Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΙΔΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΙΔΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΙΔΗ

2 Για να είναι κανείς δεξιοτέχνης κάποιου οργάνου πρέπει να ξέρει πολλές τεχνικές. Έτσι καταλαβαίνουμε όλοι πως η μουσική είναι κάτι περίπλοκο, πόσο μάλλον τα είδη της …. Κάποια από αυτά είναι τα εξής :

3 JAZZ Jazz είναι ένα είδος μουσικής που δημιουργήθηκε μεταξύ των Αφροαμερικανών στη Νέα Ορλεάνη, Ηνωμένες Πολιτείες, στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα, και αναπτύχθηκε από τις ρίζες στα Blues και Ragtime .  Από την δεκαετία του 1920 ηλικία τζαζ, τζαζ έχει αναγνωριστεί ως μια σημαντική μορφή της μουσικής έκφρασης.

4

5 POP Ποπ ονομάζεται ένα είδος μουσικής. Με αυτό τον όρο χαρακτηρίζονται ελαφριές μορφές ξένης μουσικής, ή αντίστοιχες ελληνικές δημιουργίες πάνω στα ίδια πρότυπα ρυθμού και μελωδίας (δεν θα πρέπει όμως να συγχέεται με την αντίστοιχη ελληνική λαϊκή μουσική σκηνή). Ο όρος Ποπ προέρχεται από τον αγγλικό όρο popular, που σημαίνει δημοφιλής.

6

7 ROCK Ροκ μουσική είναι ένα είδος λαϊκής μουσικής που δημιουργήθηκε ως « ροκ εν ρολ » στις Ηνωμένες Πολιτείες στη δεκαετία του 1950 και εξελίχθηκε σε μια σειρά από διαφορετικά στυλ τη δεκαετία του 1960 και αργότερα, κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.  Έχει τις ρίζες της στη δεκαετία του 1940 και του 1950 rock and roll, την ίδια επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από blues , rhythm and blues και country μουσικής . 

8

9 HIP-HOP Το χιπ χοπ (αγγλικά: hip hop ή hip-hop) είναι ένα κίνημα υποκουλτούρας που σχηματίστηκε στις αρχές του 1970 από την αφροαμερικάνικη και πουερτορικανή νεολαία του νότιου Μπρονξ της Νέας Υόρκης. Έγινε ευρύτερα γνωστό στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ενώ στη δεκαετία του 2000 έγινε το πιο δημοφιλές είδος μουσική στον κόσμο. Χαρακτηρίζεται από τέσσερις ξεχωριστές εκδηλώσεις κουλτούρας: μουσική rap (λεκτικά), Djing (ακουστικά), b-boying (σωματικά) και γκράφιτι (οπτικά). Αν και συνεχίζει να αναπτύσσει πολλά στυλ παγκοσμίως, αυτοί είναι οι τέσσερις ακρογωνιαίοι λίθοι που προσφέρουν συνοχή στον όρο χιπ χοπ. Ο όρος "χιπ χοπ" χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά γραπτά από τον Steven Hager στην εφημερίδα "The Village Voice".

10

11 DISCO Το Disco (ελληνική απόδοση: Ντίσκο) είναι ένα μουσικό είδος χορευτικής μουσικής, που εμπεριέχει στοιχεία Funk, Soul μουσικής, Ποπ μουσική και Σάλσα. Το είδος, γνώρισε ευρεία αναγνώριση στα μέσα της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές του Το αρχικό του κοινό, προερχόταν από την κοινότητα των ομοφυλόφιλων, των Αφρομαερικανών, των Ιταλοαμερικανών, των Λατίνων, στη Φιλαδέλφεια, προς το τέλος της δεκαετίας του 1960 και τις αρχές του Το Discο, επίσης, λειτούργησε ως αντίδραση για την κυριαρχία της Rock μουσικής και της στιγματισμένης χορευτικής μουσικής εκείνη την περίοδο. Οι γυναίκες κι αυτές ακολούθησαν την Disco, καθώς και άλλες περιθωριοποιημένες κοινότητες στη διάρκεια των χρόνων που ακολούθησαν.

12

13 Σασ ευχαριστω για την προσοχη σασ
Σασ ευχαριστω για την προσοχη σασ


Κατέβασμα ppt "ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΙΔΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google