ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΣΚΙΕΣ Για να αποδοθούν σκιές, πρέπει να είναι ενεργοποιημένη η αντίστοιχη επιλογή και στη φωτεινή πηγή (εντολή light και εντολές distantlight, pointlight.
Advertisements

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Θέματα Διδακτικής των Φυσικών Εννοιών Teaching Science in Science Museums and Science Centers Towards.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Ενότητα 13 : ΠΡΟΪΟΝ IV Θεοφανίδης Φαίδων Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.
ΦΑΚΙΡΗ ΜΑΡΙΑ-ΙΟΥΛΙΕΤΑ Α.Μ: Α.Ο.Α. ΕΠΙΒΛΕΠΟΝ: κ. Κλωνάρης.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ. Αρχαίο ελληνικό θέατρο Θεός Διόνυσος Διθύραμβος Αρχαίο δράμα Αριστοτέλης Αρίωνας Θέσπης.
Τουρκική παροιμία Στο πλαίσιο της σύγχρονης εποχής, όπου πολιτισμοί και παραδόσεις διασχίζουν τα εθνικά σύνορα της κάθε χώρας και αναμιγνύονται,
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΑ ΤΟΞΑ. Σε αυτή την παρουσίαση θα δείτε σημαντικές πληροφορίες για τα σημαντικότερα ηφαίστεια στον κόσμο.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ( ΗΜΕΡΗΣΙΟ - ΕΣΠΕΡΙΝΟ ) Τάξη Β ΄ Ι. Π. Αμπελάς, Δρ Φιλοσοφίας Αναδιάρθρωση και εξορθολογισμός διδακτέας ύλης.
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 2006 ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ  ΕΠΙΛΟΓΗ  ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Η γυναίκα στην αρχαιοτητα
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: ΠΕΙΡΑΙΩΣ- ΓΚΑΖΙ
Μαργαρίτα Παπαδάκη – Άννα Τσακάλη
Επεξεργασία και διαχείριση στερεών αποβλήτων
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
15/10/2017 Σχέδιο Δράσης 3C Πιλοτική εφαρμογή του Βιβλίου: «Οικονομική ευημερία για άτομα ώριμης ηλικίας» Lifelong Learning programme Φεβρουάριος 2013.
Hλεκτρικά Κυκλώματα 6η Διάλεξη.
ΓΗ Μανέτα Γεωργία Μπιτούνη Κωνσταντίνα Κατσουλιέρη Μαριλένα
Συστηματα Ελεγχου & ΡομποτικΗ
Χρόνος καί αἰωνιότητα στόν Πλωτῖνο Ενότητα 5η: Αἰωνιότητα ΙΙΙ Ελένη Περδικούρη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών Τμήμα Φιλοσοφίας.
Δομικά Πεδία της Σελίδας του Μαθητή (Αναλυτικά) – Ενδεικτικά Παραδείγματα
Χριστίνα Γεωργιάδη Δανάη Χατζηαποστόλου
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
PROJECT Β' ΛΥΚΕΙΟΥ ΡΙΟΛΟΥ
Ψηφιακό συμπιεσόμετρο κινητήρων Diesel ναυτικού τύπου
«Πειράματα σε ζώα & ανθρώπους και κλωνοποίηση»
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ..
Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗ ΡΩΜΑΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ κΑΙ ΤΗ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ καρολινα κορωνακου-παξιμαδη β’3.
4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ «Γ. ΡΙΤΣΟΣ»
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
Η εικονομαχία αποτελεί να θεολογικό λατρευτικό ζήτημα που συντάραξε τη ζωή της βυζαντινής αυτοκρατορίας ολόκληρο τον 8ο και τις αρχές του 9ου μ.Χ. αιώνα.
ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ζητειται ελπισ – το ποταμι αντωνησ σαμαρακησ
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΕ ΣΑΠΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
ΦΟΒΙΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
Αγγελικη χαραλαμποπουλου β3 Αρχαια ελληνικη γραμματεια (ιλιαδα)
Ανάπτυξη Σχεδίου Μαθήματος στις Φ.Ε.
Προτυπο γυμνασιο ευαγγελικησ σχολησ σμυρνησ μαθημα: θρησκευτικα
Το πένθος στην σύχγρονη Ελλάδα και στην Αρχαιότητα
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΄Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Εκκλησιαστική τέχνη – Οι Ρυθμοί των Ναών
Διατροφή-Διαιτολογία
480 π .Χ . Βιέννη, Kunsthistorisches Museum
Αντισημιτισμός Μάθημα: Θρησκευτικά Π.Γ.Ε.Σ.Σ. Ομάδα: Κοκομπάια
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
Διατροφή γυναίκας, παιδιού
Μάλτα Μαθήτρια : Διονυσία Θωμά Τάξη : Β΄2
110 ΓΕΛ ΠΑΤΡΑΣ Σχ. Έτος Τμήμα Α1 ΜΟΡΦΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Αθανασοπούλου Ιωάννα Βελισσάρη Ελένη Βεντούρα Λουίζα Δελλαπόρτα Χριστίνα.
Εργασία Γυναίκες Στην Γαλλική Επανάσταση
ΒΑΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ Γ2 ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗ ΥΠ.ΚΑΘ.Π.ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
«ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΠΟΙΗΤΗΣ» ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ
ΕΡΕΥΝΑ – ΘΕΩΡΙΑ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ
Ο Άνθρωπος ως Διάκονος του Πλησίον
Η αγιογραφία στους καθολικούς ναούς
Ενώ ο Λύσανδρος βρίσκεται στη Ρόδο, οι Αθηναίοι, με ορμητήριο τη Σάμο, λεηλατούν τις ιωνικές πόλεις που ανήκαν στον Κύρο.
Ανανεώσιμες και μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Η παραβολή του Σπλαχνικού Πατέρα
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ στα σχολεια.
Γάλα και γαλακτοκομικά
Χρυσάφι μέσα σε μπουκάλι
1 τσιγάρο στερεί 5,5 λεπτά ζωής…
Μέλλου Χριστίνα Μπέτσης Γιώργος Οικονόμου Ευαγγελία Χάμζα Κλέιτον
Μια συναρπαστική ιστορία για το μέγεθος του κόσμου μας.
Παράδειγμα χρήσης λογισμικού παρουσίασης
Μια συναρπαστική ιστορία για το μέγεθος του κόσμου μας.
Let’s see where we are going
Το Γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Θέμα : «Ο σχηματισμός των σκιών» Ονοματεπώνυμο Φοιτήτριας : Δικαίου Παναγιώτα – Δώρα Α.Μ. : 5623

Στόχοι Να κατανοήσουν ότι οι σκιές κινούνται μαζί μας και γενικότερα με τα κινούμενα αντικείμενα, παίρνοντας και τα ανάλογα σχήματα. Να κατανοήσουν ότι οι σκιές δημιουργούνται από την παρεμπόδιση της διέλευσης του φωτός από αδιαφανή αντικείμενα. Να αντιληφθούν ότι το σχήμα μιας σκιάς μπορεί να μεταβάλλεται λόγω αλλαγής θέσης της φωτεινής πηγής. Να συνειδητοποιήσουν ότι οι σκιές μεγαλώνουν ή μικραίνουν με κατάλληλους χειρισμούς.

1η δραστηριότητα - Επικοινωνιακό πλαίσιο και Ανίχνευση : Διηγούμαστε το παραμύθι «Η σκιά που ξεγέλασε τον ήλιο»: http://dimotiko-batsi.blogspot.gr/2013/10/blog-post_21.html Αφού ολοκληρωθεί η αφήγηση, θέτουμε στα παιδιά ορισμένες ερωτήσεις : «Εσείς έχετε σκιά;» «Τα ζώα έχουν σκιά;» «Τα αντικείμενα έχουν σκιά;» «Τι χρώμα έχει η σκιά;» «Για να δημιουργηθεί μία σκιά τι πρέπει να υπάρχει στον ουρανό;» «Η σκιά από ποια μεριά εμφανίζεται σε σχέση με τον ήλιο; Από την ίδια ή από την αντίθετη;» Οι απαντήσεις των παιδιών θα καταγράφονται.

2η δραστηριότητα - Διδασκαλία : 2η δραστηριότητα - Διδασκαλία : Η δραστηριότητα θα υλοποιηθεί στη γωνιά του ηλεκτρονικού υπολογιστή, όπου θα παρουσιάσουμε στα παιδιά ένα λογισμικό το “Light and Shadows”. Τα παιδιά θα πειραματιστούν αρχικά με το λογισμικό για να εξοικειωθούν με τη λειτουργία του, και στη συνέχεια θα τους μεταφράζουμε τις ερωτήσεις, στις οποίες πρέπει να απαντήσουν μέσα από τη χρήση του λογισμικού. Το λογισμικό παρουσιάζει δύο περιβάλλοντα ένα εξωτερικό, με πηγή φωτισμού τον ήλιο, και ένα εσωτερικό, με πηγή φωτισμού μία λάμπα. Τα παιδιά καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις : «Μπορείς να κάνεις τη σκιά ποιο μεγάλη;» «Διάλεξε πιο αντικείμενο έχει την πιο ωραία σκιά» «Τι γίνεται αν φωτίσω το αντικείμενο προς τα πάνω;» «Τι γίνεται αν φωτίσω το αντικείμενο προς τα κάτω;» «Τι μπορείς να κάνεις για να χωράει η σκιά ανάμεσα στις ροζ γραμμές;» «Όταν μετακινείς τον ήλιο, τι άλλο μετακινείται;» «Προς ποια μεριά πηγαίνει η σκιά;» «Πότε η σκιά του δέντρου είναι μικρότερη;» «Είναι το φως της σελήνης αρκετό για να σχηματίσει σκιά;» Λογισμικό: http://www.bbc.co.uk/bitesize/ks2/science/physical_processes/light_shadows/pla y/

3η δραστηριότητα – Αξιολόγηση : Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι : Φακός τσέπης Αντικείμενα από το χώρο του νηπιαγωγείου Χαρτί μέτρου Μαύρο μαρκαδόρο Υφάσματα για συσκότιση Αφήνουμε τα παιδιά να κινηθούν ελεύθερα στην τάξη, για να επιλέξει το καθένα όποιο αντικείμενο επιθυμεί. Στη συνέχεια, χωρίζουμε τα παιδιά σε ομάδες των τριών ατόμων και τους εξηγούμε τους κανόνες του παιχνιδιού. Το ένα παιδί θα κρατάει το φακό αναμμένο προς το αντικείμενο που έχει επιλέξει ο συμμαθητής του. Το τρίτο παιδί θα δείχνει τη σκιά που σχηματίζεται πάνω στο χαρτί του μέτρου, που θα έχουμε τοποθετήσει στον τοίχο. Έπειτα, θα πάρει ένα μαύρο μαρκαδόρο και θα ζωγραφίζει τη σκιά που βλέπει πάνω στο χαρτί. Η διαδικασία αυτή θα πραγματοποιηθεί για κάθε παιδί. Βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση της παραπάνω δραστηριότητας είναι να δημιουργήσουμε στην τάξη συνθήκες συσκότισης, ώστε να φαίνονται καλύτερα οι σκιές που θα σχηματίζονται πάνω στο χαρτί του μέτρου.

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!