Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εκπαιδευτικό μάθημα Αναζητηςη ςτη βαςη δεδομενων CINAHL

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εκπαιδευτικό μάθημα Αναζητηςη ςτη βαςη δεδομενων CINAHL"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εκπαιδευτικό μάθημα Αναζητηςη ςτη βαςη δεδομενων CINAHL http://support.ebsco.com/training/resources.php

2 Καλωσήρθατε στο εκπαιδευτικό μάθημα Αναζήτησης CINAHL της EBSCO για τη βάση δεδομένων CINAHL, την πλέον εκτεταμένη πηγή βιβλιογραφίας σχετικά με τη νοσηλευτική και προσωπική φροντίδα. Σε αυτό το εκπαιδευτικό μάθημα, θα μάθετε πώς μπορείτε να πραγματοποιείτε αναζητήσεις στις οθόνες Βασική αναζήτηση και Προηγμένη αναζήτηση.

3 Θα ξεκινήσουμε πραγματοποιώντας αναζήτηση λέξεων-κλειδιών από την οθόνη Βασική αναζήτηση με τις διαθέσιμες Επιλογές αναζήτησης ενεργοποιημένες. Εισαγάγετε τη λέξη migraine στο πεδίο Εύρεση. Μπορείτε να ορίσετε επιπλέον κριτήρια περιορισμού για την αναζήτησή σας όπως Έγκριτο και Διαθέσιμες αναφορές.

4 Μπορείτε να τοποθετήσετε αυτόματα τον τελεστή OR ανάμεσα στους όρους αναζήτησης κάνοντας κλικ στο κουμπί επιλογής για τη λειτουργία αναζήτησης Εύρεση οποιουδήποτε από τους όρους αναζήτησής μου. Για να τοποθετήσετε τον τελεστή AND ανάμεσα στους όρους της αναζήτησής σας, επιλέξτε τη λειτουργία αναζήτησης Εύρεση όλων των όρων αναζήτησής μου. Επιλέξτε το πλαίσιο Εισάγετε τις σχετικές λέξεις, για να επεκτείνετε περαιτέρω τα αποτελέσματά σας. Αφού ορίσετε τα κριτήρια περιορισμού ή επέκτασης της αναζήτησής σας, κάντε κλικ στο Αναζήτηση.

5 ΛΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ: Λάβετε υπ’ όψιν ότι η Λίστα αποτελεσμάτων μπορεί να περιλαμβάνει συνδέσμους προς τύπους πηγών, όπως Περιοδικά και Πρακτικά, τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να περιορίσετε τα αποτελέσματά σας.

6 ΦΑΚΕΛΟΙ: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Προσθήκη στο φάκελο για να συγκεντρώσετε όσα αποτελέσματα θέλετε στον (προσωρινό) φάκελο συνεδρίας. Για να αποθηκεύσετε τα αποτελέσματα πέραν της τρέχουσας συνεδρίας, συνδεθείτε στο Δικό μου EBSCOhost και, στη συνέχεια, μπορείτε είτε να δημιουργήσετε ένα δωρεάν λογαριασμό φακέλων είτε να συνδεθείτε με έναν υφιστάμενο λογαριασμό φακέλων.

7 Στη συνέχεια, θα δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αναζήτηση στην οθόνη Προηγμένη αναζήτηση.

8 Θα ξεκινήσουμε με την αναζήτηση λέξεων-κλειδιών από την οθόνη Προηγμένης Αναζήτησης. Εισαγάγετε diabetic foot στο πεδίο Εύρεση. Θα ορίσουμε τον όρο Nursing ως το κριτήριο περιορισμού για το Υποσύνολο περιοδικού, επιλέξτε το κριτήριο περιορισμού Ερευνητικό άρθρο και κάντε κλικ στο Αναζήτηση ώστε να δείτε τη Λίστα αποτελεσμάτων για τα άρθρα που είναι σχετικά με τους όρους σας.

9 ΟΡΟΙ ΘΕΜΑΤΩΝ: Χρήσιμο θα σας φανεί, επίσης, να εκτελέσετε την αναζήτηση βάσει όρων θεμάτων. Το τμήμα σύνταξης της CINAHL έχει διαμορφώσει τους όρους θεμάτων βάσει του περιεχομένου των άρθρων. Έτσι, εάν κάνετε κλικ στο πλαίσιο Προτάσεις για όρους θεμάτων, πάνω από το πεδίο Εύρεση, πριν από την εκτέλεση της αναζήτησης, εμφανίζεται μεγαλύτερο φάσμα αποτελεσμάτων.

10 Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο Επικεφαλίδες CINAHL στη γραμμή εργαλείων στο επάνω μέρος της οθόνης, για να περιηγηθείτε στους ανάλογους όρους θεμάτων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση επικεφαλίδων θεμάτων, μεταβείτε στο εκπαιδευτικό μάθημα «Χρήση Επικεφαλίδων CINAHL/MeSH» στη Διαδικτυακή τοποθεσία υποστήριξης της EBSCO.

11 ΛΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ: Έχετε υπ’ όψιν ότι μπορείτε να περιορίσετε τα αποτελέσματά σας επιλέγοντας μια επικεφαλίδα στην κατηγορία Θέμα: Βασική επικεφαλίδα.

12 Ανά πάσα στιγμή, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Βοήθεια για να προβάλετε το πλήρες ηλεκτρονικό σύστημα Βοήθειας.

13 Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη Διαδικτυακή τοποθεσία υποστήριξης της EBSCO http://support.ebsco.com


Κατέβασμα ppt "Εκπαιδευτικό μάθημα Αναζητηςη ςτη βαςη δεδομενων CINAHL"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google