1 Τα δημητριακά Από την Παρασκευή Καραγιώργη-Μάγου
2 Τα δημητριακά είναι: Σιτάρι Κριθάρι Ρύζι
3 Τα δημητριακά είναι: Αραβόσιτος (σιταροπούλα, καλαμπόκι) Βρώμη Σίκαλη
4 Το σιτάρι είναι η βάση της διατροφής μας
5 Τα μέρη του κόκκου του σιταριού Φλούδα Ψίχα Φύτρο
6 Με το σιτάρι φτιάχνουμε: Αλεύρι Σιμιγδάλι πουργούρι
7 Αλεύρι Με το αλεύρι φτιάχνουμε το ψωμί
8 Αλεύρι Με το αλεύρι ολικής αλέσεως φτιάχνουμε το μαύρο ψωμί
9 Θρεπτική αξία του ψωμιού Άσπρο ψωμί Υδατάνθρακες Μαύρο ψωμί Υδατάνθρακες Βιταμίνες Β Μέταλλα (ασβέστιο, σίδηρος) Φυτικές ίνες
10 Με το κριθάρι φτιάχνουμε: Ζωοτροφές Αλεύρι
11 Ρύζι, η βασική τροφή των ασιατών Φτιάχνουμε: Νισιαστό(έ) Ρυζάλευρο
12 Με το καλαμπόκι φτιάχνουμε: Αραβοσιτάλευρο (άνθος αραβόσιτου) Αρβοσιτέλαιο
13 Με τη βρώμη φτιάχνουμε: Ζωοτροφές Νιφάδες βρώμης Αλεύρι
14 Με τη σίκαλη φτιάχνουμε: Ζωοτροφές Ψωμί
15
16 Θρεπτική αξία των δημητριακών τα δημητριακά ολικής άλεσης: Είναι πλούσια σε διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυλλικό οξύ και ω-3 λιπαρά οξέα, μέταλλα όπως μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο και ψευδάργυρο και διάφορα αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη Ε, σελήνιο και χαλκό m_content&task=view&id=911&Itemid=88
17 Φαγητά με δημητριακά
18 Ευχαριστώ για την προσοχή σας