Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Προβλήματα και λύσεις στο αναπνευστικό σύστημα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Προβλήματα και λύσεις στο αναπνευστικό σύστημα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Προβλήματα και λύσεις στο αναπνευστικό σύστημα

2 Άσθμα Το άσθμα είναι μια κοινή ασθένεια των πνευμόνων που προκαλεί δυσκολία στην αναπνοή. Γενικά υπάρχουν δύο τύποι άσθματος, το αλλεργικό και το μη-αλλεργικό άσθμα. Αλλεργικό άσθμα παρουσιάζεται στα άτομα που έχουν αλλεργίες, όπως με τα ακάρεα της σκόνης,τ ην γύρη, κλπ.

3 Λύση Δεν υπάρχει θεραπεία για το άσθμα, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα μείωσης και τον έλεγχο με αυτά τα φυσικά σπιτικά διορθωτικά μέτρα.

4 Η ιγμορίτιδα Η ιγμορίτιδα είναι φλεγμονή των παραρρινίων κόλπων

5 Λύσης -Αποσυμφορητικά σπρέι και πλύσεις μύτης με φυσιολογικό ορό
Το πιο σημαντικό είναι να πίνει ο ασθενής πολλά υγρά Ανύψωση της κεφαλής κατά τον ύπνο Επίσης τα αλατούχα σπρέι για την μύτη ή και οι πλύσεις με αλατόνερο πολλές φορές -Η εφύγρανση της ατμόσφαιρας επίσης βοηθά

6 Η λαρυγγίτιδα Λαρυγγίτιδα ονομάζεται η φλεγμονή του λάρυγγα. Προκαλεί βραχνάδα στη φωνή ή ακόμα και την πλήρη απώλεια της φωνής λόγω των ερεθισμένων φωνητικών χορδών.

7 Λύση Στην περίπτωση οξείας λαρυγγίτιδας, επιβάλλεται αρχικά να ξεκουράσουμε τη φωνή μας, κάνοντας αφωνία για μερικές ημέρες. Επειδή αυτό είναι συνήθως αδύνατο, πρέπει τουλάχιστον να μιλάμε σε ήπιο τόνο, χωρίς όμως να ψιθυρίζουμε, καθώς έτσι ερεθίζεται ακόμη περισσότερο ο λάρυγγας. Επιβάλλεται να καταπολεμήσουμε το βήχα (με κάποιο σιρόπι και παστίλιες, τσάι με μέλι κ.λπ.) για να αποφύγουμε τον περαιτέρω ερεθισμό του λάρυγγα. Πρέπει επίσης να πίνουμε πολλά υγρά και να αποφεύγουμε την εισπνοή καπνού. Βέβαια, αν τα συμπτώματα επιμένουν για πάνω από 10 ημέρες, τότε μάλλον πρέπει να απευθυνθείτε σε ένα γιατρό ΩΡΛ.

8 Η ρινική συμφόρηση Ρινική συμφόρηση, «μπούκωμα», είναι ένα κοινό σύμπτωμα. Η υγρή και βουλωμένη μύτη. Η μύτη καλύπτεται από μεμβράνες βλέννας και συνήθως πρήζεται από φλεγμονές των αιμοφόρων αγγείων.

9 λύση Για να αποσυμφορήσεις τη μύτη σου μπορείς να καταφύγεις σε βότανα όπως ο ευκάλυπτος και ο δυόσμος το έλαιο του ευκαλύπτου είναι αντιβιοτικό και αντισηπτικό των αναπνευστικών οδών επιπλέον, ένα χλιαρό τσάι δυόσμου μπορεί να σε βοηθήσει. Φρόντισε να αποφεύγεις τους χώρους με ξηρό αέρα.

10 Πνευμονία H πνευμονία είναι φλεγμονώδης νόσος του πνεύμονα που επηρεάζει πρωτίστως τους μικροσκοπικούς σάκους αέρα που είναι γνωστοί ως πνευμονικές κυψελίδες.

11 Λύση Η θεραπεία της πνευμονίας στηρίζεται αποκλειστικά στη χορήγηση αντιβιοτικών.

12 Η παχυσαρκία Η παχυσαρκία είναι η πάθηση που προκαλείται από υπερβολική συσσώρευση λίπους στο σώμα.

13 Λυση Άθληση και δραστηριότητα Χειρουργική επέμβαση Δίαιτα
Φαρμακευτική αγωγή

14 Πήγες http://www.bioathens.com/fisikes-therapies-gia-to-asthma/

15 Ευχαριστούμε Πηγή Βικιπαίδια


Κατέβασμα ppt "Προβλήματα και λύσεις στο αναπνευστικό σύστημα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google