ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε»
Advertisements

Project: Διαχείριση χρόνου Χαλάρωση
Απόψεις, Γνώσεις και Θέσεις των Μαθητών για Θέματα Ντόπινγκ
 Η ομάδα μας (ΚΟΚΚΙΝΗ) αποτελείται από τους : Αλεξάνδρα Ψ. Όλγα Σ. Κωνσταντίνο Γ. Γιώργο Β.  Οι επιβλέποντες καθηγητές : Ελισάβετ Καραΐσκου Βασίλης Πιτσιλαδής.
Quiz για το διαδίκτυο !.
15ο ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β' ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ (PROJECT) ΘΕΜΑ: “ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΦΗΒΩΝ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ” ΜΑΪΟΣ 2012 ΜΑΘΗΤΕΣ Α' ΤΑΞΗΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΥΔΗΣ ΒΥΡΩΝ,
Παρουσίαση από τους μαθητές της 5Α Τάξης Anna Thomas Οι απόψεις των παιδιών και των δασκάλων για τη σχολική στολή.
ΘΕΜΑ: ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ
Πόσο βλέπουμε διαφημίσεις;
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ.
Tο project από τα μάτια των μαθητών ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑ Το καλοκαίρι του 2011, όταν άκουγα στην τηλεόραση για ένα καινούριο μάθημα– την ερευνητική.
Έρευνα για το διαδίκτυο
«Στατιστική έρευνα για τα κινητά τηλέφωνα»
ΘΕΜΑ : « Διαπροσωπικές σχέσεις των νέων»
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
«Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε»
Η ομάδα στις ερευνητικές εργασίες. Τι είναι μια ομάδα; Πως μπορούμε να την προσδιορίσουμε; Η ομάδα έχει τουλάχιστον δυο στόχους α) Πραγματοποίηση ενός.
Quatuor Squilla Θέμα: "Πώς επηρέασε η χρήση της κινητής τηλεφωνίας τις διαπροσωπικές σχέσεις και ποια νέα ήθη και γλώσσα εισήγαγε στη σύγχρονη καθημερινότητα;"
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ «ΔΙΑΛΟΓΟ»
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΘΕΜΑ:ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ. ΟΜΑΔΑ:ΧΧΧΕ.
Θέματα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 Λήψη Αποφάσεων στην Ομάδα Γιάννης Ρουσσάκης.
Πόσες ώρες την ημέρα χρησιμοποιείτε το κινητό;
Έρευνα για την άποψη των νέων πάνω στο graffiti
Μελετώντας το πρώτο διάγραμμα όλοι οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι μέσα στην οικογένεια υπάρχει διάκριση σε όλους τους τομείς δήλωσαν περισσότεροι ότι.
Νέοι και Κοινωνικά Δίκτυα
Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «NAI στη Ζωή ΌΧΙ στο τσιγάρο!»
Λογοτεχνία Α΄ Λυκείου Κριτήρια αξιολόγησης
Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
Ερευνητική εργασία «Φύλα και επαγγέλματα»
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.
Χορός-Κίνηση-Έκφραση
Ακραία Φυσικά Φαινόμενα
Η ομάδα:Βία στα σχολεία…
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑ 2. ΘΕΜΑ:ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΚΛΕΙΔΗ -ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ-ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ.
Τι είναι ο συνήγορος του πολίτη….. Ειρήνη Μιτελούδη Στ1
Αγγλική γλώσσα- κοινά στοιχεία με άλλες γλώσσες
Εργασία της ομάδας Εφήβων Συμβούλων Συνήγορου του Παιδιού Πρώτη περίοδος: Ιανουάριος – Μάρτιος 2009 ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Το δικαίωμα έκφρασης.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ- ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Grundtvig Learning Partnership Parents-School-Children: Learning by doing together Γονείς – Σχολείο – Παιδιά: Μαθαίνουμε μέσα από κοινές δραστηριότητες.
Έρευνα με ερωτηματολόγιο σε μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου του 3 ου Γυμνασίου Βύρωνα Σχολική χρονιά Η φιλία στην αρχή της εφηβείας.
Πανεπιστήμια Πατρών Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική ηλικία Μάθημα: Δραστηριότητες από τον κόσμο.
Αφήγηση Παράδειγμα ανάλυσης. Παράγοντες επιλογής Ένα βασικός παράγοντας, για να επιλέξω να γίνω εκπαιδευτικός ήταν ότι και οι δύο μεγαλύτερες αδελφές.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Συνέντευξη με νήπια.
Ερωτηματολόγιο Α.Κί.ΔΑ για τις βασικές πρόνοιες ενός Νέου Σχεδίου Αξιολόγησης Απόψεις Εκπαιδευτικών.
Το ερωτηματολόγιο για το σχολικό εκφοβισμό ως μέσο ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλου του σχολείου 1ο Γυμνάσιο Πεύκης Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία.
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ
Σχολική Δραστηριότητα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Οι έφηβοι απαντούν Στην έρευνα πήραν μέρος αγόρια και κορίτσια ηλικίας ετών Εργασία από τον: Λάμπρο Ντινόπουλο.
Η φιλία στην αρχή της εφηβείας
Εθισμός στην Τεχνολογία
Εργασία των μαθητών του Β3
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Χρήστος Καραβάς Α1.
33o Δημοτικό Σχολείο Πάτρας Παιδαγωγική συνάντηση: «Δε φοβάμαι στο σχολείο» Εκπαιδευτική έρευνα Οι γονείς του 33ου Δημοτικού Σχολείου εκφράζουν τις απόψεις.
Το Διαδύκτιο είναι μέρος της καθημερινότητά μας;
Το περιβάλλον και οι γύρω μου: Ενδιαφέρομαι-Ενεργώ-Ευαισθητοποιώ
Πρότυπο Πειραματικό 2/Θ ΔΣ Πανεπιστημίου Πατρών
1ο ΓΕΛ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Τμήμα: Α4 Σχ. Έτος: Β΄τετράμηνο
Αφήγηση Παράδειγμα ανάλυσης.
Η ομάδα Αγωγής Υγείας του 39ου Γυμνασίου Αθηνών υλοποίησε ένα πρόγραμμα με θέμα “Διαδικτυακή Βία”. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από 30 μαθητές σε δύο βασικά.
Η φιλία στην αρχή της εφηβείας
Κριτήρια επιλογής του θέματος
10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής
Δεν καπνίζω, ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ
Σύγχρονης Διαδικτυακής Κοινωνίας
Οι απόψεις των μαθητών του σχολείου μας για τα βιντεοπαιχνίδια
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1

 Το ερωτηματολόγιο μοιράστηκε σε 40 μαθητές(20 αγόρια και 20 κορίτσια) ηλικίας Το ερωτηματολόγιο είναι χωρισμένο σε 4 μέρη. Το πρώτο μέρος έχει ως θέμα: Πιστεύετε ότι στην Ελλάδα οι ανήλικοι έχουν τη δυνατότητα να επηρεάζουν με τη γνώμη τους τη λήψη μέτρων στα παρακάτω θέματα; ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 2

3

4

5

 ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΠΛΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΝ ΠΟΛΎ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 6

Το δεύτερο μέρος του ερωτηματολογίου έχει ως θέμα την παρακάτω ερώτηση:  Με ποια από τα προτεινόμενα μέτρα συμφωνείται, έτσι ώστε να εκφράζεται επίσημα η γνώμη των παιδιών και των εφήβων στην κοινωνία; ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 7

8

9

10

ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 11

 Συμφωνούν απόλυτα με κάθε μέτρο, γιατί όλα αποτελούν ένα βήμα μπροστά. Κανένα από αυτά δεν έχει υλοποιηθεί και γι’ αυτό φαντάζουν όνειρο. ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 12

Γνωρίζετε τα τοπικά συμβούλια νέων; Νομίζετε ότι μπορούν να παίξουν κάποιο ρόλο για να λαμβάνεται υπόψη η γνώμη των παιδιών σε θέματα κοινωνικά και περιβαλλοντικά;  Από τα κορίτσια 5 απάντησαν ότι δεν τα ξέρουν, 10 δεν ξέρουν ακριβώς τις αρμοδιότητες τους και 5 τα ξέρουν αλλά δεν πιστεύουν ότι μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά σε αυτόν τον σκοπό  Από τα αγόρια 7 δεν τα ήξεραν 5 δεν ήξεραν τις αρμοδιότητες και 8 νομίζουν ότι δεν μπορούν να συνεισφέρουν σε αυτό τον σκοπό ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 13

Ποιοι από τους παρακάτω που έρχονται σε επαφή με τα παιδιά πρέπει να προσπαθήσουν να έρθουν πιο κοντά με τις ανάγκες και τις απόψεις των μαθητών;  Από τα κορίτσια 10 επέλεξαν εκπαιδευτικοί- ιατροί-αστυνομικοί, 4 εκπαιδευτικοί-κέντρα ψυχικής υγείας και ψυχίατροι και 6 δημόσια ιδρύματα-εκπαιδευτικοί  Από τα αγόρια 12 εκπαιδευτικοί-αστυνομικοί, 5 ψυχίατροι-μέσα ενημέρωσης-εκπαιδευτικοί και 3 εκπαιδευτικοί-ιατροί ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 14

 Ο λόγος που επέλεξαν καθέναν από αυτούς ήταν γιατί τον θεωρούν σημαντικό στη ζωή του παιδιού.  Το περίεργο είναι ότι όλοι είχαν επιλέξει τους εκπαιδευτικούς, γιατί είναι καθημερινά με αυτούς και γι’ αυτό αυτοί ιδιαίτερα πρέπει να λάβουν υπόψη τις ανάγκες των παιδιών και να ακούσουν τις απόψεις τους Σας ευχαριστώ πολύ Έλλη Μουράτη ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 15