Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δημητριακά Τα δημητριακά είναι η σπουδαιότερη κατηγορία φυτών που καλλιεργούνται για τη διατροφή του ανθρώπου. Από τα δημητριακά παράγεται ένα από τα βασικά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δημητριακά Τα δημητριακά είναι η σπουδαιότερη κατηγορία φυτών που καλλιεργούνται για τη διατροφή του ανθρώπου. Από τα δημητριακά παράγεται ένα από τα βασικά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δημητριακά Τα δημητριακά είναι η σπουδαιότερη κατηγορία φυτών που καλλιεργούνται για τη διατροφή του ανθρώπου. Από τα δημητριακά παράγεται ένα από τα βασικά είδη της ανθρώπινης διατροφής, το ψωμί, ζωοτροφές, πρώτες ύλες για τη βιομηχανία τροφίμων, για τη βιομηχανία χαρτιού, καθώς και για άλλους βιομηχανικούς κλάδους.

2 ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Άτομα τα οποία έχουν συνήθεια να τρώνε στο πρόγευμα τους δημητριακά ολικής αλέσεως, ζουν περισσότερα χρόνια και έχουν λιγότερο κίνδυνο να προσβληθούν και να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικά επεισόδια.

3 ΨΩΜΙ Το ψωμί στην παραδοσιακή κοινωνία είναι βασικό είδος, διατροφής, συνυφασμένο με την ίδια τη ζωή. Βασική τροφή του Έλληνα, ταυτίστηκε με την επάρκεια αγαθών και η έλλειψη του με την πείνα.

4 Είδη ψωμιού Σταρένιο (άσπρο ψωμί)
Κρίθινο (ψωμί των κατωτέρων τάξεων φτιαγμένο με κριθάρι) Σίκαλης (ψωμί φτωχού) Καλαμποκίσιο (μπομπότα φτιαγμένο με αλεύρι καλαμποκιού) Σμιγάδι (σταρένιο και κρίθινο αλεύρι)

5 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ
Σούπα με πλιγούρι Χειροποίητες μπάρες δημητριακών Μούσλι σπιτικό Μπάρες με Βρώμη και Σοκολάτα Ζυμωτό ψωμί σε ξυλόφουρνο


Κατέβασμα ppt "Δημητριακά Τα δημητριακά είναι η σπουδαιότερη κατηγορία φυτών που καλλιεργούνται για τη διατροφή του ανθρώπου. Από τα δημητριακά παράγεται ένα από τα βασικά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google