ΖΑΚΑΛΚΑ ΖΩΗ ΑΕΜ: 3128 Επιβλέποντες Καθηγητές: Δρ. Σπυρίδων Α. Καζαρλής, Δρ. Κωνσταντίνος Σ. Χειλάς.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
Advertisements

Τεχνολογίες Internet Υπηρεσίες & Εφαρμογές Τμήμα 1I-ΙΝΠ01 – Web Design / Development Κωνσταντίνος Σαπουντζής.
E-Phone. Microsoft Office Communicator και e-phone Επικοινωνία μέσω Video, ανταλλαγή δεδομένων και Instant Messaging μέσω Contact Management Διαχείριση.
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου.
Ονοματεπώνυμο: Ζωγράφου Αγγελική ΑΕΜ:1858
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ
Ιστορία του Ιντερνετ.
Microsoft ® Lync ™ 2010 Εκπαίδευση για Πληρεξούσιους.
HAMSTER Κώστα Κωνσταντίνος Ματθαίου Γιώργος Σκιττίδου Ελένη Τορτούρη Κατερίνα Advance p2p network 1/7/20141ΕΠΛ Θεμελιώσεις Τεχνολογιών Διαδικτύου.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Εργασία στην Πληροφορική Από τους μαθητές: Γιώργο Γκρέγκορυ Νίκο Βρεττό.
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου.
Online Essentials Κίκα Χρυσοστόμου.  Αποτελούνται από άτομα που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και επικοινωνούν. Τα άτομα αυτά όμως είναι γεωγραφικά διάσπαρτα.
Ενότητα Β: Εισαγωγή στο Διαδίκτυο Κουμπή Βασιλάντα, Ph.D, MSc.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 3ο ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 ΑΙΘΟΥΣΑ Β4 1.
ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΕ WEB SITE (CONTENT MANAGEMENT TOOL)
Κατεύθυνση «Προηγμένες Τεχνολογίες Ανάπτυξης Λογισμικού»
Κεφάλαιο 11.2 Sockets.
Υπηρεσίες δικτύων επικοινωνίας
Εκπαιδευτικό μάθημα Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost
Δίκτυα Ι Βπ - 2ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 2011.
Εισαγωγικά Σχόλια για την Εργαστηριακή Άσκηση Τεχνολογίας Λογισμικού Κ. Κοντογιάννης.
Η διδασκαλία των δικτύων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με χρήση εικονικού περιβάλλοντος μάθησης Θ. Ζευγίτης Ημερίδα Καθηγητών Πληροφορικής.
Β΄Γυμνασίου Κουτζαγιώτη Αγγέλα.  Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, γνωστό και ως (electronic mail), είναι μια από τις σημαντικότερες υπηρεσίες του διαδικτύου.
Παναγόπουλος Ασημάκης Βασιλειάδης Βασίλης Β’ τάξη 6ου ΕΠΑΛ Πάτρας
Γρήγορα αποτελέσματα με την Εφαρμογή Lync Windows Store Lync 2013.
Δίκτυα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Η διανομή επιτρέπεται μόνο σε Συνεργάτες με τον όρο μη κοινοποίησης. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή. © 2012 Microsoft.
ΕΝΑ TINY G.I.S ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ Της σπουδάστριας : Χούντα Αγγελικής-Ειρήνης PeLAB,Ιούνιος 2000.
Λειτουργικά Συστήματα Πολλών Χρηστών
Τεχνολογία TCP/IP TCP/IP internet είναι ένα οποιοδήποτε δίκτυο το οποίο χρησιμοποιεί τα πρωτόκολλα TCP/IP. Διαδίκτυο (Internet) είναι το μεγαλύτερο δίκτυο.
ΛΟΓ201: Τεχνολογία Λογισμικού ΙΙ Διδάσκων: Νίκος Παπασπύρου 1Νίκος ΠαπασπύρουΛΟΓ201:
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Η διανομή επιτρέπεται μόνο σε Συνεργάτες με τον όρο μη κοινοποίησης. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή. © 2012 Microsoft.
Σύνοψη 1 Αρχές διαδικτύου 1.1 Αναδρομή – εισαγωγή
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ “Διαλογικό διδακτικό πρόγραμμα ανώτερων μαθηματικών”
Προώθηση και πώληση προϊόντων μέσω του Διαδικτύου. TMHMA ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Τ.Ε.Ι. ΣΕΡΡΩΝ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ευάγγελος.
ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Κατασκευή Ιστοσελίδας Χρηματοοικονομικού.
Τηλεπικοινωνίες, Διαδίκτυο και Ασύρματη Τεχνολογία.
Κεφάλαιο 7 Διαδικτύωση-Internet 7.3 Πρωτόκολλο TCP.
1 ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Μηχανογράφηση υπηρεσιών καταστημάτων Self-Video TMHMA ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Τ.Ε.Ι. ΣΕΡΡΩΝ.
To πρωτόκολλο διαδικτύου IP -χρησιμοποιείται από αποστολέα και παραλήπτη που μπορεί να βρίσκονται σε διαφορετικά δίκτυα για να ανταλλάξουν πακέτα πληροφοριών.
ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΛΛΗ (761) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ.
Προγραμματισμός Διαδικτύου
Προγραμματισμός κινητών συσκευών
Προγραμματισμός Διαδικτύου
Δίκτυα Επικοινωνιών Ενότητα # 6: Επίπεδο Μεταφοράς TCP/UDP
Κεφάλαιο 7 Διαδικτύωση-Internet
Προγραμματισμός Διαδικτύου
ΚΑΤΑΝΕΜΗΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ)
Ειδικά Θέματα σε Κινητά & Ασύρματα Δίκτυα
Υπηρεσίες του διαδικτύου
Κεφάλαιο 7: Διαδικτύωση-Internet
Λύσεις Ασφάλειας στο Επίπεδο Διασύνδεσης
FIELD MAP ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΩΡΑΦΙΟΥ ANDROID
Κεφάλαιο 7:Διαδικτύωση-Internet
9.2 Δομή και υπηρεσίες του Διαδικτύου
Το μοντέλο πελάτη - εξυπηρετητή
Κεφάλαιο 7: Διαδικτύωση-Internet
Κεφάλαιο 7: Διαδικτύωση-Internet Μάθημα 7.11: Πρωτόκολλα εφαρμογής
Προγραμματισμός κινητών συσκευών
10.1 Υπηρεσίες και εφαρμογές Διαδικτύου
9.3 υπηρεσίες του Διαδικτύου
Κεφάλαιο 1 Διαδίκτυο και παγκόσμιος ιστός Εισαγωγικές έννοιες
Επίβλεψη συνεργατικών δραστηριοτήτων με Ταμπλέτα
Προγραμματισμός Διαδικτύου
Υπηρεσίες Διαδικτύου.
Προγραμματισμός κινητών συσκευών
Δίκτυα Ι Βπ - 2ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 2011.
Το Διαδίκτυο - Internet
Συγγραφέας: Ζαγκότας Στεφανος Επιβλέπων Καθηγητής: Ούτσιος Ευάγγελος
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΖΑΚΑΛΚΑ ΖΩΗ ΑΕΜ: 3128 Επιβλέποντες Καθηγητές: Δρ. Σπυρίδων Α. Καζαρλής, Δρ. Κωνσταντίνος Σ. Χειλάς

ΣΚΟΠΟΣ Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η ανάπτυξη, η σχεδίαση και η υλοποίηση εφαρμογής κινητού τηλεφώνου (smartphone) για την βοήθεια εντοπισμού ατόμων σε ανάγκη και την αποστολή μηνύματος στον κηδεμόνα, σε περιβάλλον Android. Για την πλήρη λειτουργικότητα της εφαρμογής δημιουργήθηκε ακόμα μια εφαρμογή με στόχο την δημιουργία του μοντέλου πελάτη - εξυπηρετητή (client - server). Η client (smartphone) εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη να συνδεθεί στον server και μέσω αυτού να στείλει ο χρήστης τα προσωπικά στοιχεία του και τις γεωγραφικές συντεταγμένες του, έτσι ώστε να σταλθεί βοήθεια στο άτομο που έχει ανάγκη εκείνη την χρονική στιγμή και ταυτόχρονα με ένα μήνυμα να ειδοποιηθεί ο κηδεμόνας που έχει ορίσει ο χρήστης.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ Για την επικοινωνία των δύο εφαρμογών χρησιμοποιήθηκε το μοντέλο πελάτη – εξυπηρετητή με sockets  Ο πελάτης είναι η εφαρμογή η οποία συνδέεται με τον εξυπηρετητή, στέλνοντας του ένα αίτημα. Όταν ο εξυπηρετητής το δεχτεί τότε αρχίζει η επικοινωνία μεταξύ τους, η οποία τους επιτρέπει να ανταλλάσουν δεδομένα.  Ο εξυπηρετητής είναι μια διεργασία η οποία εκτελείται σε έναν υπολογιστή και περιμένει να συνδεθεί σε αυτήν κάποιο πρόγραμμα για να του παρέχει υπηρεσίες.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ  Το socket είναι το ένα άκρο από έναν επικοινωνιακό δίαυλο διπλής κατεύθυνσης μεταξύ δύο προγραμμάτων που εκτελούνται στο δίκτυο. Περιλαμβάνει το πρωτόκολλο, την διεύθυνση και τον αριθμό θύρας του άκρου.

Emergency App Client Γραμμένος σε JAVA με χρήση του προγράμματος Eclipse. Αυτήν η εφαρμογή Android περιλαμβάνει τις εξής λειτουργίες:  Server IP: Ο χρήστης πληκτρολογεί την διεύθυνση του server για άμεση σύνδεση μεταξύ τους.  User Data: Ο χρήστης πληκτρολογεί τα στοιχεία του.  Emergency Phone Number: Ο χρήστης πληκτρολογεί τον αριθμό κινητού του κηδεμόνα του.

Emergency App Client  GPS Settings: Μεταβαίνει στο άνοιγμα του GPS του κινητού, σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί κατά το άνοιγμα της εφαρμογής.  Fine accuracy: Μεγαλύτερη ακρίβεια της τοποθεσίας.  HELP: Τα στοιχεία του χρήστη, η τοποθεσία, η ώρα και η ημερομηνία στέλνονται στον Server, καθώς και ένα μήνυμα βοήθειας στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει ορίσει ο χρήστης ως κηδεμόνα.

Emergency App Server Γραμμένος σε C# με χρήση του προγράμματος Visual Studio. Αυτήν η εφαρμογή περιλαμβάνει τις εξής λειτουργίες:  Λειτουργία Server. Ο εξυπηρετητής, είναι υπεύθυνος για την άμεση εξυπηρέτηση των πελατών και με την έννοια «πελάτης» εννοούμε οποιαδήποτε εφαρμογή θέλει/μπορεί να συνδεθεί σε αυτόν με σκοπό κάποια συγκεκριμένη μεταφορά δεδομένων  Map User Control: Εμφανίζεται ο παγκόσμιος χάρτης που μας παρέχει δωρεάν η Microsoft.

Emergency App Server  Show Panel: Εμφανίζονται τα στοιχεία του χρήστη που έχουν σταλεί στον Server.  Καταχώρηση δεδομένων: Ο Server μπορεί και καταχωρεί τα δεδομένα που δέχεται.  Delete: Διαγράφει το επιλεγμένο στοιχείο του πίνακα (Panel)  Reset: Επαναφέρει τον χάρτη στην αρχική του μορφή.  Exit: Κλείσιμο εφαρμογής.

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ  Οι συντεταγμένες να στέλνονται και στον κηδεμόνα.  Εισαγωγή κατηγοριών για άμεση ανάγκη.  Οδηγός πρώτων βοηθειών.  Προσθήκη προσωπικών στοιχείων.  Υλοποίηση της εφαρμογής και σε άλλες πλατφόρμες.  Τέλος, αλλαγή μορφοποίησης της εφαρμογής.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Βιβλία  Lauren Darcey, Shane Conder, "Ανάπτυξη Εφαρμογών με το Android- Δεύτερη Έκδοση", Μ. Γκιούρδας, Αθήνα, 2007  Deitel P., Deitel H., Deitel A., Morgano M., "Android για Προγραμματιστές", Μ. Γκιούρδας, Αθήνα, 2012  Rogers Cadenhead, Laura Lemay, "Πλήρες Εγχειρίδιο της JAVA 6-Πέμπτη Έκδοση", Μ. Γκιούρδας, Αθήνα, 2007  Michaelis, Spokas, "Εισαγωγή στον Προγραμματισμό με την C# ", 2002  Κ. Delaney et al, " Microsoft SQL Server 2008 Internals. Microsoft Press", 2009  Woodcock JoAnne, Γρηγοριάδης Αρίστος, "Εισαγωγή στα δίκτυα υπολογιστών", Κλειδάριθμος, 2000  Douglas E. Comer, " Διαδίκτυα με TCP/IP", Κλειδάριθμος, Aθήνα, 2001 Websites                mandatory-input       E%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!