Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παραβολή του Σπλαχνικού Πατέρα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η παραβολή του Σπλαχνικού Πατέρα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η παραβολή του Σπλαχνικού Πατέρα
Μία εργασία της ομάδας «Ανώνυμοι» Φαίδων Σκουρλέτης-Εικοσιπένταρχος, Μαρία Φεφέ, Ειρήνη Μαγιάφα, Παπαθανασίου Άρης και Μπαλάτος Δημήτριος

2 Περίληψη 1η διαφάνεια Η παραβολή του σπλαχνικού Πατέρα, επίσης γνωστή και ως παραβολή του Ασώτου υιού, παρουσιάζει την ιστορία του μικρότερου γιού μίας οικογένειας που αποφασίζει να αφήσει το σπίτι του. Ξοδεύει, όμως γρήγορα όλη την περιουσία του σε μία ακόλαστη ζωή και ζει εξαθλιωμένος. Τότε, επιστρέφει στο πατρικό του σπίτι, όπου ο πατέρας του τον υποδέχεται και οργανώνει μια μικρή γιορτή προς τιμήν του.

3 Περίληψη 2η διαφάνεια Ο μεγαλύτερος γιός διαμαρτύρεται στον πατέρα καθώς για τον ίδιο, ο πατέρας δεν είχε ποτέ κάνει κάτι τέτοιο για αυτόν παρά την υπηρεσία του προσέφερε τόσα χρόνια. Τότε, ο πατέρας απαντά: «Παιδί μου, εσύ είσαι πάντοτε μαζί μου και όλα τα δικά μου είναι και δικά σου. Έπρεπε όμως να ευφρανθούμε και να χαρούμε, γιατί ο αδερφός σου αυτός ήταν νεκρός και αναστήθηκε, ήταν χαμένος και βρέθηκε».

4 Παραβολή Ο Ιησούς αφηγήθηκε αυτήν την παραβολή για να δείξει στους Ιουδαίους ότι ο Κύριος δεν είναι το αυστηρό πρόσωπο που ο λαός τότε φανταζόταν, δηλαδή όχι ο Τιμωρός, μα ο σπλαχνικός Πατέρας που συγχωρεί το παιδί Του για τα ατοπήματα του και χαίρεται να το βλέπει να ξαναέρχεται κοντά του.

5 Ο Αλλιώτικος Θεός Ο Νικόλαος Καβασίλας αναφέρει στο έργο του το νόημα αυτής της παραβολής: Ο Θεός είναι: πιο στοργικός από κάθε φίλο, πιο δίκαιος από κάθε κυβερνήτη, πιο τρυφερός από κάθε πατέρα, πιο πολύ μέλος μας από όσο τα ίδια μας τα μέλη, πιο αναγκαίος σε μας από την ίδια την καρδιά μας

6 Πηγές Βιβλίο θρησκευτικών β’ γυμνασίου Διδακτικό Υλικό του μαθήματος των θρησκευτικών

7 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "Η παραβολή του Σπλαχνικού Πατέρα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google