Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 4 η (2015 – 16) Βιβλιογραφική Έρευνα Δρ. Αλέξανδρος Αποστολακης

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
Advertisements

Support.ebsco.com Η Λίστα αποτελεσμάτων EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
Support.ebsco.com Αναζήτηση Business Source στο EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
Support.ebsco.com Χρήση της Λειτουργίας ιστορικού αναζήτησης Εκπαιδευτικό μάθημα.
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – Πληροφοριακές.
πως γράφουμε τη βιβλιογραφία στην εργασία μας
Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα Ανάγνωση άρθρου στο EBSCOhost.
Διαχείριση Έργου Οργάνωση, σχεδιασμός και προγραμματισμός έργων ανάπτυξης λογισμικού.
Θεμελιώδη Στοιχεία για Ατομική & Επαγγελματική Ανάπτυξη Τραγέα Γιώτα, Φυσικοθεραπεύτρια ΜSc (Pain Management)
Support.ebsco.com Εισαγωγή στο EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
Μεθοδολογία αναζήτησης. Χαρακτηριστικά των ερευνητών του διαδικτύου.
Στάδια διεξαγωγής εκπ/κής έρευνας
Τίτλος εκπαιδευτικής δραστηριότητας: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο» Όνομα Εκπαιδευτικού: Μιχαηλίδης Θανάσης Σχολείο: Δ.Σ. Ερατεινού-Πετροπηγής- Ποντολιβάδου.
Σεπτέμβριος  Το ΕΚΤ είναι ο εθνικός οργανισμός για την τεκμηρίωση, την πληροφόρηση και την υποστήριξη σε θέματα επιστήμης, έρευνας και τεχνολογίας.
ΈΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΚΤΗΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Κολοβός Φίλιππος Τσανακτσίδου ΕλισάβετΠαπαργύρη.
 Είναι τεκμηριωμένο το περιεχόμενο του βιβλίου ή του άρθρου περιοδικού με σχετική βιβλιογραφία;  Ημερομηνία έκδοσης; Ανάλογα με το θέμα που πραγματεύεται,
Εκπαιδευτικό μάθημα Αναζητηςη ςτη βαςη δεδομενων CINAHL
Πλαίσιο ανάπτυξης ΕΠΣΕ+Τ Διεθνείς τάσεις για την ανοικτή πρόσβαση Διεθνείς πρωτοβουλίες και δράσεις για ανοικτή πρόσβαση Νέες πρακτικές για επιστημονικές.
Κάντε κλικ σε ένα από τα κεφάλαια παρακάτω για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες ή κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να ξεκινήσει η ιστοσελίδα φροντιστήριο.
Σεμινάριο Βιβλιογραφίας στους προπτυχιακούς φοιτητές της Σχολής Θετικών & Τεχν. Επιστημών κ’ της Σχολής Επιστημών Υγείας Ηράκλειο Eαρινό Eξάμηνο 2015.
Τίτλος: "Μια έρευνα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών πληροφορίας στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση: Μελέτη περίπτωσης" Ιουλία.
Εκπαιδευτικό μάθημα Διεξαγωγή Προηγμένης αναζήτησης στο EBSCOhost Μοναδικό πεδίο εύρεσης
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ " Διοίκηση και Οργάνωση Βιβλιοθηκών.
ΤΡΕΛΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ Λογοτεχνία – Γλώσσα Ονόματα μαθητών Ασλανίδου Νεκταρία – Χριστίνα Α1 Τουλούμη Αντιγόνη Α4 Αραούζου Βαρδαλάχου Αθηνά Α1 Νικοδημητροπούλου.
Εκπαιδευτικό μάθημα Δημιουργία μιας Βασικής αναζήτησης στο EBSCOhost
Εκπαιδευτικό μάθημα Διεξαγωγή Προηγμένης αναζήτησης στο EBSCOhost Πεδία εύρεσης βάσει οδηγιών
Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Αρχειονομίας - Βιβλιοθηκονομίας Ομαδική Εργασία στο υποχρεωτικό μάθημα του ΣΤ΄ Εξαμήνου: «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ»
Οδηγός Αναζήτησης Ιδρυματικού Αποθετηρίου
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΗΡΩ Α.Μ.: Β ΠΙΤΣΟΥΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ Α.Μ.: Β ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ Α.Μ.: Β
Γκρίζα βιβλιογραφία Διονύσης Κόκκινος, Βιβλιοθηκονόμος, MSc Εργαστηριακός συνεργάτης ΤΕΙ Αθήνας e-Class:
«ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
Ιδρυματικό Αποθετήριο: Κοινότητες και Συλλογές Μάιος 2015 Βιβλιοθήκη Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας Μάρθα Χριστοφορίδου – Ναούμ Βιβλιοθηκονόμος Περιφερειακό.
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥΣ.
ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ “Επιστημονική εργασία” Εύρεση πηγών Άξονες δομής επιστημονικού άρθρου (αναγνώριση) Κανόνες γραφής επιστημονικού άρθρου (αναγνώριση)
Πρακτικές Σχεδιασμού Μαθήματος. Πρακτικές καλού σχεδιασμού μαθήματος Η συγκέντρωση του εκπαιδευτικού υλικού και η οργάνωση στο eclass γίνεται πλέον σε.
1 Βιβλιογραφική Ανασκόπηση Literature Review. 2 Τι είναι η Βιβλιογραφική Ανασκόπηση;  Είναι η ικανότητα του σπουδαστή- συγγραφέα-ερευνητή να ανατρέχει.
ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη Αναζήτηση βιβλιογραφίας Σοφία Ζυγά Επίκουρος Καθηγήτρια Νοσηλευτικής Παν/μιο Πελ/σου.
Παρατηρήσεις 1ης Εργασίας – Οδηγίες Εκπόνησης 2ης Εργασίας
Παναγιώτης Γ. Μουσταΐρας Δρ Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕκπαιδευτικΗς ΕΡΕΥΝΑΣ: Συγγραφη εργασιας
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΓΟΡΑΣ
Κατάρτιση και αποδελτίωση βιβλιογραφίας
Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Παναγιώτης Γ. Μουσταΐρας
Μεθοδολογία Έρευνας 3ο εξάμηνο
Δομή ερευνητικής εργασίας
Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης Τηλ.:
Που και πως ψάχνουμε.
Κύρια βήματα της έρευνας Πρωτόκολλο έρευνας
ΕνΟτητα # 9: Ms Word VI CLAUDIA BOETTCHER ΤμΗμα ΙστορΙαΣ
Αναστασία Γεωργιάδου Σχολική Σύμβουλος ΠΕ04
Μεθοδολογια εκπαιδευτικης ερευνας
Μεθοδολογια εκπαιδευτικης ερευνας
Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 9η Σύνταξη Πτυχιακής Εργασίας
Μαθησιακοί στόχοι κεφαλαίου
Διδασκαλία με την μέθοδο project
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (30%)
Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 6η: Δευτερογενή Δεδομένα: Τύποι δευτερογενών δεδομένων Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης Τηλ.:
Διδακτική της ιστορίας με ΤΠΕ 3ο μάθημα
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
Βιβλιογραφική Ανασκόπηση
ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
Μεθοδολογία της Έρευνας στις Κοινωνικές Επιστήμες Ι & ΙΙ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 4 η (2015 – 16) Βιβλιογραφική Έρευνα Δρ. Αλέξανδρος Αποστολακης E-class μαθήματος:

Βιβλιογραφία & Ερευνητική Διαδικασία Μια διαδικασία 2 σταδίων 1.Η βιβλιογραφική έρευνα 2.Η βιβλιογραφική επισκόπηση

Τι Είναι η Βιβλιογραφία ; Βιβλιογραφία = δημοσιευμένη έρευνα. Οι ερευνητές ενδιαφέρονται κυρίως για: – Βιβλία – Έγκριτα επιστημονικά περιοδικά – Ανέκδοτες ερευνητικές εργασίες – Πρακτικά συνεδρίων – εκθέσεις κυβέρνησης – εκθέσεις ΜΚΟ Π.χ. Παγκόσμια Τράπεζα, Η Greenpeace κ.λπ. – Επιχειρηματική έρευνα Bloomberg, Mintel, EIU κ.λπ. – Blogs, websites, ηλεκτρονικές πηγές – Πτυχιακές εργασίες (διδακτορικά)

Πηγές Βιβλιογραφίας

Τα 4 Πλαίσια της Βιβλιογραφίας Εννοιολογικό πλαίσιο: – Αναπτύσσει βασικά ερευνητικά ερωτήματα. Θεωρητικό πλαίσιο: – Προέρχεται από την αναθεώρηση. Μεθοδολογικές & πλαίσια ανάλυσης: – Ενημερώθηκε από την αναθεώρηση Εννοιολογικό Πλαίσιο Θεωρητικό Πλαίσιο Μεθοδολογικό Πλαίσιο Αναλυτικό Πλαίσιο

Η Βιβλιογραφική Επισκόπηση Επιτρέπει την ερμηνεία Αναγνωρίζει κενά Αποκαλύπτει εννοιολογικές παραδόσεις Εκθέτει πλαίσια Δημιουργεί Ερευνητικά Ερωτήματα Αναγνωρίζει Ανάγκες Προσδίδει νομιμότητα Λειτουργίες της Βιβλιογραφίας

Στάδια στην Βιβλιογραφική Έρευνα Εύρεση Βιβλιογραφίας Οργάνωση Αποτελεσμάτων αναζήτησης Διάβασμα και Ανάλυση Γράψιμο

Προετοιμασία ΔιαχείρισηΟργάνωση Προετοιμασία Καταγραφή

Διαχείριση Πρόγραμμα. διάρκεια αποτελέσματα Ακτιβισμός. απορρόφηση ερμηνεία

Οργάνωση Σε αυτό το στάδιο συλλέγετε δεν διαβάζετε: μην συγχέετε τις διαδικασίες Ανοίξτε κάθε νέα σύνδεση σε μια νέα καρτέλα για να διαφυλαχθεί η ακεραιότητα των αποτελεσμάτων αναζήτησης Δημιουργήστε νέους φακέλους για τους σελιδοδείκτες και αρχεία PDF. Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, σελιδοδείκτες και τα αποτελέσματα αναζήτησης σε τακτά χρονικά διαστήματα – Εξωτερικό δίσκο – Δίκτυο του ΤΕΙ – Διαδίκτυο

Προετοιμασία Βασική Έρευνα Θέμα και έννοια των λέξεων-κλειδιών Τη χρήση και για να συνδυάσετε όρους αναζήτησης Χρήση ή για να αναζητήσετε παρόμοιες έννοιες Χρησιμοποιήστε το «...» για να αναζητήσετε συμβολοσειρές κειμένου Ανώτερη Έρευνα Περιορισμός της αναζήτησης σε συγκεκριμένες ημερομηνίες Περιορισμός της αναζήτησης σε ορισμένους τύπους εγγράφων – Περιοδικά μόνο – Εφημερίδες – Εκθέσεις

Καταγραφή Το ψάξιμο είναι έμπνευση – Θέτει νέα ερωτήματα – Προτείνει συνδέσεις – Αυτό φέρνει στο προσκήνιο τις ιδέες Κάντε ταυτόχρονη καταγραφή του κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι σημαντικό, όπως συμβαίνει – Αργότερα είναι συνήθως πολύ αργά

Εργαλεία Έρευνας Ένα δημόσιο εργαλείο Βιβλιοθήκη του ΤΕΙ Ένα εξειδικευμένο εργαλείο Ένα εργαλείο διαχείρισης βιβλιογραφίας

Google Scholar ( scholar.google.com)

Διαβάστε το Πλήρες Κείμενο Κατεβάστε τα αρχεία για να διαβάσετε αργότερα. Δεν Υπάρχει ο σύνδεσμος; – Δοκιμάστε την αναζήτηση για τον ίδιο τίτλο - μπορεί να υπάρχει ένα ελεύθερα διαθέσιμο έγγραφο εργασίας. – Δοκιμάστε την αναζήτηση για τον συγγραφέα - μερικοί έχουν το υλικό στις ιστοσελίδες τους.

Επιλογές Αναζήτησης Η επιλογή «οποιαδήποτε χρονιά »είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ορίστε ημερομηνίες για να βρείτε μόνο την νεότερη πηγή: – Δεδομένου ότι η δημοσίευση υστερεί χρονικά αυτό θα μπορούσε να είναι ανά πάσα στιγμή κατά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Παραπομπές Περισσότερες αναφορές = πιο σημαντικό. Κάντε κλικ σε συνδέσμους εγγράφων που επικαλούνται αυτό το άρθρο.

Βιβλιοθήκη ΤΕΙ Κρήτης

Πόσο Σύντομα Είναι το Σύντομα; Η αναζήτηση είναι μια διαδικασία, όχι ένα γεγονός. Ψάξτε για νέα έγγραφα πρώτα – η βιβλιογραφική τους αναφορά θα αναδείξει ό, τι είναι σημαντικό. Ξεκινήστε την ανάγνωση και καταγραφή όσο γίνεται ενωρίτερα.

Δεν Είστε Αποτελεσματικοί; Δεν έχετε αποτελέσματα; Πάρα πολλά αποτελέσματα; Βαρεθήκατε; Η 1 η σας ιδέα δεν είναι πάντα σωστή. Να είστε προετοιμασμένοι για αλλαγές. Αναζητήστε βοήθεια και υποστήριξη

Τι να Προσέξετε στην Βιβλιογραφία σας Τι να προσέξετε στην επιλογή των 3 ή 5 πηγών στην εργασία σας (ανάλογα με την εργασία): – Να είναι πρόσφατες – Να σχετίζονται με τον ερευνητικό σκοπό και στόχο (στόχους) – Να είναι ποιοτική (αποφυγή ηλεκτρονικών πηγών, πτυχιακών εργασιών, παλιών βιβλίων) – Αδιάφορο εάν είναι στην Ελληνική ή Αγγλική – Σας βοηθά να αναγνωρίσετε κενά και ανάγκες στην βιβλιογραφία

Επίλογος Η αναζήτηση βιβλιογραφίας είναι μια ταχεία αξιολόγηση ενός θέματος. Πρόκειται για μια διαδικασία, όχι ένα γεγονός: – Συνεχίστε μέσα από το έργο, προσθέτοντας νέους πόρους όπως η έρευνα σας αναπτύσσεται. Μπορεί να είναι μια μεγάλη περιπέτεια. Αλλά ανεπαρκείς αναζητήσεις μπορεί να αφήσουν την έρευνά σας εκτεθειμένη σε κατηγορίες για ανεπάρκεια και μεροληψία της επιλογής. Να οργανωθεί: πάρτε το χρόνο σας: να απολαύσετε το ταξίδι.