Άθληση – άσκηση - Υγεία Ειμαστε Οι : Dream team Βασιλογλου Δημητρης Μαραζογλου Αλεξανδρος Καφαλιδης Χαραλαμπος Ριζος Αργυρης Χατζηκωνσταντινου πολυδευκης.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
16ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ε.Γ.Β.Ε ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Advertisements

Ισορροπημένη διατροφή
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΥ ΖΗΝ Περιφερειακό Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Άννα Κοστούνοβα Β'3 Άντρια ΠαναγιώτουΒ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΥ ΖΗΝ Άννα Κοστούνοβα Β'3 Άντρια ΠαναγιώτουΒ '6 Δήμητρα Σταύρου Β'1 Ελένη Θεοφάνους Β '1 Ευαγγελία Χαραλάμπους Β'3 Κάλλια Γρηγορίου.
ΘΕΜΑ: ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
 Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε για τον αθλητισμό, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν πολλές διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλλα και στο τρόπο.
ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
Το αθλητικό ιδεώδες και η εμπορευματοποίησή του
Μεσογειακή Διατροφή Εκδήλωση «Μεσογειακό γεύμα»
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Φυσική Άσκηση & Υγεία»
ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ~ΣΤΕΛΙΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ~ ~ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ~
ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΓΓΑ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Των Γιάννος Κορφιάς Αλέξανδρος Κουφουγεωργίου Μαρία Μεταξωτού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Τα μυστικα της υγειασ… για μικρουσ μαθητεσ
ΕΦΗΒΕΙΑ,Η ΑΓΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑ Αρίφι Ιωάννα, α4/γ.
ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Ο σωματότυπος των αθλητών
Διατροφή & Άσκηση Όλο και πιο συχνά ακούει κανείς ότι η τακτική φυσική δραστηριότητα είναι ένας από τους παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στην απόκτηση.
ση της αερόβιας ικανότητας Ομάδα:Killers Σχολ Ετος
Ερευνητική Εργασία β’ τετραμήνου
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΤΡΩΝΕ ΣΩΣΤΑ ΟΙ ΝΕΟΙ;.
EΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ 2ο ΜΕΡΟΣ
Μάθημα: Οικιακή Οικονομία Μαθήτρια: Ευγενία Νικολέτου.
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗ Εργαλείο για τη ζωή μας.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Project : χορεύοντας στον κόσμο
Παροχή υπηρεσιών σωματικής άσκησης στα ιδιωτικά γυμναστήρια σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Εισηγητής: Δώρος Κλεοβούλου Γενικός Γραμματέας Πανελληνίου Συνδέσμου.
ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ.
ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΟΥ Τάξη Δ’
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Επιμέλεια παρουσίασης Καλοδήμου Ιωάννα
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Σχολικό έτος Υπεύθυνοι καθηγητές: ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΟΠΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ.
Οφέλη της φυσικής δραστηριότητας
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.
Διατροφική Αγωγή Σταμπουλής Θεόδωρος Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. Υποψήφιος Διδάκτωρ Σ.Ε.Φ.Α.Α. Δ.Π.Θ. ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Σ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ «ΕΙΜΑΙ Ο,ΤΙ ΤΡΩΩ:Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ»
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΘΗΜΑ 024 ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΣΚΗΣΗ Διδάσκοντες.
ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ Ενότητα 5: Προγράμματα άσκησης 1. Βασικές αρχές Βασιλική Ζήση, Ph D Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
ΧΟΡΟΣ-ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΧΟΡΟΣ Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως.
ΑΣΚΗΣΗ & ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ Ενότητα 2: Φυσιολογικές μεταβολές, απόδοση και fitness κατά την αύξηση της ηλικίας Βασιλική Ζήση, Ph D Τμήμα Επιστήμης.
ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΒΆΡΟΥΣ Παπαηλιού Άννα -Διαιτολόγος.
Δασκαλάκη Δ. Δέσποινα Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Επ. συνεργάτιδα Medtronic Ηράκλειο, 10/9/2016 Διατροφικές συστάσεις & άσκηση σε ασθενείς με Διαβήτη.
ΕΦΗΒΕΙΑ - Η ΑΓΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑ Γιώργος Δούλαλας ΠΕ04.01.
Διατροφή και Υγεία Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου) Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου - Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
Στέλιος Μητρόπουλος Α2 Εργασία για τον όμιλο φυσικής αγωγής
Διατροφική Αγωγή ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Σ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ.
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
Το ευ ζην απο την αρχαιοτητα μεχρι σημερα
ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Χ΄΄Χαραλάμπους Ευανθία και μαθητές του προγράμματος erasmous
Παπαπαντελής Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Ο αθλητισμός και ψυχική υγεία.
Γυμνάσιο Αγλαντζιάς Σχολική Χρονιά
Project B3 Τορομάνι Εριόνα Τσεσμετζή Μαρία-Ζωή Τσιπώτη Μαρία
Άθληση και μαθητής Η ομάδα εργασίας μας ανέλαβε να ασχοληθεί με τη σημασία της άθλησης στη ζωή των μαθητών και τις θετικές επιπτώσεις της άθλησης στη.
Άσκηση και υγεία Αγγελική καστρή.
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΤΩΝ Συνέντευξη από τους γυμναστές: Δ.Τάκο και Δ.Μαρκάκη
Γυμνάσιο Αγλαντζιάς Σχολική Χρονιά
Μυοσκελετικά προβλήματα Φυσικοθεραπεία
ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 08:30-09:30 09:00-10:00 09:30-10:30 10:00-11:00
Παχυσαρκία και Επιπλέον σωματικό βάρος
Οι απόψεις των μαθητών του σχολείου μας για τα βιντεοπαιχνίδια
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Άθληση – άσκηση - Υγεία Ειμαστε Οι : Dream team Βασιλογλου Δημητρης Μαραζογλου Αλεξανδρος Καφαλιδης Χαραλαμπος Ριζος Αργυρης Χατζηκωνσταντινου πολυδευκης

Τα θέματα που ασχοληθήκαμε είναι τα εξής Συνθήκες υγε ιή ς άθλησης ο αθλητισμός η άσκηση

Θα πρέπει όλοι μας να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή συνδυάζοντάς την με συχνή και συστηματική άσκηση, για να είμαστε σε θέση να απολαύσουμε τις ευεργετικές επιδράσεις τους στην υγεία μας, τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική. Βέβαια όλα αυτά πάντα μέσα σε λογικά πλαίσια ώστε να μην γίνουμε εκούσια ή ακούσια θύματα των « κρυμμένων » κινδύνων του αθλητισμού.

Ερευνητικά ερωτήματα Τι είναι αθλητισμός; Τι εννοούμε όταν λέμε καλή φυσική κατάσταση; Ποιες είναι οι διαφορές του ερασιτεχνικού με τον επαγγελματικό αθλητισμό; Ποια είναι τα οφέλη της άσκησης στην υγεία; Ποιο είναι το μυστικό της σωστής διατροφής; Ποια είναι η σχέση διατροφής και υγείας;

Ποια γυμναστική μου ταιριάζει Για σύσφιξη και χαλάρωση, Το pilates και η γιόγκα είναι μια καλή λύση Για αδυνάτισμα, πολύ ενδιαφέρον έχει να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα με γιόγκα, Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με τη hot yoga, που είναι ένας συνδυασμός αεροβικής άσκησης και γιόγκα. Γίνεται σε ζεστό δωμάτιο. Το τρέξιμο ή το περπάτημα,. Μισή ώρα τρέξιμο την ημέρα ή 20 λεπτά περπάτημα, θεωρούνται μια εξαιρετική άσκηση. Οι απόψεις για την αεροβική γυμναστική διίστανται τα τελευταία χρόνια. ΄Εχει φανατικούς οπαδούς, αλλά και φανατικούς εχθρούς. Σε κάθε περίπτωση και όποιον τρόπο άσκησης και αν επιλέξετε, να γνωρίζετε ότι τη μεγαλύτερη δυσκολία θα συναντήσετε στους κοιλιακούς Εάν επίσης σας ενδιαφέρουν οι γραμμώσεις και όχι το αδυνάτισμα, ένα καλό γυμναστήριο θα είναι σε θέση να σας προτείνει συγκεκριμένες ασκήσεις.

Γενικά υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να ασκηθείτε, πρώτα για την καλή σας υγεία και στη συνέχεια για μια ωραία εμφάνιση. Μην το αμελήσετε για ακόμα μια φορά, ξεκινήστε το τώρα που είναι φθινόπωρο και να θυμάστε ότι όταν κανείς συνηθίζει να γυμνάζεται, δεν το εγκαταλείπει εύκολα. Θα διαπιστώσετε μεγάλη διαφορά στη διάθεσή σας και στον τρόπο σκέψης σας, νοιώθοντας ευεξία και αισιοδοξία, ιδιαίτερα όταν αρχίσετε να βλέπετε τα πρώτα αποτελέσματα στο σώμα σας.

Τι εννοούμε όμως όταν λέμε καλή φυσική κατάσταση ; Όταν λέμε ότι κάποιος έχει καλή φυσική κατάσταση : έχει καλή σωματική απόδοση επιδίδεται με άνεση στις απλές καθημερινές του δραστηριότητες προϋποθέτει καλή μυοσκελετική, και καρδιοαναπνευστική λειτουργία, χαμηλό ποσοστό σωματικού λίπους και αυξημένη μυϊκή μάζα

Οφέλη άσκησης στην υγεία Η άθληση βοηθάει πάρα πολύ στην υγεία του ανθρώπου και ιδιαίτερα στην βελτίωση και σωστή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος του αναπνευστικού συστήματος του ερειστικού του μυϊκού και του ορμονικού συστήματος

Αθλητισμός για άτομα με ειδικές ανάγκες Ο αθλητισμός για τα άτομα με αναπηρία δεν είναι μόνο χαρά διασκέδαση, και άσκηση αλλά μια διαδικασία επίπονη και μακρόχρονη με σκοπό τη βελτίωση των δεξιοτήτων αυτοεξυπηρέτησης την αποκατάσταση, αλλά κυρίως την ανεξαρτησία του ατόμου και την επανένταξη του στην κοινωνία ( κοινωνικοποίηση ) την ανάπτυξη των κινητικών και φυσικών ικανοτήτων την ελάττωση των συνεπειών της αναπηρίας

Παχυσαρκία - Δίαιτα Η παχυσαρκία σήμερα αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα διατροφικά προβλήματα για τις προηγμένες κοινωνίες. Είναι μια επιδημία και δεν μπορεί να λυθεί αποσπασματικά μόνο με τη δίαιτα. Αλλά τι είναι δίαιτα ; Είναι ο σωστός τρόπος διαβίωσης δηλαδή ισορροπημένη διατροφή και σωματική δραστηριότητα.

Διατροφή Σε γενικές γραμμές η διατροφή σε κάθε ηλικία θα πρέπει να πληροί ορισμένες βασικές προϋποθέσεις : Να παρέχει ενέργεια Να έχει ως κορμό τους υδατάνθρακες ( δημητριακά και τα προϊόντα ολικής αλέσεως ) Να περιέχει αναλογικά λίγο λίπος Να μην είναι υπερβολικά πλούσια σε πρωτεΐνες

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ