Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θεραπευτική κούκλα Κούκλα ιεροτελεστίας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θεραπευτική κούκλα Κούκλα ιεροτελεστίας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θεραπευτική κούκλα Κούκλα ιεροτελεστίας
Θεραπευτική κούκλα Κούκλα ιεροτελεστίας Supergirls Άρτεμις Τζατζιμάκη Ιλόνα Τόμα Μαρία Τζαμαριαδάκη Μπιάνκα Ποστεούκα

2 Θεραπευτικές κούκλες- Τάματα
Τα τάματα είναι οι υποσχέσεις ή ευχές που κάνουν πολλοί όταν ζητούν κάτι από το Θεό ή από τους Αγίους του Θεού, που θέλουν τη βοήθεια και την πρεσβεία τους.

3 Τάματα Στην Ελλάδα συνήθως είναι μικρά κομμάτια από ασήμι όπου πάνω δείχνει ένα μέρος του σώματος που ζητούν να γίνει καλά η να βοηθήσει κάτι να πάει καλά.

4 Κούκλες βουντού Η κούκλα βουντού αναπτύχθηκε στην Αϊτή και εξασκείται κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Καραϊβικής. Διαμορφώθηκε από τη μείξη των Δυτικών Αφρικανικών παραδόσεων με τα πιστεύω της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Η λατρεία Βουντού δημιουργήθηκε από τους Αφρικανούς σκλάβους που μεταφέρθηκαν στις Δυτικές Ινδίες τον 16ο αιώνα, όταν υποχρεώθηκαν να ασπαστούν τη θρησκεία των δουλεμπόρων τους και να απορρίψουν τα διάφορα Αφρικανικά δόγματα.

5 Η χρήση της κούκλας βουντού είναι να μαγέψεις αυτήν ή αυτόν που αγαπάς, ή να κάνεις κακό σ’ αυτούς που μισείς. Τοποθετώντας τις βελόνες στο κουκλάκι. Οι κούκλες αυτές βρίσκονται σε ράφια διαφόρων καταστημάτων (αναμνηστικών δώρων) και από ότι φαίνεται έχουν γίνει ανάρπαστες.

6 Κούκλες βουντού

7 Διαλέξαμε αυτό το είδος κούκλας αφού είχαμε ακούσει ήδη πολλές φορές τις κούκλες Βουντού αλλά θέλαμε να μάθουμε πιο πολλές πληροφορίες. Μας φάνηκε ένα ενδιαφέρον θέμα και έτσι αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με αυτό.

8 Ερωτηματολόγιο Με τι είδους κούκλες παίζατε;
Πού παίζατε με τις κούκλες μικροί; Παίζαμε στις αυλές των σπιτιών μας ή άλλως σπιτιών της γειτονιάς γιατί παλιά δεν είχε ο καθένας το δικό του δωμάτιο. Με ποιους παίζατε τις κούκλες; Με τα παιδιά της γειτονιάς και αγόρια και κορίτσια. Με τι είδους κούκλες παίζατε; Με κούκλες από βαμβάκι. Από τι υλικό ήταν φτιαγμένες; Από βαμβάκι και διάφορα υφάσματα.

9 Ξέρετε κούκλες από διαφορετικούς ηπείρους;
Από πού τις αγοράζατε; Μας τις έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας και οι μαμάδες μας. Ξέρετε κούκλες από διαφορετικούς ηπείρους; Όχι. Περνάγατε ποτέ τον χρόνο σας παίζοντας κούκλες; Όχι πάρα πολύ, μόνο όταν ο καιρός ήταν κακός και δεν μπορούσαμε να βγούμε έξω να παίξουμε. Έχετε προσπαθήσει ποτέ να φτιάξετε κούκλες; Ναι μια φορά μου έμαθε να φτιάχνω η γιαγιά μου. Θυμάστε καθόλου την πρώτη σας κούκλα; Ναι! Είχε μέσα βαμβάκι και από έξω διάφορα υφάσματα με διάφορα σχέδια και χρώματα.


Κατέβασμα ppt "Θεραπευτική κούκλα Κούκλα ιεροτελεστίας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google