Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης 2015

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης 2015"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης 2015
Ο Ισθμός της Κορίνθου 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης 2015 Κατερίνα Γαλλιού Ε2

2 Ο Ισθμός της Κορίνθου Ο Ισθμός της Κορίνθου είναι μια στενή λωρίδα γης που ενώνει τη Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο. Έχει μήκος 6 περίπου χιλιόμετρα. Το πιο στενό σημείο είναι εκεί όπου έχει κατασκευαστεί η διώρυγα της Κορίνθου.

3 Ο Ισθμός της Κορίνθου Ο Ισθμός της Κορίνθου ήταν στο παρελθόν στρατηγικό σημείο. Γι’ αυτό είχε κτιστεί τείχος από τα αρχαία χρόνια, το οποίο διατηρήθηκε μέχρι τα Βυζαντινά χρόνια. Το Εξαμίλιον τείχος (γνωστό και ως Ιουστινιάνειο τείχος) ήταν οχυρό τείχος μήκους έξι μιλίων, χτισμένο πάνω στον ισθμό της Κορίνθου για να προστατεύει την Πελοπόννησο από τις εισβολές του Βορρά.

4 Δίολκος Μεταξύ του τείχους και του περιβόλου υπήρχε η δίολκος.
Μεταξύ του τείχους και του περιβόλου υπήρχε η δίολκος. Ήταν οδός, μέσω της οποίας μεταφέρονταν εμπορεύματα και μικρά πλοία. Η δίολκος ήταν ο ειδικής κατασκευής πλακόστρωτος δρόμος. Συνέδεε τις δύο άκρες του Ισθμού της Κορίνθου και πάνω της σύρονταν κατά την αρχαιότητα, από δούλους, τα πλοία από τον Κορινθιακό στον Σαρωνικό Κόλπο και αντίστροφα.

5 Η διώρυγα της Κορίνθου Η διώρυγα της Κορίνθου κατασκευάστηκε το Η διώρυγα έχει μήκος m, πλάτος στην επιφάνεια της θάλασσας 24,6 m, στο βυθό της 21,3 m, ενώ το βάθος της κυμαίνεται από 7,50 έως 8 m.

6 Ο Ισθμός της Κορίνθου Το 1995 κατασκευάστηκε η νέα οδική γέφυρα του ισθμού της Κορίνθου και το 2003 η νέα σιδηροδρομική γέφυρα.

7 Ο Ισθμός της Κορίνθου Πηγές:

8 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης 2015
Ο Ισθμός της Κορίνθου 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης 2015 Κατερίνα Γαλλιού Ε2


Κατέβασμα ppt "1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης 2015"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google