ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Όταν στα μέσα της δεκαετίας του ’70 ξεκίνησα τα πρώτα μου ταξίδια στην Ευρώπη, ένα από τα κατά την γνώμη μου πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κρητική Φορεσιά Δήμητρα Καρκάνη Κτιστάκη
Advertisements

Μουσικές Δημιουργίες “ Ήδη, από τις αρχές του 2010, προχωρήσαμε και διευρύναμε το ρεπερτόριό μας με νέες μουσικές δημιουργίες που χαρακτηρίζουν το γνήσιο.
ΟικοΚοινωνία Η Συμβολή στην Ανάδειξη & Διατήρηση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς των Τσιγγάνων: δράσεις νέων για νέους Ηλεκτρονική Εφημερίδα Φύλλο 1 ο.
E M I N E M. EMINEM Το πραγματικό του όνομα είναι Marshall Bruce Mathers γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου του Ασχολείται κυρίως με την rap μουσική. Μερικά.
Η Ατλαντική Highway (Atlantic Road, Atlanterhavsveien, στα νορβηγικά) είναι ένας θεαματικός τρόπος, ώστε από την ηπειρωτική ακτή, πηδώντας από νησί σε.
3o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Σχ. Έτος :
«Ταξιδεύοντας στη χώρα των Παραμυθιών…»
Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ
Παραδοσιακοί Χοροί της Μακεδονίας
ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ
Ο Μάνος Χατζιδάκις για το νησί των συναισθημάτων
Χριστουγεννιάτικα έθιμα χωρών
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Νεαπόλεως
Η Αθήνα σε 1 μέρα! Σωτηρούλα Σταύρου.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΦΗΒΩΝ
Τζαζ μουσικη project 1. Τζαζ μουσικη project 1.
Κιθάρα Μαριέττα.
Και Αρχικό: Γεωργακή Ιφιγένεια – Τροποποίηση: Τσούτσουρας Σπύρος.
Ερευνητική Εργασία Θέμα: Μουσική Σχολικό Έτος
Της Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
Εντεχνο (συγχρονο) λαικο τραγουδι
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ
ΚΙΘΑΡΑ Η κιθάρα ανήκει στην κατηγορία των έγχορδων μουσικών οργάνων. Αποτελείται συνήθως από έξι χορδές. Κατασκευάζεται από ξύλο σε διάφορους χρωματισμούς,
ΟΠΕΡΑ.  Η όπερα αποτελεί μουσικό θεατρικό είδος, είναι δηλαδή μουσική σύνθεση που περιλαμβάνει συγχρόνως και σκηνική δράση. Οι διάλογοι των ηθοποιών.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΕΘΙΜΑ
Καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με τον Μάνο Λοΐζο: Γιώργος Νταλάρας Τμήμα: ΣΤ΄1 Βασίλης Βρ. Βασίλης Β.
Σεμπάστιαν Πίλαρτζικ Θάνος Κανέλλος Τζαβέλας Νέστορας
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) ΘΕΜΑ: ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΕΜΑ ΟΜΑΔΑΣ: ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ (ΑΙΓΥΠΤΟΣ)
ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΟΥ 2006 ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΤΑΝ ΈΝΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ FESTIVAL DOCUMANTER ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΟΥ 2006 ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΤΑΝ ΈΝΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ.
Μια βόλτα στο θέατρο Σπύρος Ρουμελιώτης Α’3.
Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα τα συναισθήματα. Εκεί ζούσαν η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη και όλα τα άλλα συναισθήματα.
ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ  Το θέατρο είναι ο κλάδος της τέχνης που αναφέρεται στην απόδοση ιστοριών μπροστά σε κοινό, με την χρήση κυρίως του λόγου, αλλά.
Από την αρχαιότητα, τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ıκανότη- τες. Όλα τα αρχαία μυστικά του κόσμου των βοτάνων (διάκριση,
ΕΕ3 Homo sapiens Σοφία Λογκάκη-Καμπανάκη Αναστασία-Νεφέλη Μακρή
ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ – ΒΑΝΤΟΥΖ Ο πληθυσμός της πρωτεύουσας του Λιχτενστάιν «Βαντούζ» είναι κάτοικοι και είναι το 1/7 «14%» περίπου σε σχέση με τον πληθυσμό.
30. Μια πρώτη γνωριμία με τους Ρωμαιοκαθολικούς χριστιανούς
Μουσικά Όργανα.
Το Πορτρέτο του Εαυτού μου
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΡΕΑΤΣΟΥΛΗ.
Τότε και τώρα. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η επιλογή του θέματος του Project έγινε από εμάς τους μαθητές, που επικράτησε ανάμεσα σε 3 θέματα. Οι λόγοι που επιλέξαμε το θέμα.
ΕΘΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ- ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ-ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ Θεοδώρα Ευθυμίου Δ’1 20/12/2015.
Ονοματεπώνυμο: Καρακόλια Αναστασία ΑΕΜ: 912/2012 Κομοτηνή 2013
Παρουσίαση του θέματος : Η τέχνη του δρόμου όπως έχει ήδη αναφερθεί σήμερα έχει εξελιχθεί σε : είδος έκφρασης είδος διαμαρτυρίας για τη λειτουργία του.
Η κριτική του Ορθού Λόγου
Ανάλυση κρίσιμου συμβάντος
Bonjour Athenes, Καλημέρα Παρίσι
Έρευνα Ικανοποίησης Πελατών Ξενοδοχείων Αττικής
Ο ιδρυτής του Rock ‘n’ Roll
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Πρόσφυγες και ρεμπέτικο τραγούδι
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ.
Θεραπευτική κούκλα Κούκλα ιεροτελεστίας
«Η χώρα μου η Ευρώπη!!!» (ταξίδι γνωριμίας)
Η τέχνη του δρόμου. Η τέχνη του δρόμου Τι ονομάζουμε τεχνη; Τέχνη είναι η ικανότητα του ανθρώπου να εκφράζεται χρησιμοποιώντας δεξιότητα, εμπειρία.
Βασίλης Αθανασιάδης Τάξη Ε ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης 2015
-Οικονομική Ιστορία- Διδάσκουσα καθηγήτρια: Ι.Πεπελάση
Δανάη Κακαβά 13ο γυμνάσιο Πατρών Β’1
ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΙΔΗ.
ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΙΑ
Σεπτέμβρης 2015 Ε1’ Ελευθερία Μπάξα.
ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.
Ο ανθρωποσ και η εξελιξη του
ΔΕΚΑΡΧΟ Ν. ΞΑΝΘΗΣ ΚΙΝΗΤΑ ΚΕΣΠΕΜ Εκπαιδευτική ομάδα: Ανέτα Θεοδωρίδου
ΙΣΛΑΜ Β’ Εργασία β΄ τετραμήνου Μαθητές : Αλεξίου Απόστολος Βήχα Γαλήνη
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα…
Η Ζωή στον Δρόμο Μαθητικο Project.
44ο Νηπιαγωγείο Πατρών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Όταν στα μέσα της δεκαετίας του ’70 ξεκίνησα τα πρώτα μου ταξίδια στην Ευρώπη, ένα από τα κατά την γνώμη μου πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα ήταν οι πεζόδρομοι στα ιστορικά κέντρα των Ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων. Οι πεζόδρομοι - που άργησαν μία με δυο δεκαετίες να ‘ρθουν και στην χώρα μας – αποτελούσαν στην Ευρώπη (προφανώς και σε άλλες δυτικές χώρες) ήδη μία συνηθισμένη και πετυχημένη πολεοδομική παρέμβαση. Αυτό που μου έκανε όμως την μεγαλύτερη εντύπωση στους πεζόδρομους ήταν οι πολλές μουσικές μπάντες και μεμονωμένοι μουσικοί που έπαιζαν ακούραστα κάθε είδος μουσικής. Από κομμάτια ροκ μέχρι κλασσική μουσική και από παραδοσιακές έθνικ μουσικές μέχρι τζαζ. Από τότε πέρασαν βέβαια πολλά-πολλά χρόνια και αρκετά ταξίδια, όμως σε όλα τα ταξίδια όταν συναντούσα μουσικούς του δρόμου τους άκουγα πάντα με ιδιαίτερη αγάπη και προσοχή. Έτσι σήμερα στα πλαίσια του «ταξιδεύοντας με τις μουσικές του κόσμου» προτείνω να ξεκινήσουμε ένα ξεχωριστό ταξίδι στις μουσικές και στους μουσικούς του δρόμου.

Σημασία δεν θα έχει πάντα η ποιότητα του ήχου, της εκτέλεσης ή του τραγουδιού, αλλά το ίδιο το ταξίδι από πόλη σε πόλη, από χώρα σε χώρα και από ήπειρο σε ήπειρο. Σημασία θα έχουν τα πιο περίεργα, διαφορετικά και αυτοσχέδια πολλές φορές μουσικά όργανα, το κέφι, το πάθος και η ζωντάνια των ερμηνευτών, αυτή η γλυκιά αίσθηση που γεμίζει τον τουρίστα αλλά και τον κάθε περαστικό που θα βρεθεί απρόσμενα μπροστά σε μία αυτοσχέδια μουσική παράσταση. Σημασία βέβαια θα έχει και το ταλέντο πολλών «άσημων», πλανόδιων, πολλές φορές αυτοδίδακτων μουσικών, λαϊκών ή μη, που πολλές φορές μας αφήνουν άφωνους με την δεξιοτεχνία τους.

Πώς ξεκίνησε? – Οι συγκεκριμένες μουσικές παραστάσεις σε δημόσιους χώρους είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες στο εξωτερικό και κυρίως στην Αγγλία και γίνονται κυρίως για τα φιλοδωρήματα, τα οποία έχουν τη μορφή είτε χρημάτων, είτε φαγώσιμων..

Οι άνθρωποι που ασχολούνται με την πρακτική αυτή ονομάζονται «καλλιτέχνες του δρόμου» ή buskers, ενώ αποτελούν ουσιαστικά τη συνέχεια των τραβαδούρων, που στην Ελλάδα εμφανίσθηκαν την περίοδο του μεσοπολέμου στα σοκάκια των Επτανήσων και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στους δρόμους της παλιάς Αθήνας, με ποιο γνωστό τους είδους τον Νίκο Γούναρη

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ? Κύριο παρακλάδι της μουσικής του δρόμου είναι η rap μουσική, η οποία με τον καιρό εξελίχθηκε και δημιουργήθηκαν νέα είδη rap μουσικής τα οποία είναι ευρέως γνωστά μέχρι και σήμερα!

1.«Στην Ελλάδα η αστυνομία μάς διώχνει, στη Νορβηγία μάς βοηθά» είπε ένας μάρτυρας. 2.Η κοινωνία υποτιμά τέτοιου είδους ανθρώπων και τους ‘’σπρώχνει’’ στο περιθώριο. 3.ΔΕΝ κατανοούν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και φτάσουν στο χείλος του γκρεμού. 4.Δεν γνωρίζουν ότι πλήττουν μέσα στις οικογένειες τους και βρίσκουν την ελπίδα στο δρόμο καθώς παίζουν τη μουσική τους. ΤΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

THE END ~ Ευχαριστούμε για την παρακολούθηση σας ~ 1)Αλεξοπούλου Δήμητρα 2)Αλευράς Παύλος 3)Αντωνακάκης Απόστολος 4)Βαβαρούτσος Αναστάσιος 5)Βαμβακά Περσεφόνη 6)ΒεΪζη Εσμεράλντ 7)Γεωργιτσοπούλου Χριστίνα 8)Δημητρόπουλος Νικόλαος

9)Διπλάρης Νικόλαος 10)Δουλάμη Νίκη 11)Δρακοπούλου Κωνσταντίνα 12)Ζωντανός Γεώργιος 13)Θερριός Θεόδωρος 14)Ιβάνοβα Ηβελίνα 15)Καζάκης Δημήτριος 16)Καλδή Χριστίνα-Μαρία 17)Καλδής Θεόδοτος 18)Καλδής Νικόλαος

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΤΕΛΟΣ!!!! Ευχαριστούμε