Πληροφορίες ► Το άκαρι είναι ένα μικρό αρθρόποδο και ταξινομείται μαζί με το τσιμπούρι, στα ακάρεα. Είναι το πιο ποικιλόμορφο από τα αραχνοειδή και ενώ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Καρκίνος Ο Καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται σήμερα στις αναπτυγμένες χώρες.Μπορεί να υπάρξει σε πολλά μέρη του.
Advertisements

ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ.
ΑΡΗΣ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ.
Η ΓΡΙΠΗ.
Μαθήτριες: Ευγενία Σελαχόγλου Μαρία Πλαγάκη
ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Είναι γνωστό σε όλες μας πλέον ότι πολλά από τα συστατικά πού περιέχονται στα καλλυντικά μας είναι χημικές τοξικές ουσίες άλλες πιο.
Εγκαύματα ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ Πρώτου βαθμού – κοκκίνισμα και πόνος στο δέρμα
ΤΟ ΔΕΡΜΑ Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος.
ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ο άνθρωπος από την εμφάνιση του στη Γη, βρίσκεται σε διαρκή αλληλεπίδραση με το περιβάλλον του Tο περιβάλλον του ανθρώπου: Φυσικό.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΕΜΑ: ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ
Η φυσική άμυνα του σώματος
Τι είναι οι Μικροοργανισμοί;.
Η τρυπα του οζοντοσ Εργασία των μαθητών: Γιάννη Πολυράβα, Κωνσταντίνος Τσερκέζη Γιάννη Χαντζηκωνσταντίνου.
Δυνάμεις του 10: κοσμικό ταξίδι, από το Σύμπαν των γαλαξιών μέχρι το άτομο.
Χωρίζοντας το φυσικό περιβάλλον σε ενότητες
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ- ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
7.1 Η εξέλιξη και οι μαρτυρίες της
ΛΕΠΤΟΣΠΕΙΡΩΣΗ Σύντομη ενημέρωση για τους αγρότες
ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΜΑΥΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΓΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ερωτήματα για …πρόσθετη διερεύνηση:
Ποια είναι η αιτία που προκαλεί τη μεταβολή της ταχύτητας των σωμάτων;
Αιμορραγίες-Κατάγματα-Τραυματισμοί Σ.Σ.
1)Τι είναι οι αλλεργίες ; 2) Πώς προκαλούνται οι αλλεργίες ;
ΚΑΠΝΙΣΜΑ.
ΓΡΙΠΗ Η γρίπη είναι μια μεταδοτική ασθένεια στα πτηνά και τα θηλαστικά και προκαλείται από ιούς RNA της οικογένειας των Ορθοβλεννοϊών. Στους ανθρώπους.
ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ Αρχοντάκη Στέλλα
Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα
Δηλητηριασεισ Χρυσάνθη Ρηγοπούλου Α2’.
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Αντωνία Βουλουμάνου Λάμπρος Γκίκας
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ Γ’ ΕΠΑ.Λ. ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ.
ΤΥΦΟΣ.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΩΝ Τι είναι; Τρόπος πρόληψης Τρόπος πρόληψης μιας ασθένειας Τι περιέχει Νεκρούς Νεκρούς μικροοργανισμούς Ανενεργούς Ανενεργούς μικροοργανισμούς.
Βάλια Σκούρα Μελίνα Μερτζάνη
ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΑΣ.
Λευκή Τίγρης.
YΠΟΔΕΡΜΑ Η ΥΠΟΔΟΡΙΟ ΛΙΠΟΣ
1.4. ΩΤΟΔΗΚΤΙΚΗ ΨΩΡΑ ΣΤΟ Σ ΚΑΙ ΤΗ Γ
Βιολογία Γ ’ Γυμνασίου. Ομοιόσταση Η ικανότητα των οργανισμών να διατηρούν το εσωτερικό τους περιβάλλον ( σύσταση και ποσότητα υγρών, θερμοκρασία, pH.
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ 1 Γυμνάσιο Άργους Α
Θανάσης Αλμπάνης & Γιάννης Ρίζος. Ερευνητική εργασία με θέμα τον πλανήτη Δία O Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος. Είναι ο πέμπτος.
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΕΡΑΤΟΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ. ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΩΣ ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΘΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΡΙΧΕΣ, Η ΜΟΝΙΜΗ.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙΙ
Γεια σας παιδιά, είμαι η Μάγια η μέλισσα. Τι λέτε πάμε να μάθουμε κάποια πράγματα για μας τις μέλισσες;
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΜΕΤΣΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ 1.
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΧΡΥΣΑ. ΤΑΞΗ Α, ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΣΧ. ΕΤΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ – ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΤΣΟΠΡΙΝΑΚΗΣ.
Ειρήνη Ελμίρα Ευτυχία ΣΤ΄1
ΒΑΡΟΣ Το Βάρος στο Ηλιακό μας Σύστημα
ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΙΟΣ ΕΡΜΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΗ 5. ΑΡΗΣ 6. ΔΙΑΣ 7. ΚΡΟΝΟΣ
Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ (ΜΑΘΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ)
Εργασία του μαθητή της στ’ τάξης
Νόσος Αλτσχάιμερ ΟΝΟΜΑΤΑ: ΜΑΡΙΑ ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ , ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΣΗ , ΜΑΡΚΕΛΑ ΚΟΣΙΝΤΖΗ.
Προβλήματα και λύσεις στο αναπνευστικό σύστημα
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ Το μικρόβιο κατάφερε να περάσει στο εσωτερικό του οργανισμού διαπερνώντας.
2η Εργαστηριακή Άσκηση Θέμα: Βαρύτητα Μιχαηλίδου Κυριακή Α.Ε.Μ.:4060
Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΛΑΒΑΣΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΑΝΑΙΜΙΕΣ.
Τι είναι η Ψείρα Πολλοί νομίζουν ότι προτιμώ τα βρώμικα μαλλιά. ΛΑΘΟΣ
ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΑΠΟΙΚΟΔΟΜΙΣΗ Η διάσπαση οργανικών ενώσεων σε απλούστερες ενώσεις μέχρι ανόργανα υλικά.
<<Η Βαρύτητα>>ΗΕργασία πληροφορικής
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΕΡΙΩΝ Μάριος Βαμβακάρης.
Άσκηση και υγεία Αγγελική καστρή.
Εργασία της μαθήτριας Άννας Μαρίας της τάξης ΣΤ
ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Τι είναι : κάθε τι που βρίσκετε στη φύση είτε πρόκειται για άψυχα υλικά είτε πρόκειται για οργανισμούς. π.χ. βουνά ,ποτάμια , ο αέρας.
Η φύση είναι το σπίτι μας
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Β1
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Πληροφορίες ► Το άκαρι είναι ένα μικρό αρθρόποδο και ταξινομείται μαζί με το τσιμπούρι, στα ακάρεα. Είναι το πιο ποικιλόμορφο από τα αραχνοειδή και ενώ το τσιμπούρι φαίνεται εύκολα, ένα άκαρι γίνεται δύσκολα ορατό με το ανθρώπινο μάτι καθώς έχει μέγεθος μικρότερο, συνήθως, από ένα χιλιοστό του μέτρου, μπορούν να κάνουν φωλιά ακόμη και στο θύλακα μιας ανθρώπινης τρίχας. Εκτιμάται ότι έχουν περιγραφεί γύρω στα είδη ακάρεων, σε συνολικά πάνω από 1 εκατομμύριο είδη που ζουν σήμερα. Φαίνεται πως είναι από τους πιο παλαιούς οργανισμούς πάνω στη Γη και εμφανίστηκαν 400 εκατομμύρια χρόνια πριν στον πλανήτη, ενώ σήμερα ζει το 5% των ειδών που έχουν ποτέ εμφανιστεί. ► Όμως υπάρχουν και ακάρεα που ζουν στο σπίτι μας και είναι πολύ επικίνδυνα

Είδη ακάρεων ► ΑΚΑΡΕΑ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ | ΨΩΡΑ ΑΚΑΡΕΑ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ | ΨΩΡΑ ΑΚΑΡΕΑ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ | ΨΩΡΑ ► Τα ακάρεα στο δέρμα προκαλούν την γνωστή σε όλους μας ψώρα η οποία είναι και μεταδοτική. Όταν μιλάμε για τα ακάρεα στο δέρμα συνήθως αναφερόμαστε στο άκαρι της ψώρας το οποίο φωλιάζει στο δέρμα των ανθρώπων και των ζώων. Στα ακάρεα στο δέρμα επίσης οφείλονται τα εξανθήματα στον άνθρωπο όταν τα άκαρι της ψώρας δαγκώσει το δέρμα. ► ΤΟ ΑΚΑΡΙ | ΤΑ ΑΚΑΡΕΑ ΣΚΟΝΗΣ ΤΟ ΑΚΑΡΙ | ΤΑ ΑΚΑΡΕΑ ΣΚΟΝΗΣ ΤΟ ΑΚΑΡΙ | ΤΑ ΑΚΑΡΕΑ ΣΚΟΝΗΣ ► Το άκαρι | Τα ακάρεα σκόνης, ακάρεα στρώματος.Τα ακάρεα στο στρώμα αναπτύσσονται συνήθως εκεί που υπάρχει υγρασία σε αόρατους μικροοργανισμούς που τρέφονται με το νεκρό δέρμα.

Συμπτώματα Τα ακάρεα είναι βασική αιτία για γνωστές παθήσεις όπως το ► άσθμα, ► Έκζεμα, ► Ψώρα, ► Ημικρανία, ► Κόπωση, ► Κατάθλιψη. Κατά την διάρκεια του ύπνου η εισπνοή των ακάρεων εκθέτει το ανθρώπινο σώμα σε ορισμένα αντίγονα που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται αλλεργίες. Κατά την διάρκεια του ύπνου η εισπνοή των ακάρεων εκθέτει το ανθρώπινο σώμα σε ορισμένα αντίγονα που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται αλλεργίες.

Ακάρεα Δέρματος ► Τα ακάρεα του δέρματος βρίσκονται επίσης και … στα σεντόνια μας! Τρέφονται με το νεκρό δέρμα και την υγρασία και επιδεινώνουν το άσθμα το συνάχι και την ιγμορίτιδα. Ακόμα μπορούν να διπλασιάσουν το βάρος του μαξιλαριού!

Τρόποι αντιμετώπισης ► Ηλεκτρική σκούπα: Η ηλεκτρική αντιμετώπιση είναι ότι καλύτερο για να κάνετε τον καθαρισμό του στρώματος. Η ηλεκτρική αντιμετώπιση είναι ότι καλύτερο για να κάνετε τον καθαρισμό του στρώματος. ► Μαγειρική σόδα: Ρίξτε μαγειρική σόδα στο στρώμα και τρίβετε με χοντρή βούρτσα για 10 λεπτά. Ρίξτε μαγειρική σόδα στο στρώμα και τρίβετε με χοντρή βούρτσα για 10 λεπτά. ► Υγρό πιάτων για τους λεκέδες στο στρώμα

Ευχαριστούμε πολύ… ► Κωνσταντίνα Παυλάκη ► Αλέξης Σούλας ► Λυδία Τζουγανάκη ► Θοδωρής Μανταδάκης ► Γιάννης Μανιαδάκης ΤΕΛΟΣ ΤΕΛΟΣ