Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

2 ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΑΧΕΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΚΟΛΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΣΕ ΑΛΛΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΥΡΗΝΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ. Ο ΠΥΡΗΝΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΕΤΡΟΝΙΑ. ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΥΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΦΕΡΕΙ ΙΣΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΩΝ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟ.

3 ΕΑΝ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ Ή ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΟ ΤΟΤΕ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΙΟΝ
ΕΑΝ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ Ή ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΟ ΤΟΤΕ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΙΟΝ. ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΝΕΜΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΣΕ ΣΤΙΒΑΔΕΣ. ΚΑΘΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΟ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ. Η ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ SPIN. ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΗΝ ΥΛΗ.

4 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑ
Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΦΟΡΤΙΩΝ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑ. ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΑ ΥΓΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΕΡΙΑ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΤΙΩΝ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑ, ΟΠΟΥ ΤΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΦΟΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑ, ΟΠΟΥ ΤΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΦΟΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΟΝΤΑ (ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΑΤΟΜΩΝ Ή ΜΟΡΙΩΝ ΜΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑ Ή ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΩΝ) ΜΙΚΤΗ ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑ, ΟΠΟΥ ΤΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΦΟΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΟΝΤΑ

5 ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ Η ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΗ ΡΟΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΓΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΕΝΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΑΝ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ΔΥΟ ΣΩΜΑΤΑ, ΤΟ ΕΝΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟ ΑΡΝΗΤΙΚΑ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΘΑ ΡΕΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ. ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΤΙΑ ΑΓΩΓΟΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.

6 ΑΝ Η ΦΟΡΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ Η ΙΔΙΑ ΤΟΤΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΣ.
ΑΝ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΩΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟ. ΣΤΟ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ Η ΕΝΤΑΣΗ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΛΛΟΤΕ ΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ. ΣΑΝ ΥΨΙΣΥΧΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ, ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΤΟΥ 1 ΜΗz

7 ΑΝ ΕΝΑ ΥΨΙΣΥΧΝΟ ΡΕΥΜΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΤΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΓΩΓΟ, Η ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΕΜΕΤΑΙ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΛΕΠΤΗ ΣΤΙΒΑΔΑ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ. ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΤΟ «ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ» ΠΟΥ ΤΟ ΥΨΙΣΥΧΝΟ ΡΕΥΜΑ ΟΤΑΝ ΔΙΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ.

8 ΣΥΝΕΧΕΣ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ (ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗ)
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΟΤΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΛΥΜΑ ΑΛΑΤΙΟΥ ΜΕ ΝΕΡΟ ΕΜΒΑΠΤΙΣΟΥΜΕ ΔΥΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΝΔΕΟΥΜΕ ΜΕ ΠΗΓΗ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΧΗΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗΣ, ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΛΩΡΙΟΥΧΟΥ ΝΑΤΡΙΟΥ ΔΙΑΣΠΩΝΤΑΙ ΣΕ ΙΟΝΤΑ Νa+ ΚΑΙ Cl- ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΙΟΝΤΑ Η+ ΚΑΙ ΟΗ-. ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΑ ΙΟΝΤΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΔΕΥΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟ. ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ Cl-, H2 KAI NaOH.

9 AYTO TO ΝaΟΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΘΥΛΑΚΑ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ. ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΘΥΛΑΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΗΣ ΤΡΟΠΟ: ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΥΛΑΚΑ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΒΕΛΟΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΡΑ ΣΤΟ ΥΓΡΟ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ. ΤΟ ΥΓΡΟ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΑ NaOH. ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΟΥ H2 ΚΑΙ ΤΟΥ Cl2 ΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΥΛΑΚΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ NaOH ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΔΙΑΛΥΜΑΤΟΣ.

10 ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΜΗΓΜΑΤΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΤΑ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΔΑΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ. Η ΓΑΛΒΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΠΟΥ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ. ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΘΥΛΑΚΑ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΝΕΡΟ, ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΑ NaOH. ΤΟ ΣΜΗΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΓΩΓΙΜΟ, ΔΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΑΝ ΜΟΝΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΘΥΛΑΚΑ.

11 Η ΚΑΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ NaOH ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗΣ, ΕΝΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΛΛΕΡΓΙΑΣ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΡΙΧΟΘΥΛΑΚΩΝ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΟ, ΤΟΤΕ ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ.

12 ΤΑ ΥΨΙΣΥΧΝΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ (ΘΕΡΜΟΛΥΣΗ)
ΟΙ ΙΣΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΘΕΡΜΑΝΘΟΥΝ ΜΕ ΥΨΙΣΥΧΝΑ ΡΕΥΜΑΤΑ. ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ, ΕΝΩ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΥΤΗ ΑΡΧΙΚΑ ΥΠΟΣΧΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ. ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΘΕΡΜΟΛΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΕ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ. ΤΟ ΥΨΙΣΥΧΝΟ ΡΕΥΜΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟ ΓΥΡΩ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΚΡΟ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΤΟΥ, ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ (ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΛΟΝΑ).

13 Η ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΨΙΣΥΧΝΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΗΛΕΚΤΟΣΤΑΤΙΚΕΣ ΕΛΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΩΣΕΙΣ. ΟΙ ΕΛΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΡΙΒΗΣ. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΒΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ ΥΨΙΣΥΧΝΑ ΡΕΥΜΑΤΑ.

14 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ Η ΥΛΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΘΕΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ Η ΥΛΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΘΕΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ. ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΡΟΧΙΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ. ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΕ ΠΕΔΙΟ ΥΨΗΛΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ, ΕΛΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΩΘΟΥΝΤΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ. ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΑ ΩΘΟΥΝΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΟΧΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ ΑΦΟΥ ΑΛΛΗΛΟΕΛΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΟΝΙΑ. ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΔΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ.

15 ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΛΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΓΩΓΙΜΗ
ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΛΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΓΩΓΙΜΗ.ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΓΩΓΙΜΗ ΕΙΝΑΙ, ΤΟΣΟ ΘΕΡΜΟΤΕΡΗ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΓΩΓΙΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ. Η ΒΕΛΟΝΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΥΨΗΛΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΤΩΝ, ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΥΓΡΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΥΛΑΚΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ. ΤΟ ΥΨΙΣΥΧΝΟ ΡΕΥΜΑ ΕΦΟΣΟΝ ΔΡΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΟΓΚΟ ΙΣΤΟΥ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΑ ΥΨΩΣΕΙ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ. Η ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΥΨΙΣΥΧΝΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΘΥΛΑΚΑ.

16 Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΘΥΛΑΚΑ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ, ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ:
ΧΡΟΝΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Ή ΥΨΗΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΥΛΑΚΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΜΙΚΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ

17 ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΤΗΣ ΒΕΛΟΝΑΣ ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΒΕΛΟΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΓΙ’ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΟΛΥΣΗ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΒΕΛΟΝΕΣ ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ.

18 ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΒΕΛΟΝΑΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΘΥΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΒΕΛΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΒΑΘΗΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΟΥΛΗΣ. ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΘΥΛΑΚΑ. ΟΙ ΤΕΛΟΓΕΝΕΙΣ ΤΡΙΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΘΕΙΣ ΘΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ Η ΕΙΣΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΕΛΟΝΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΟΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΟΥΛΗΣ.

19 ΥΔΑΤΩΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΕΝΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΝΕΑΡΑ ΑΤΟΜΑ) Η ΥΓΡΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΤΙΒΑΔΕΣ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΠΙΝΘΗΡΑΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΘΥΛΑΚΑ. ΩΣΤΟΣΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, Η ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΝΕΡΟ ΕΛΑΤΤΩΝΕΤΑΙ ΟΣΟ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΥΨΗΛΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ.


Κατέβασμα ppt "ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google