Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ένα υγιεινό πρωινό θα πρέπει να περιλαμβάνει

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ένα υγιεινό πρωινό θα πρέπει να περιλαμβάνει"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ένα υγιεινό πρωινό θα πρέπει να περιλαμβάνει
Δημητριακά ολικής αλέσεως Γάλα ή γαλακτοκομικά προϊόντα Φρούτα και χυμοί φρούτων

2 Ψωμί και Δημητριακά ολικής αλέσεως

3 Γάλα ή γαλακτοκομικά προϊόντα

4 Φρούτα και χυμοί φρούτων

5 ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ Ψωμί και δημητριακά ολικής αλέσεως προσφέρουν τους υδατάνθρακες που μας δίνουν την ενέργεια και φυτικές ίνες για τη καλή λειτουργία του εντέρου. Το Γάλα και τα Γαλακτοκομικά πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας που μας δίνουν δύναμη. Το γάλα μας δίνει επίσης το ασβέστιο που είναι απαραίτητο για δυνατά κόκαλα και γερά δόντια. Τα φρούτα μας δίνουν τις Βιταμίνες μαζί με τις ίνες του φρούτου που εξασφαλίζουν τη καλή λειτουργία του εντέρου. Ο χυμός πορτοκαλιού μας δίνει την βιταμίνη C η οποία μας προστατεύει από τα κρυολογήματα.

6 Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ 1. Παιδιά που λαμβάνουν πρωινό έχουν υψηλότερες επιδόσεις στο σχολείο. ΕΡΕΥΝΕΣ Έχουν καλύτερο δείκτη ευφυΐας και ικανότητα μάθησης Παίρνουν καλύτερους βαθμούς στα γραπτά Έχουν καλύτερη συμπεριφορά στην τάξη Παρουσιάζουν χαμηλότερους ρυθμούς κούρασης, αφηρημάδας, και υπερκινητικότητας στο σχολείο

7 Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ 2. Παιδιά που λαμβάνουν πρωινό έχουν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα ΕΡΕΥΝΕΣ Υπάρχει μεγάλη αύξηση παιδικής παχυσαρκίας στην Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια Τα Ελληνόπουλα είναι τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη Παιδιά που παίρνουν πρωινό έχουν μέχρι και 30% λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα.

8 Τραγουδάκια και παροιμίες για το πρωινό.
«Το πρωί, όταν ξυπνώ, τρώω πάντα πρωινό γάλα, γιαούρτι ή αυγό, ψωμί και δημητριακό, για να πάω στο σχολείο και να ‘μαι γεμάτος μπρίο». «Η καλή μας αγελάδα βόσκει κάτω στη λιακάδα, μικρά χόρτα και μεγάλα για να κατεβάσει γάλα. Να το κάνουνε τυράκι , να το κάνουν βουτυράκι, να το βάλουνε στο πιάτο, να μου πουν: Ορίστε φα' το» «Αχλάδια , μήλα , μανταρίνια και άλλα φρούτα στα κοφίνια .Αν θες να τρως υγιεινά, φρούτα διάλεξε πολλά».


Κατέβασμα ppt "Ένα υγιεινό πρωινό θα πρέπει να περιλαμβάνει"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google