Κακαρά Στυλιανή A17228. Η εξέταση των φυτικών δειγμάτων με βάση τα μορφολογικά τους γνωρίσματα, Η κατάταξή τους σε οικογένειες με την χρήση των κλειδων,

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
μακέτα: ομοίωμα ενός τεχνολογικού αντικειμένου σε μικρότερο μέγεθος.
Advertisements

Βασικές πληροφορίες για την Α΄ τάξη
Πώς έγινε το άλμα από τον αρχικό επιταχυντή van de Graaff των 0
Global/Government Information Locator Service
ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΤΔΕ ΡΟΔΟΣ 2010
ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ Σεμινάρια Φεβρουαρίου 2009 Μ. Τορτούρης
Επίκουρος καθηγητής ΤΕΦΑΑ-ΠΘ
ΓΛΥΚΑ ΖΩΑΚΙΑ ΣΤ2 ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΙΑ.
Μορφεσ και δυνατοτητεσ κομποστοποιησησ στο νησι τησ κω
Μερικά ακόμη παραδείγματα
Μοντέλο Διδασκαλίας Φυσικών Επιστήμων, για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση, στην Κατεύθυνση της Ανάπτυξης Γνώσεων και Ικανοτήτων. Π. Κουμαράς.
© 2002 Thomson / South-Western Slide 1-1 Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στη Στατιστική με τη χρήση του Excel.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3ο ΕΞΕΛΙΞΗ.
ΈΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΚΤΗΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Κολοβός Φίλιππος Τσανακτσίδου ΕλισάβετΠαπαργύρη.
Γράμματα…Λέξεις…Ιστορίες
Φύλλο εργασίας 4 Μετρήσεις θερμοκρασίας- η βαθμονόμηση
Πρόβλημα του μήνα Ένα πρόβλημα ακοής. Περιεχόμενο Στόχοι: Να σχεδιάζουν και να χρησιμοποιούν ένα απλό τεστ ακοής· Να συγκρίνουν κριτικά τους σχεδιασμούς.
ΜΕΤΡΑ ΒΙΟΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΛΥΣΣΑΣ.
Δεδομένα σχετικά με τον πόνο και τον τραυματισμό!
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΏΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ LINDEΝMAYER SYSTEMS(L – SYSTEMS): Ένα σημαντικό εργαλείο.
Μοντέλα Συστημάτων Παρουσιάσεις των συστημάτων των οποίων οι απαιτήσεις αναλύονται.
ΤΡΟΠΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 7.1 Πρότυπα για τον καθορισμό του περιεχομένου της κατάρτισης.
Δομές Δεδομένων.
Βασικές Αρχές Μέτρησης
Αλγόριθμοι 2.1.1,
Ταξίδι στον κόσμο της Γλώσσας Β’ Δημοτικού
3/4/2015Μαθηματικές έννοιες και Φυσικές Επιστήμες 1 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ Συνάντηση 5η.
ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
Η Συνέντευξη(interview) Ευρωπαϊκή Πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα Δίκτυο Eures ΕΥΑΓΓΕΛΗ ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ.
ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Γεωμετρικές έννοιες και μετρήσεις μεγεθών
Ποιοι είναι οι κύριοι στόχοι της Συστηματικής Βοτανικής ;
Προσδιορισμός αριθμού σπερματοζωαρίων (1 από 6)
Μετρήσεις και Μεταβλητές
Διάλεξη  Μέτρηση: Είναι μια διαδικασία κατά την οποία προσδίδουμε αριθμητικά δεδομένα σε κάποιο αντικείμενο, σύμφωνα με κάποια προκαθορισμένα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ» ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : ΣΠΥΡΕΤΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΕΜ : 1022.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ. Συστήματα βοτανικής ταξινόμησης είναι μέθοδοι και αρχές κριτηρίων βάσει των οποίων τα είδη των φυτών κατατάσσονται σε διάφορες ταξινομικές.
ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΞΑΠΛΑΝΤΕΡΗ, M.D., Ph.D.
Επιχειρησιακές Επικοινωνίες και Δημόσιες Σχέσεις Αθανάσιος Σ. Δερμετζόπουλος, MSc. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Κατ. Διοίκησης Τουριστικών.
ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2 ο. ΣΑΚΧΑΡΑ Τα σάκχαρα αποτελούν το βασικότερο συστατικό (12–30 %), συντίθενται και συσσωρεύονται στις ράγες όσο προχωρεί η ωρίμανση.
Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Τίτλος Μαθήματος: ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΘΑΜΝΟΙ Ενότητα 3: Ταξινόμηση και ονοματολογία Γρηγόριος Βάρρας Αν. Καθηγητής Άρτα,
MATERIALS AND EQUIPMENT ΥΛΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ.
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ GRAMINAE (POACEAE)
ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
ΜΕΘΟΔΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ
Παράγραφοι-σύνδεση-σχέση με το κείμενο 3 παράγραφοι στο κείμενο του Καποδίστρια: 1) η έλλειψη κρατικής οργάνωσης, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο Καποδίστριας.
Αλλεργική δερματίτιδα (εξ επαφής). Η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος. Προκαλείται, λόγω επαφής του δέρματος, με παράγοντες.
Αλλεργική δερματίτιδα (εξ επαφής). Η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος. Προκαλείται, λόγω επαφής του δέρματος, με παράγοντες.
Διαγράμματα Πακέτων (Package Diagrams)
Επιχειρησιακή Στρατηγική
θέμα : ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ
ΙΕΚ Γαλατσίου Στατιστική Ι
Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Copyright© 2007 (Ν. 2121/93), Αριστέα Βελεγράκη.
Θεωρία Μουσικής Ι Μάθημα V Μέτρο-ρυθμός.
Πού χρησιμοποιείται ο συντελεστής συσχέτισης (r) pearson
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Έξι τρόποι θέασης αντικειμένου
Που και πως ψάχνουμε.
Κύρια βήματα της έρευνας Πρωτόκολλο έρευνας
Συμμετοχική παρατήρηση Συστηματική παρατήρηση
Είναι η διακοπή της θεραπείας αποτυχία;
Ανάπτυξη & Υλοποίηση Δημοτικών Προγραμμάτων Άσκησης - Αναψυχής
Προσχολική Παιδαγωγική
Παραδόσεις εφαρμοσμένης Δασοκομικής
Aγοράσαμε γάλα ήδη παστεριωμένο και το θερμάναμε έως τους 45ο C.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ
ΕΦΕΙΑ – 4ο Μάθημα Ανάδειξη των ι.μ. Μεθοδολογία Workshop.
Το κόστος Ποιότητας    
ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κακαρά Στυλιανή A17228

Η εξέταση των φυτικών δειγμάτων με βάση τα μορφολογικά τους γνωρίσματα, Η κατάταξή τους σε οικογένειες με την χρήση των κλειδων, Η διαδικασία συντήρησης των φυτικών δειγμάτων, Η προετοιμασία για την παρουσίασή τους με ταμπέλες. Αντικείμενο της πρακτικής μου άσκησης ήταν

 Σκοπός είναι η εύρεση του λατινικού ονόματός του φυτικού δείγματος. Για την διαδικασία αυτή χρησιμοποιούμε τους εξής όρους o Είδος (species): περιλαμβάνει σύνολο ατόμων κοινής καταγωγής με όμοια μορφολογικά γνωρίσματα που κληρονομούνται σταθερά στους απογόνους o Υποείδος (subspecies): περιλαμβάνει μια μικρότερη μονάδα από το είδος, η οποία αποχωρίστηκε λόγω της εξέλιξης και έχει μικρές διαφορές στα μορφολογικά χαρακτηριστικά o Γένος (genus): περιλαμβάνει άθροισμα συγγενών ειδών, που έχουν τα βασικά γνωρίσματα κοινά και διαφέρουν ως προς τα δευτερεύοντα γνωρίσματα o Οικογένεια (familia, family): περιλαμβάνει άθροισμα συγγενών γενών Εξέταση των φυτικών δειγμάτων με βάση τα μορφολογικά τους γνωρίσματα

Η παραπάνω ταξινομικές βαθμίιδες αποτελούν τις κύριες βαθμίδες ταξινόμησης και είναι αυτές που χρησιμοποιούνται συνηθέστερα. Μερικές φορές, όμως χρησιμοποιούνται και δευτερεύουσες ταξινομικές βαθμίδες (υποκλάση, υποτάξη, υποοικογένεια, υπογένος κλπ)

Η χρήση των παραπάνω όρων είναι απαραίτητη όχι μόνο για λόγους καθαρά πρακτικούς (ορθή επικοινωνία και συνεννόηση μεταξύ των επιστημόνων), αλλά και για να επιτευχθεί ο τελικός σκοπός της Συστηματικής Βοτανικής, δηλαδή η ανεύρεση των συγγενικών σχέσεων των φυτικών οργανισμών και η κατανόηση και η ερμηνεία της εξέλιξής τους.

. Βασική προυπόθεση είναι το δείγμα μας να είναι παρόμοιο με ενα ήδη γνωστο φυτό. Κατά τον προσδιορισμό ενός φυτικού δείγματος, αναγνωρίζουμε ορισμένα χαρακτηριστικά προκειμένου να γίνει η κατάταξη. Βασική προυπόθεση είναι το δείγμα μας να είναι παρόμοιο με ενα ήδη γνωστο φυτό. Σε διαφορετική περίπτωση αναφερόμαστε σε μια καινούρια ταξινομική ομάδα, οπότε πρέπει να περιγραφεί και να ονομαστεί με ενα καινούριο όνομα.

κλείδες προσδιορισμού οπτικό στερεοσκόπιο. Για τον προσδιορισμό φυτικού δείγματος χρησιμοποιούμε τις λεγόμενες κλείδες προσδιορισμού (π.χ flora hellenica) και οπτικό στερεοσκόπιο.

Οι σημαντικότερες οικογένειες που προσδιοριστηκαν Labiatae Liliacea Leguminosae Compositae

Τα φυτά πρέπει να γίνουν επίπεδα και τα τμήματά τους (φύλλα, άνθη) να είναι όσο το δυνατόν ανοικτά (όχι τσαλακωμένα). Αποξηραίνουμε τα φυτά πιέζοντας τα ανάμεσα σε εφημερίδες (ή άλλο απορροφητικό χαρτί) με ένα επίπεδο βάρος (π.χ. βιβλία) Χρειάζεται αλλαγή στις υγρές εφημερίδες κάθε ημέρα (για τις τρεις πρώτες ημέρες). Συνεχίζουμε τις αλλαγές σε όσα δείγματα είναι ακόμη υγρά.

Μετά τον προσδιορισμό των φυτικών δειγμάτων, το επόμενο βήμα είναι η τοποθέτηση τους στην καταψυξη. Τα δείγματα είναι τοποθετημένα σε εφημερίδες μέσα σε μεγάλες σακούλες. Οι χαμηλές θερμοκρασίες του herbarium πέρα απο την διατήρηση των δειγμάτων επιτυγχάνουν και την θανάτωση διαφόρων μικροοργανισμών. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ HERBARIUM

Είναι πολύ σημαντικό τα φυτικά δείγματα να είναι τελείως στεγνά όταν τα κολλήσουμε στα χαρτόνια. Τα αποξηραμένα δείγματα φυτών τα κολλάμε χρησιμοποιώντας υγρή κόλλα σε χαρτόνια. Κάτω απο κάθε δείγμα αναγράφουμε τη συστηματική του κατάταξη καθώς επίσης την χρονολογία και την περιοχή συλλογής.