Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το πρόβλημα του νερού για την ανθρωπότητα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το πρόβλημα του νερού για την ανθρωπότητα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το πρόβλημα του νερού για την ανθρωπότητα

2 ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ O κύκλος του νερού είναι η συνεχής ανακύκλωση του νερού της Γης μέσα στην υδρόσφαιρα, στην ατμόσφαιρα και στη λιθόσφαιρα(έδαφος- υπέδαφος). Το συνεχές της κυκλικής διαδικασίας του κύκλου του νερού επιτυγχάνεται εξαιτίας της ηλιακής ακτινοβολίας.

3 Το νερό του πλανήτη αλλάζει συνεχώς φυσική κατάσταση, από τη στερεά μορφή των πάγων στην υγρή μορφή των ποταμών, λιμνών και των θαλασσών και την αέρι κατάσταση των υδρατμών. Πιο συγκεκριμένα, λόγω της θέρμανσης και των ανέμων στην επιφάνεια της γης, τα νερά της εξατμίζονται και μαζεύονται ως υδρατμοί δημιουργώντας τα σύννεφα. Οι υδρατμοί συμπυκνώνονται, υγροποιούνται και στη συνέχεια πέφτουν ως βροχή ή άλλες μορφές υετού, εμπλουτίζοντας έτσι τις αποθήκες νερού της γης, είτε είναι αυτές επιφανειακές, όπως οι θάλασσες και Οι λίμνες, είτε είναι υπόγειες.

4

5 Πρόκειται για την επιβάρυνση με ρύπους των υδάτων του πλανήτη, δηλαδή των ποταμών, των λιμνών και των υπόγειων υδάτων. Μεγάλο μέρος των ρύπων αυτών περιέχεται στα αστικά και βιομηχανικά και γεωργικά απόβλητα. Η ρύπανση που υφίστανται έχει καταστρεπτικές συνέπειες για τη χλωρίδα και την πανίδα τους, ενώ υποβαθμίζει την ποιότητα του νερού. Γενικά, η ρύπανση των υδάτων απειλεί πολλά είδη ζώων και φυτών και τον άνθρωπο, στον οποίο φτάνουν πολλές τοξικές ουσίες μέσω της τροφικής αλυσίδας, επηρεάζοντας δυσμενώς την υγεία του.

6 ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

7 Η αύξηση των πιέσεων στο υδατικό περιβάλλον καθιστά αναγκαία την εφαρμογή βιώσιμων πολιτικών ανάπτυξης και διαχείρισης των υδατικών πόρων, μέσω σχεδιασμού, υλοποίησης και βέλτιστης λειτουργίας έργων υποδομής και παρεμβάσεων διαχείρισης τόσο της προσφοράς όσο και της ζήτησης, πχ. μέσω μέτρων εξοικονόμησης και επαναχρησιμοποίησης του νερού. Οι χρήσεις νερού για τις οποίες απαιτείται η έκδοση άδειας χρήσης είναι η ύδρευση, η αγροτική, η βιομηχανική χρήση, η ενεργειακή χρήση και η χρήση για αναψυχή.

8 Τα έργα αξιοποίησης υδατικών πόρων για τα οποία απαιτείται η έκδοση άδειας εκτέλεσης έργου αξιοποίησης υδατικών πόρων είναι τα ακόλουθα: α) Υδροληψία από υδατορέματα β) Υδροληψία από λίμνες γ) Υδρομαστεύσεις πηγών δ) Υδρογεωτρήσεις και φρέατα κάθε χρήσης ε) Έργα αγωγών μεταφοράς νερού που εξυπηρετούν τα ανωτέρω α, β, γ και δ ζ) Δεξαμενές αποθήκευσης νερού που εξυπηρετούν τα ανωτέρω α, β, γ και δ έργα.

9 Υδάτινοι πόροι είναι πηγές ύδωρ που είναι χρήσιμο ή ενδεχομένως χρήσιμο στους ανθρώπους. Είναι σημαντικό επειδή απαιτείται για τη ζωή να υπάρξει. Πολλές χρήσεις του ύδατος περιλαμβάνουν γεωργικός, βιομηχανικός, οικογένεια, ψυχαγωγικός και περιβαλλοντικός δραστηριότητες. Ουσιαστικά όλες αυτές οι ανθρώπινες χρήσεις απαιτούν γλυκό νερό. Μόνο 3% του ύδατος στη γη είναι γλυκό νερό, και πέρα από τα δύο τρίτα αυτού είναι παγωμένος μέσα παγετώνες και πολικός καλύμματα πάγου. Το πλαίσιο για τους υδάτινους πόρους στους χρήστες ύδατος (όπου ένα τέτοιο πλαίσιο υπάρχει) είναι γνωστό όπως δικαιώματα ύδατος.

10 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ

11 ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ 1η: ΛΙΑΛΛΙΟΥ ΧΡΥΣΑ,ΠΑΝΑΓΟΥ ΔΗΜΟΣ,ΠΑΝΑΓΟΥ
ΓΙΩΡΓΙΟΣ,ΣΠΕΤΙΜΙΡΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,ΜΟΥΛΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΜΑΔΑ 2η:ΣΑΓΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,ΠΕΡΕΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,ΤΖΙΒΑΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,ΜΕΡΚΟΥΡΙ ΓΙΟΝΙΝΤΑ,ΜΠΑΚΑΛΕΞΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΟΜΑΔΑ3η:ΚΟΥΓΙΑΤΣΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ,ΠΟΖΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ,ΣΚΑΝΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ,ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΗΛΙΑΝΑ,ΝΑΪΝΤΕΝΟΒΑ ΠΕΤΙΑ


Κατέβασμα ppt "Το πρόβλημα του νερού για την ανθρωπότητα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google