1 Εισαγωγή Η μέθοδος που παρουσιάζεται αφορά τη διαχείριση απορριμμάτων με τη μέθοδο της δεματοποίησης και περιτύλιξης. Επιτρέπει την προσωρινή αποθήκευσή.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής.
Advertisements

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ «Ηρακλής» Α
Ομάδα φοιτητών: Ομάδα καθοδηγητών: Ιωάννης- Γιώργος Ιγγλεζάκης
ΑσφαλΕΙς ΕργασΙες Συντηρησης
(ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΙΕΣΜΕΝΟΥ ΑΕΡΑ)
Επιμελήτρια : Μάγδα Δαστερίδου
ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ
Βιολογικός Καθαρισμός
Η ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΠΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΡΟΠΟ…
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
Βιώσιμη Πόλη Μαυρογιαννίδη Θεολογία Πατέρα Μυρτώ
Ανακύκλωση Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται οτιδήποτε αποτελεί έμμεσα ή άμεσα αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας.
‘ECOELASTICA Α.Ε.’ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ.
Η ρύπανση του νερού –πηγές ρύπανσης
ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Τι είναι η κομποστοποίηση Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία.
Δεδομένα, Πληροφορίες και Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές
ΟΙ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΔΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ… Ηλιόπουλος Αναστάσης Κλάδου Εύα Κονίδης Ηλίας Φίλη Άννα.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ.
Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Ονομάζουμε την επαναφορά των χρήσιμων υλικών στο φυσικό και οικονομικό κύκλο. Περιλαμβάνει όλα τα μέτρα που έχουν σκοπό την ανάκτηση.
ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Ρύπανση του νερού.
ΟΝΟΜΑ : ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΥΓΕΡΗ
Ανακύκλωση χαρτιού Δέσποινα Φραντζέσκου.
1 Μέγιστη αξιοποίηση χώρων συγκέντρωσης αποβλήτων Μεικτή διαχείριση αποβλήτων - χώροι συγκέντρωσης αποβλήτων (ΧΣΑ)‏
Μονάδες Αφαλάτωσης.
Εργασία των μαθητών Βασίλη Παπαγεωργιου Ηλία Μαζιανίτη
Συσκευασία & Περιβάλλον
ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ.
Άσκηση 8/1/2013 για όλες τις υποομάδες. Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΙΣ Mια πόλη με λιγότερους δρόμους και περισσότερο πράσινο.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚEΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ: ΜΑΓΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΣΙΑΚΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΩ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΑΝΑΣ ΝΙΚΟΣ.
Το Ε. Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ και η διαχείριση προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων
ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Τι είναι ανακύκλωση; Οφέλη Ανακυκλώσιμα προϊόντα
ΤΕΕ-ΕΠΑΛ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ.
ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Δράσεις προς χρηματοδότηση : Προμήθεια κάδων οικιακής κομποστοποίησης ή/και επιτόπιας μηχανικής.
Ομαδική Παιδαγωγική Σύσκεψη Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων 53 ης Περιφέρειας Σχολικής Συμβούλου Προσχολικής Αγωγής – Ε. ΜΟΥΣΕΝΑ με θέμα: « Διοικητική λειτουργία.
Ανακύκλωση Απορριμμάτων ‘Τα άχρηστα-Χρήσιμα’
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κατερίνα Παπαοικονόμου Διάλεξη στο πλαίσιο του ΠΜΣ «Χωρική Ανάλυση.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία Οδηγία ΕΕ 2006/66/ΕΚ για ηλεκτρικούς συσσωρευτές.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΕΝΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΛΥΜΑΤΩΝ.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία 1. Νόμος 1650/86 Για την προστασία του Περιβάλλοντος.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑ Α ΝΤΑΓΚΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΘΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑ Α ΝΤΑΓΚΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ.
ΉΧΩΜΑΤΕΡΕΣΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΔΟΥΛΑΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.
Κανόνες πυρκαγιάς και ασφάλειας.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ.
ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ IV προστασία & Η/Μ εγκαταστάσεις
Καθαρισμός Νερού.
novoril® multi Υγρό γενικού καθαρισμού
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΠΑΣΙΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
Το πρόβλημα του νερού για την ανθρωπότητα
«ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΧΥΤΑ.
Απόβλητα, διαχείριση και παραγωγή.
«ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤ΄1
Ρύπανση του εδάφους.
Παναγιώτης Αυγουστίδης Γεωγραφία Α΄ Γυμνασίου
ΝΙΖΟΡΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΦΥΣΙΚΗ ΤΣΟΥΜΙΤΑ ΜΑΡΙΑ Ο κύκλος του νερού
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Ο ρόλος του νερού στη γεωργία
ΔιαχεΙριση απορριμμΑτων στην Ε.Ε - ΚΥπροΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΕΡΟΥ
Από την θεωρία στην πράξη
«ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΧΥΤΑ.
ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
Διαχείριση Υδατικών Πόρων και Ενεργειακών Διαθεσίμων
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΧΟΣ Ο μαθητής να μπορεί να τοποθετεί ορθά τις διαστάσεις και κάμνει σωστή χρήση της κλίμακας.
Καθαρισμοσ και φυλαξη χαλιων απο τους ειδικουσ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εισαγωγή Η μέθοδος που παρουσιάζεται αφορά τη διαχείριση απορριμμάτων με τη μέθοδο της δεματοποίησης και περιτύλιξης. Επιτρέπει την προσωρινή αποθήκευσή των απορριμμάτων μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης και στη συνέχεια μπορούν να επανατοποθετηθούν εντός του νέου ΧΥΤΑ με ασφάλεια στην κατάσταση που βρίσκονται.

2 Οι πιο σηµαντικές αρνητικές επιπτώσεις της διάθεσης των απορριµµάτων σε Χ.Α.Δ.Α είναι οι ακόλουθες: Μόλυνση των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων Ρύπανση ατµόσφαιρας από τυχόν καύση και δυσοσµίες των απορριµµάτων Κίνδυνος για τη δηµόσια υγεία (μετάδοση ασθενειών) Άμεσος κίνδυνος για τη χερσαία και τη θαλάσσια πανίδα Αισθητική υποβάθμιση του τοπίου Υφίσταται αρνητικές επιδράσεις ο τουρισµός Κίνδυνοι εκρήξεων Πρόκληση πυρκαγιών

3 Παρουσίαση συστήματος Ταινία τροφοδοσίας Βιομηχανικός δεματοποιητής Βιολογικός καθαρισμός Μηχάνημα περιτύλιξης Πλυστικό μηχάνημα Περονοφόρο μηχάνημα Δεξαμενές νερού Στεγασμένο κτίριο

4 Περιγραφή της Μεθόδου Βήμα 1: Τα απορρίμματα μέσω ιμάντα ή φορτωτή τροφοδοτούνται στον δεματοποιητή Βήμα 2: Οι μπάλες απορριμμάτων προωθούνται και ανυψώνονται μέσω ράμπας στο μηχάνημα περιτύλιξης

5 Βήμα 3: Βιολογικός καθαρισμός Τα στραγγίσματα των απορριμμάτων καθώς και τα νερά από την έκπλυση του εξοπλισμού θα συλλέγονται μέσω κατάλληλων καναλιών και αγωγών της εγκατάστασης σε βιολογικό καθαρισμό ικανότητας μέγιστης επεξεργασίας lt / ημ. Βήμα 4: Οι μπάλες των απορριμμάτων τυλιγμένες με το stretch-film αποθηκεύονται προσωρινά σε εξωτερικό ανοιχτό χώρο Το φιλμ που απαιτείται για την περιέλιξη είναι ειδικό και έχει υποστεί σταθεροποίηση με UV που επιτρέπει την ασφαλή χρήση του για 1,5-2 χρόνια. Το πάχος του stretch film κυμαίνεται από mm.

6 Πλεονεκτήματα της μεθόδου 1.Η παρουσία του stretch film εμποδίζει την υγρασία και το οξυγόνο να έλθει σε επαφή με τα συμπιεσμένα απορρίμματα. Με τον τρόπο αυτό μειώνονται στο ελάχιστο οι ζυμώσεις του οργανικού κλάσματος των απορριμμάτων για αρκετό χρόνο μετά την παραγωγή τους και τα δεματοποιημένα απορρίμματα μπορούν να διατηρηθούν αποθηκευμένα σε οποιοδήποτε χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κυβικές ή κυλινδρικές μπάλες οι οποίες δεν μυρίζουν και δεν παράγουν σκόνη ή στραγγίσματα. 2.Εξαιρετικά μεγάλη σμίκρυνση του όγκου των απορριμμάτων

7 Πλεονεκτήματα της μεθόδου 3. Παράγοντες όπως η αυτανάφλεξη, η δυσοσμία, η διάβρωση των επιφανειών εναπόθεσης, η προσέλκυση πτηνών και τρωκτικών και η διασπορά ελαφρών αντικειμένων εξουδετερώνονται 4.Η αυτόματη λειτουργία του δεματοποιητή και του μηχανήματος περιέλιξης μειώνει τα εργατικά έξοδα και συντομεύει το χρόνο επεξεργασίας 5.Το stretch film είναι υλικό φιλικό προς το περιβάλλον καθώς μπορεί είτε να ανακυκλωθεί, είτε να χρησιμοποιηθεί ως πηγή ενέργειας 6.Οι μπάλες μπορούν να τοποθετηθούν ως έχουν στην χωματερή ή να ανοιχτούν με αυτόματο μηχάνημα

8 7. Η εγκατάσταση είναι τελείως κλειστή ώστε να αποφεύγεται η ορατότητα, οι οσμές (δυνατότητα αντίστροφης πίεσης) καθώς και η διασπορά απορριμμάτων. 8.Μετά το τέλος του έργου η κτιριακή εγκατάσταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων ή ανακυκλώσιμων υλικών είτε ως κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών (ΚΔΑΥ) 9.Κατά τη διαδικασία της περιτύλιξης (με τουλάχιστον 4 στρώσεις stretch film), υπάρχουν σημεία στη μπάλα με περισσότερες στρώσεις για την ασφαλή μεταφορά της (χρήση περονοφόρου) στο χώρο εναπόθεσης

9 Δεματοποιητής

10 Δεματοποιητής

11 Μηχάνημα Περιτύλιξης με film (PE) Πολυαιθυλενίου

12 Μπάλα με απορρίμματα κατά τη διαδικασία περιέλιξης

13 Μπάλα με απορρίμματα κατά τη διαδικασία περιέλιξης

14 Mηχάνημα περιτύλιξης με ιμάντα

15 Μπάλα με απορρίμματα έτοιμη για την προσωρινή αποθήκευση

16 Μηχάνημα στοίβαξης στο χώρο προσωρινής αποθήκευσης

17 Μπάλες Απορριμμάτων Αποθηκευμένες

18 Μπάλες Απορριμμάτων Αποθηκευμένες

19 Μπάλες Απορριμμάτων Αποθηκευμένες

ΑLPHA GREEN ABEE ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ- ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ – ΕΜΠΟΡΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΗΣΤΙΚΟΣ ΘΕΣΗ ΦΑΚΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΤΗΛ.: FAX : ISO 9001:2000 ISO 14001:2004