ΒΡΑΣΤΑ Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Advertisements

Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου
Πυραμίδα των τροφών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΣΟΥΠΕΣ.
Σούπες - Soups.
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ Στοιχεια: ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
Η πυραμίδα της διατροφής
Εισαγωγή στην Τροφογνωσία
ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
 Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική.
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
ΨΥΞΗ.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
Ομάδες τροφών Ιουστίνη.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Ενότητα 1.1 Νερό.
Ομάδες Τροφών Ακραμ.
Σαλατες - Salads.
Πρωτεΐνες & Υδατάνθρακες
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔιατροφικεΣ συνηθειεσ
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξέβαθο Τηγάνισμα
ΨΑΡΙΑ.
Ομάδες τροφών Παναγιώτα & Ζαχαρούλα.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE OR POT ROASTING
ΣΑΛΤΣΕΣ - SAUCES.
Προγεύματα. Σημασία του προγεύματος Για τον πελάτη: Θρεπτικότητα Για το ξενοδοχείο: Δημιουργία καλής εικόνας.
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας Σχολ
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΠΟΣΕ / POACHING
ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ Η Radura λογότυπο, που χρησιμοποιείται για να δείξει ένα τρόφιμο έχει υποστεί επεξεργασία με ιοντίζουσα ακτινοβολία.
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α’
2010 ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ.
Υγιεινή διατροφή: Είμαστε ό,τι τρώμε. Μια εργασία των μαθητών της Β΄ τάξης.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξ ΈΒΑΘΟ Τ ΗΓΆΝΙΣΜΑ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα,
22:28 ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Το κρέας Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου. Το κρέας (ορισμός) Κρέας ονομάζουμε την σάρκα των ζώων. Το κρέας αποτελεί τροφή για τον άνθρωπο από τα προϊστορικά.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Υγιεινή διατροφή Συντονίστρια εκπ/κός: Μαντικού Σταματία Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί διαχείρισης ομάδων: Καρβούνη Ευαγγελία Λιβανίου Ευαγγελία Τσούτσουρα Φρειδερίκη.
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ. ΟΟρίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. ΑΑναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη.
 ΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΧΑΡΤΙ  ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ.
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
Γιατί τρεφόμαστε ; Ενέργεια Απαραίτητα θρεπτικά συστατικά (nutrients)
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Μεθοδοι ΜαγειρεματοΣ 1.
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ ΠΛΑΘΩ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΜΟΥ
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΔΟΧΕΙΟ (POELING /POELER)
ΕΛΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΒΡΑΣΤΑ

Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό που απαιτείται για ψήσιμο. Αναφέρει τα σημεία που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Επεξηγεί τα διάφορα στάδια τα οποία περιλαμβάνει η μέθοδος μαγειρέματος.

created by Euripides Savva ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΥΓΡΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΒΡΑΣΜΟΥ. ΤΟ ΥΓΡΟ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΡΟ, court- bouillon, ΓΑΛΑ Ή ΖΩΜΟΣ. ΒΡΑΣΤΑ ΒΡΑΣΤΑ ΟΡΙΣΜΟΣ:

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΑΥΤΗ: ΦΡΕΣΚΕΣ Η ΣΥΝΤΗΡΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ Η ΣΕ ΑΥΤΟΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ.

ΤΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΑΥΤΗ: ΣΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΣΚΛΗΡΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ (ΚΑΡΟΤΑ, ΠΑΝΤΖΑΡΙ). ΟΣΠΡΙΑ. ΚΟΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΖΩΜΟΥΣ. ΨΑΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΙΩΣΟΥΝ. ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΑΤΑ.

ΣΕ ΚΟΧΛΑΣΤΟ ΝΕΡΟ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ. ΚΡΕΑΤΑ ΚΑΙ ΨΑΡΙΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΦΕΤΕΣ. ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΡΥΖΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΣΠΩΝΟΥΝ. ΑΥΓΑ.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΘΡΕΠΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΥΓΙΕΙΝΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΓΡΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΤΡΟΦΗ. Η ΑΡΧΙΚΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΓΡΟΥ. Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ. Ο ΒΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ.

ΣΤΑΔΙΑ ΒΡΑΣΙΜΑΤΟΣ ΦΟΥΣΚΩΜΑ ( SOAKING): ΟΣΠΡΙΑ ΚΑΙ ΨΑΡΙ. ΖΕΜΑΤΙΣΜΑ:(ΜΠΛΑΝΤΖΑΡΙΣΜΑ=BLANCHING): ΝΕΦΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΣΥΚΩΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΞΕΙ Η ΓΛΥΚΑΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΕΥΚΟΛΑ Η ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΤΟΥΣ. ΚΡΕΑΤA ΚΑΙ ΚΟΚΑΛΑ. ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ. ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ. ΦΥΛΛΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ. ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ Η ΤΟ ΡΥΖΙ.

ΞΕΠΛΥΜΑ – ΚΡΥΩΜΑ (COOLING OR SHOCKING): ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΚΡΥΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΟΥΣ. ΞΑΦΡΙΣΜΑ: ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΑΦΡΟΥ. ΣΟΥΡΩΜΑ= STRAINING: ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΥΓΡΑ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΚΩΝΙΚΟ ΚΟΥΛΙΑΣΤΗΡΙ (CHINOIS).

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει τη μέθοδο μαγειρέματος ΒΡΑΣΤΑ. Αναφέρει τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο στον ΒΡΑΣΤΑ. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, και τον εξοπλισμό που απαιτείται για ψήσιμο.