τους τις δράσεις τους. ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ: Η τέχνη να μπορέσει να ενώσει και να αφυπνίσει. «ΑΝΤΙΔΟΤΟ» ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ: αφυπνώντας και να λειτουργώντας παρηγορητικά δεδομένου ότι τα έργα τέχνης στηρίζουν την ζωή, προσφέρουν ομορφιά και αισθητική απόλαυση και υπενθυμίζουν αξίες, που ίσως στον δύσκολο χώρο του νοσοκομείου ξεχνιούνται.

ενδυναμωση των συλλογων ασθενων ΕνΤέχνως Θεραπεύειν ΙΙ: Εθελοντές από το προσωπίκο του Γ.Ν.Π. με ασθενείς και φροντιστές τους καλούνται να φιλοτεχνήσουν το σαλονάκι της ογκολογικής και αιματολογικής κλινικής. Συμμετοχική δημοκρατία: Από λήπτες σε χρήστες υπηρεσιών υγείας (οργάνωση ομάδων ασθενών με bottom-up προσέγγιση για ενημέρωση, προάσπιση των δικαιωμάτων τους, συλλογική λήψη αποφάσεων και απευθείας προτάσεις στο Δ.Σ.) Ευασθητοποιηση της κοινοτητασ Πιλοτική εφαρμογή του αντικαπνιστικού προγράμματος «Νοσοκομείο χωρίς καπνό» στο Γ.Ν.Π με συνεργασία της 6η Υ.Π.Ε, της Ιατρικής Σχολής Πατρών και του ΚΕΕΛΠΝΟ, με στόχο την άμεση εφαρμογή του σε όλες τις υπόλοιπες Υ.Π.Ε της Ελλάδας. Διαφημιστική καμπάνια του «δωρεάν και ανώνυμου ελέγχου» από το κέντρο αναφοράς HIV του Γ.Ν.Π σε επικοινωνία με τοπικούς φορείς και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών