Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΛΛΗ (761) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΛΛΗ (761) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΛΛΗ (761) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ

2 ETHERNET Κάθε πακέτο Ethernet έχει μια μοναδική διεύθυνση Ethernet, έναν αριθμό 48 bit (τα πρώτα 24 bits δείχνουν τον κατασκευαστή, τα τελευταία 24 bits είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε πακέτο Ethernet. Όταν το συστήμα σε τοπικό δίκτυο («LAN») διαμορφώνεται με NetBEUI ή IPX / SPX πρωτόκολλο, χρησιμοποιεί αυτές τις διευθύνσεις υλικού για την αναγνώριση και μ αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει καμία ανάγκη να καθοριστεί χειροκίνητα μια διεύθυνση δικτύου. Αλλά αν το πρωτόκολλο TCP / IP έχει σχεδιαστεί ως μια ευρείας περιοχής δικτύου ("WAN"), είναι σε θέση να συνεχίσει να λειτουργεί, ακόμα και αν μέρος του δικτύου δεν λειτουργεί.

3 TCP/IP Το TCP / IP χρησιμοποιεί διευθύνσεις IP, οι οποίες είναι οι αριθμοί 32- bit. εκφράζονται ως 4 αριθμοί 8-bit (παράδειγμα: 192.168.10.1), όπου κάθε έναν από τους 4 αριθμούς είναι εντός της περιοχής του «0» σε «255» (υπάρχει περιορισμός σχετικά με τη χρήση «0» και «255», αποφεύγουμε τη χρήση τους.) Ένα μικρό δίκτυο από 3 συστήματα θα χρησιμοποιήσει:ethernet

4 TCP/IP Τ α συστήματα έχουν διευθύνσεις IP, αλλά Ethernet IP έχουν ρυθμίσει το σύστημα TCP ενεργοποιημένο, είναι διαφήμιση παρουσία της στο δίκτυο: "Γεια σου, είμαι ζωντανός, Ethernet μου η διεύθυνση είναι "0a0238 08000b» και η διεύθυνση IP είναι "192.168.10.2". Κάθε σύστημα TCP / IP στο δίκτυο δημιουργεί ένα τραπέζι με όλες αυτές τις πληροφορίες, που συνήθως ελέγχεται / επαληθεύεται σε χρόνο-διαστήματα 15 λεπτών. Αν το σύστημα χρειάζεται τώρα να επικοινωνήσει με ένα σταθμό, για τις οποίες δεν έχει μια καταχώρηση στον πίνακα της IP / Ethernet διευθύνσεις, στέλνει μια αναζήτηση-μήνυμα σε όλους ("Broadcast- Μήνυμα") όπως: "Γεια σου, Μου αρέσει να επικοινωνώ με τη διεύθυνση IP »192.168.10.4», Αυτό αναγκάζει το σύστημα με την αιτούμενη διεύθυνση IP για να στείλει τη διαφήμιση του νέου.

5 ΣΧΕΔΙΟ ΜΟΔΑΣ Το ARP (Address πρωτόκολλο ανάλυση) και το (πρωτόκολλο επίλυσης αντίστροφης Διεύθυνση) RARP. Το ARP / RARP λειτουργεί σε τοπικό-περιοχή-δίκτυο (σε ένα δίκτυο Ethernet), αλλά δεν θα λειτουργήσει για επικοινωνίες μέσω του Διαδικτύου, διότι: Η βάση δεδομένων του Ethernet-to- IP-διεύθυνση θα πρέπει να έχουν 10+ εκατομμύρια καταχωρήσεις. Το Διαδίκτυο θα είναι απασχολημένο με ARP / RARP μόνο. Πύλη / Router:Για να συνδέσουμε ένα TCP / IP τοπικής περιοχής δίκτυο σε ένα άλλο πρωτόκολλο TCP / IP LAN (η οποία θα μπορούσε να είναι η πλήρης Internet) ή μέσω μιας ευρείας περιοχής δικτύου (WAN), θα πρέπει να έχετε τώρα μια συσκευή που ονομάζεται: πύλη ή δρομολογητή. ARP/RARP-ROUTER

6 ROUTER

7 Η πύλη / δρομολογητής διατηρεί το σκοπό να περάσει σχετικά με την αίτηση για τον επόμενο router, το οποίο η ίδια πηγαίνει στο επόμενο, μέχρι να φτάσει στον προορισμό. Κάθε δρομολογητής / πύλη στο δίκτυο (το οποίο θα μπορούσε να είναι το Διαδίκτυο ή Wide-Area Network-WAN) περνά στο μήνυμα, μέχρις ότου φθάσει στον προορισμό του, και η απάντηση έρχεται πίσω με τον ίδιο τρόπο (για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη δρομολόγηση: Ρύθμιση TCP / IP Routing).

8 DNS Ένα άλλο στοιχείο είναι το DNS: Domain Name Service: που επιτρέπει να χρησιμοποιήσει ονόματα αντί των διευθύνσεων IP, αλλά θα πρέπει να το ρυθμίσουμε ως μέρος του πρωτοκόλλου TCP /IP

9 DNS Αν τώρα να καθορίσει μια διεύθυνση (όπως: www.microsoft.com ή someserver.com στην παρακάτω εικόνα) TCP / IP θα κάνει: 1: ένα κάλεσμα σε έναν DNS-server, ζητώντας την someserver.com 2: ο διακομιστής DNS θα απαντήσει με τη διεύθυνση IP (σε αυτό το παράδειγμα 192.5.6.111) 3: TCP / IP καθιστά πλέον τη σύνδεση με το αιτούμενο someserver.com διακομιστή, χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση IP 192.5.6.111.

10 DNS

11 TCP/IP Το TCP / IP είναι ένα σύνθετο πρωτόκολλο, προσφέροντας πολλαπλές υπηρεσίες (ιδίως στο Διαδίκτυο), όπως: - HTTP (= Η περιήγηση στο Web) - FTP - E-mail - κοινή χρήση αρχείων Για κάθε μία από αυτές τις υπηρεσίες, η θύρα χρησιμοποιείται για τον συγκεκριμένο τύπο επικοινωνίας (Advanced TCP / IP. Είναι δυνατόν να έχουμε πολλαπλές διευθύνσεις IP σε μια κάρτα δικτύου.

12 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ!!!


Κατέβασμα ppt "ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΛΛΗ (761) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google