Εργασία Οδοντιατρικής Πληροφορικής Οδοντιατρική Σχολή Εαρινό εξάμηνο 2012 Σαμίου Αντωνία Χριστίνα ΑΕΜ 9996 Σιούλη Κατερίνα ΑΕΜ 10000.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΠΑΧΝΙΔΙΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ
Advertisements

ΛΙΑΣΗ ΙΩΑΝΝΑ ΛΙΟΣΑΤΟΥ ΡΕΓΓΙΝΑ 12/3/2012. DENTAL DISTRESS Το παιχνίδι αυτό βρίσκεται στον ιστότοπο : Distress.html.
Εργασία πληροφορικής 1ο μάθημα Ελένη Μούτου Ιωάννα Πέτρου
Αναζήτηση οδοντιατρικού παιχνιδιού και αξιολόγηση της χρησιμότητάς του
΄Β Παγκόσμιος Πόλεμος Η έκβαση του πολέμου στην Ευρώπη Νοέμβριος Μάιος 1945.
Τι είναι το ΑΞΙΟΜΑ Καινοτόμο σύστημα ανίχνευσης και αξιολόγησης των βασικών γνωστικών δεξιοτήτων και ενίσχυσης των κοινωνικών δεξιοτήτων.
Περιβαλλοντική Επιστήμη και Μηχανική Ι Διάλεξη: Πράσινη χημεία Σπυρίδων Ντούγιας Επίκουρος Καθηγητής ΔΠΘ Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 18:00-21:00 Ώρα για εξ’ αποστάσεως.
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Φοιτητές: Α. Γκαμπέσης & Α. Κωστής Θεσσαλονίκη, Ιούνιος 2014 Επιβλέπων.
Εργαστηριακή Εργασία φοιτητών ΠΤΝ. ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ Μαργαρίτη Περσεφόνη ΑΜ 4026
Κατάρτιση Επιχειρηματικού Σχεδίου. Επιχειρηματικός Σχεδιασμός Επιχειρηματικός σχεδιασμός σημαίνει ότι ο επιχειρηματίας αποφασίζει τι θα κάνει, πώς θα.
Xρονία μυελογενής λευχαιμία. ΧΜΛ Χρονία μυελογενής ή κοκκιοκυτταρική λευχαιμία εντάσσεται στα μυελουπερπλαστικά νοσήματα και η νόσος αφορά κυρίως την.
Το σύστημα ταξινόμησης NANDA-I Δρ. ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ-AΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Δρ. ΑΘΗΝΑ.
Ανατομικοί χώροι Κεφαλής & Τραχήλου 2010 Ι. Α. Ιατρού Αναπλ. Καθηγητής ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.
Υπηρεσίες Μακροχρόνιας Φροντίδας στην Ελλάδα Στην Ελλάδα η Μ.Φ.Υ. είναι ελλιπώς ανεπτυγμένη. Οι υπηρεσίες Μ.Φ.Υ στην χώρα μας παρέχονται από το σύστημα.
Δρ. Ευριπίδου Πολύκαρπος C.D.A. College Limassol 2014/2015.
Λογισμικά προσομοίωσης για Οδοντιατρική Εκπαίδευση ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΕΖΟΥΛΙ ΜΠΛΕΡΙΝΑ ΣΑΝΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΙΙ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΔΟΒΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Α.Ε.Μ. :10028 ΧΟΥΚΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α.Ε.Μ. :10037 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Δ' ΕΞΑΜΗΜΟ.
Μάθημα Διάλεξη Νο 61 Ανδρέας Αυγερινός Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π. Θράκης Διάλεξη Νο 6 Βήματα για την οργάνωση ενός προγράμματος παρέμβασης για την προώθηση.
H MetLife στην Ελλάδα Ασφαλισμένοι σε Ατομικά και Ομαδικά Προγράμματα Νο1 Πάροχος Ομαδικά & Επενδυτικά Προγράμματα 129εκ. Σε παροχές το
1 Προχωρημένη Χρηματοοικονομική Λογιστική Γιώργος Γιαννόπουλος.
Κωστής Χαρδαλιάς Νοσηλευτής, MSc Health Informatics Υποψήφιος Διδάκτορας Τμ. Νοσηλευτικής, ΕΚΠΑ.
ΠΡOΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ Αθηνά Καλοκαιρινού – Αναγνωστοπούλου Καθηγήτρια Τμήμα Νοσηλευτικής Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας.
Νοσηλευτική και Έρευνα Ιστορικές Τάσεις και Μελλοντικές Κατευθύνσεις στη Νοσηλευτική Έρευνα Δρ Σοφία Ζυγά Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου.
Εισαγωγή στη Ρομποτική Ενότητα 11: Επίγεια Ρομποτικά Οχήματα Τζες Αντώνιος Πολυτεχνική Σχολή Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών.
 Το 6 ο Δημοτικό Σχολείο χτίστηκε πριν από 25 χρόνια. Αποτελείτ αι από 255 μαθητές και 32 δασκάλους.
« Παναθηναϊκοί.
Τριμηνιαία Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία
Το νέο τοπίο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ο ρόλος του ΔΕΔΔΗΕ
ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ Ι
ΠΡΟΛΗΨΗ ΝΟΣΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ
Στοματική χειρουργική στο ιατρείο
ΒΑΣΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΙΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Επιχειρηματικό Σχέδιο
Υπαίθριες Δραστηριότητες Χιονοδρομία ΙΙ
Διεθνής ταξινόμηση της Λειτουργικότητας, Αναπηρίας και Υγείας (International Classification of Functioning and Health, ICF) WHO, 2001 Σκορδίλης & Χρυσάγης.
NeoΘΕΣΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση των ρευματικών νοσημάτων: αναγκαιότητα, προτεραιότητες, προσδοκίες. Κατερίνα Κουτσογιάννη.
Η Διασκεδαστική Μάθηση Συμβάλλει στην Καλή Μάθηση
Η αξιολόγηση ως παιδαγωγική πράξη σε
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ (Σ.Ψ.)- Συνέχεια
Νεοελληνική μεταπολεμική ποίηση: α΄ και β΄ μεταπολεμική γενιά
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Η έννοια του τουρισμού Ο τουρισμός είναι αποτέλεσμα μεμονωμένης ή ομαδικής μετακίνησης ανθρώπων σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς και η διαμονή τους.
Δράμα Επιμέλεια: Λαφαζάνη Πολυχρονία
ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ.
H οικονομική κρίση στην Ελλάδα και οι επιπτώσεις της στις γυναίκες
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ 2017
Προσεγγίζοντας την έννοια της αειφόρου τοπικής ανάπτυξης μέσα από τον σχεδιασμό ενός ψηφιακού παιχνιδιού 1ο ΕΠΑ.Λ. Αμαρουσίου Σχ. Έτος 2015-’16 Ευτυχία.
Μεγάλο θάρρος.
Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών
1992 ΜΑΚΣΑΡΥ ΠΡΩΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
Παυλίνα Χατζηθεοδούλου Λοϊζίδου Προϊσταμένη Τομέα Επιμόρφωσης
Αντικείμενα Συμπεριφορές Γεγονότα
ξεχωριστή εξελικτική φάση
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής έχουμε την τιμή
Ένα χειροποίητο έργο από χρωματιστά αποτυπώματα των μαθητών μας!
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ RACES
Ταξινόμηση και Γραφικές παραστάσεις ποιοτικών δεδομένων
Διαφημιστικά Πρότυπα Εθισμός στα Games
Διάρκεια: 2 διδακτικές ώρες
Παπαντώνη Εύα1, Τσεχελίδου Σοφία 2Ζαχαροπούλου Θεολογία3
Νοσηλευτική διεργασία Νοσηλευτική διάγνωση
Αναπηρία και Παραολυμπιακοί Αγώνες
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
Πολυτεχνείο Κρήτης - Αρχιτεκτονική Σχολή χειμερινό εξάμηνο Ιστορία & Θεωρία Αρχιτεκτονικής 1 Αμαλία.
Η επίδραση της ΕΕ στα συστήματα υγείας
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ – ΜΕΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗΣ SI
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εργασία Οδοντιατρικής Πληροφορικής Οδοντιατρική Σχολή Εαρινό εξάμηνο 2012 Σαμίου Αντωνία Χριστίνα ΑΕΜ 9996 Σιούλη Κατερίνα ΑΕΜ 10000

Διαδικτυακά παιχνίδια Η έννοια του διαδικτυακού παιχνιδιού ως μέσο ψυχαγωγίας έχει διαφοροποιηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, ενώ η εξέλιξη των παιχνιδιών ακολουθεί παράλληλη πορεία με τα τεχνολογικά άλματα της εποχής (Newman, 2008). Τα διαδικτυακά παιχνίδια είναι δισδιάστατα ή τρισδιάστατα, παίζονται από τον προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή και μέσω του διαδικτύου επιτρέπουν στο άτομο την αλληλεπίδραση με άλλους χρήστες σε έναν ενιαίο εικονικό κόσμο, ο οποίος μπορεί να υποστηρίζει χιλιάδες χρήστες ταυτόχρονα (Clark, 2006).

Οδοντιατρικά παιχνίδια (dental games) Τα διαδικτυακά παιχνίδια μπορούν να εξυπηρετήσουν ποικίλους σκοπούς συμπεριλαμβανομένης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας που στοχεύει σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες (target groups). Ορισμένα από τα παιχνίδια αυτά προάγουν την οδοντιατρική εκπαίδευση συμπληρώνοντας το έργο του οδοντιάτρου και της Πολιτείας.

Dental distress ( Το dental distress αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα οδοντιατρικού παιχνιδιού, το οποίο δημιουργήθηκε από τον Peter Stilwell για λογαριασμό του International Dental Health Foundation.

Εκπαιδευτικοί στόχοι

Περιγραφή παιχνιδιού Το παιχνίδι βασίζεται στην ύπαρξη ενός τρομακτικού οδοντιατρικού τέρατος (tooth monster) το οποίο εκσφενδονίζει διάφορες τροφές και αντικείμενα σε ένα παιδάκι το οποίο αντιπροσωπεύει ουσιαστικά τον παίκτη και κινείται ανάλογα με τις κινήσεις του. Οι τροφές και τα αντικείμενα τα οποία εμφανίζονται, κατατάσσονται σε ωφέλιμα και μη για την στοματική υγιεινή και βοηθούν ή εμποδίζουν τον παίκτη εφόσον τα επιλέξει να περάσει στο επόμενο στάδιο η να σταματήσει την προσπαθειά του αντίστοιχα.Σε περίπτωση πρόσληψης πολλών βλαπτικών τροφών από τον παίκτη το παιχνίδι τερματίζεται και εμφανίζονται κατά τρόπο ευχάριστο συμβουλές πρόληψης.

Εκπαιδευτικοί στόχοι παιχνιδιού Το παιχνίδι απευθύνεται σε παιδιά μικρής ηλικίας και στοχεύει στην προαγωγή της πρόληψης της στοματικής υγιεινής. Ειδικότερα: ● Βοηθά τα παιδιά, τα οποία κατα κύριο λόγο είναι πιο επιρρεπή στην κατανάλωση τροφών επιβλαβών για τη στοματική υγεία, να συνειδητοποιήσουν την αξία της υγιεινής διατροφής. ● Επιπλέον συμβάλλει στην εξοικείωση των παιδιών με την οδοντόβουρτσα και το οδοντικό νήμα μέσα από την προβολή τους στο παιχνίδι.

● Τέλος, σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού αποτελεί η προβολή του οδοντιάτρου ο οποίος παρέχει συμβουλές με ευχάριστο τρόπο που δεν τρομάζει τα παιδιά και τα κατευθύνει στην υιοθέτηση σωστών συνηθειών σε ότι αφορά τη στοματική υγεία.