TAΞH Ε’. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠ/ΚΟΣ : ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΑΝΘΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΟΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2008-2010 «ΔΗΜΙΟΥΡΓΝΤΑΣ ΑΕΙΦΟΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» Έρευνα για την καταγραφή.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Είναι πολύ δύσκολο να υπολογίσει κανείς το συνολικό αριθμό των οργανισμών που υπάρχουν σήμερα στη γη, μια και αυτός ο αριθμός είναι τεράστιος. Για παράδειγμα.
Advertisements

Λύση SCADA WWLESS Χαμηλού κόστους σύστημα τηλεματικού ελέγχου σημάτων, τηλεχειρισμών, συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων. Ιδανικό για πολυδιασπασμένες.
Τομέας Πληροφορικής. Υποστήριξης Υπολογιστικών Συστημάτων Εφαρμογών & Δικτύων Η/Υ.
Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Βόρειας Αμερικής Κεφ. 39 Ουρδας Ιωάννης 2013.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Β΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΕΛΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ.
ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ Διαλέξη:29η 8/12/2015 Ε. Δ. Βαλάκος Η έλευση του Προμηθέα Η διαφοροποίση του Homo Η γεωγραφική διαφοροποίση του Homo Τα σενάρια εξάπλωσης.
> > Ερευνητική εργασία Β λυκείου. Κανελλοπούλου Αλεξία Πατσούρα Εύη Σινάνος Νίκος Σίνανος Παναγιώτης Σχολικό έτος Σχολικό έτος Γενικό.
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Β1-Β2 (Σχ.έτος ) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ : ΝΕΟΚΟΣΜΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΜΑΡΙΑ.
Κινηματική Μήτρου Ιωάννης, Φυσικός Τηλενίκης Ευάγγελος, Φυσικός.
Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών. Ο επαγγελματικός τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών ανήκει στον κύκλο Εφαρμογών του 10ου ΕΠΑ.Λ. και περιέχει την ειδικότητα: Γραφικών.
Η ηλικία της Γης. Ηλικία Γης - Γεωλογικός χρόνος Ηλικία Γης ονομάζεται το χρονικό διάστημα που πέρασε από τη στιγμή που η γη δημιουργήθηκε ως ουράνιο.
ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ;. TAΞΕΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.. Οι παραδοσιακοί χοροί της χώρας μας παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία. Κάθε περιοχή, χωριό έχει τους δικούς.
ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ. ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ.
Νερό: το μόριο της ζωής Γιάννης Ζαμπετάκης Λέκτορας Χημείας Τροφίμων και Lead Auditor Πανεπιστήμιο Αθηνών
Κανονικά πολύγωνα. Κανονικά πολύγωνα στη φύση, τέχνη, ανθρώπινες κατασκευές, Μαθηματικά …
Βιοχημεία Ενότητα 20: Λιπίδια: Ισοπρενοειδή και λιπαρά οξέα
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
Γαβρά Παρασκευή 5602 Ζιώγα Στέλλα 5742 Κόλια Ηλιάνα 5650
Διδακτική αξιοποίηση Ψηφιακού Υλικού στη Θρησκευτική Εκπαίδευση
ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ
Εκπαιδευτικός: Μελέκ Ιμάμ Επ. Υπεύθυνη: Μαρία Ζωγραφάκη
Κωνσταντινίδης Ίβο – Μπαλάφα Δήμητρα Δηώ
Θρησκευτικά Α Γυμνασίου
Κινητά ΚΕΣΠΕΜ Γέρικο Νομού Έβρου Επιστημονική Υπεύθυνη: Αλεξάνδρα Ανδρούσου Εκπαιδευτική ομάδα: Αλεξάνδρα- Ιωάννα Βερέττα & Νετζμεττήν Πίσκα.
«Μινωικός πολιτισμός»: μία πρόταση διδασκαλίας για την
Μεσογειακή διατροφή.
Δημιουργία και επεξεργασία ερωτηματολογίου με τις google forms
ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ Ν.ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΠΡΟΙΚΑ
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΒΗΣΣΑΡΙΑ & ΜΑΡΙΑ ΣΤ2.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Ιουδαϊσμός Εργασία των μαθητριών: Φωτιάδου Αναστασία
Ρομαντισμός.
Αρχές καλής λειτουργίας του θεσμού της παράλληλης στήριξης
11ο Συνέδριο ΚΕ.Δ.ΕΚ.-Πάτρα Ιουλίου - Συνεδριακό κέντρο Πανεπιστημίου ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ … η διαπολιτισμική διάσταση του μαθήματος «Τεχνολογία.
ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ.
3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ
Αρχές καλής λειτουργίας του θεσμού της παράλληλης στήριξης
ΣΠΗΛΑΙΟΓΡΑΦΙΕΣ GRAFITI
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ)
Ισθμός της Κορίνθου Νικόλας-Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας
Η Ομάδα Yellow.Warriors.RacingTeam
Ινδιάνοι.
Η εξέλιξη του ανθρώπου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΛΚΟΟΛ
ΛαϊκέΣ παραδόσειΣ ήθη και έθιμα
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ
Ά Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Τ Ι Α.
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Αγορά Εργασίας
Μαρία Αμπατζή, Ε2, Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ
ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΒΙΔΑΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Β΄ 1.
Το οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα του Ρατσισμού
ΦΟΡΤΙΣΗ ΜΕ ΤΡΙΒΗ Αρχικά η ράβδος και το ύφασμα είναι ουδέτερα – το φορτίο του καθενός και το συνολικό και των δύο είναι ΜΗΔΕΝ.
(το πείραμα και τα συμπεράσματα)
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
«Το κάπνισμα στην καθημερινή ζωή των μαθητών
ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ-ΜΗΤΕΡΑΣ ΧΡΗΣΤΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ Ουζουνάκης Πέτρος1, Φραντζανά Αικατερίνη2, Κουρκούτα Λαμπρινή3 1. Νοσηλευτής ΤΕ Πανεπιστημιακό.
ΕΡΓΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
Σταθερά ΚΕΣΠΕΜ Ιάσμου Εκπαιδευτικός: Μελέκ Ιμάμ
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
Εθιμα διαφορετικΑ στηΣ ΕυρΩπηΣ τα στενΑ.
Οι μαθητές του ΣΤ’1 Ποιήματα για την καταπολέμηση του διαδικτυακού εκφοβισμού και της ρητορικής μίσους.
Οι μαθητές του ΣΤ’1 Ποιήματα για την καταπολέμηση του διαδικτυακού εκφοβισμού και της ρητορικής μίσους.
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Πλατή Παναγιώτα1, Βακαλοπούλου Βασιλική2, Κουρκούτα Λαμπρινή3 1. Απόφοιτος Τμήματος Ιστορίας- Αρχαιολογίας,
ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ
Σταθερά ΚΕΣΠΕΜ Κομοτηνής
Ἑλλήνων Οἶνος Project Α1 59ο Γενικό Λύκειο Αθηνών.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

TAΞH Ε’. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠ/ΚΟΣ : ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΑΝΘΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΟΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΝΤΑΣ ΑΕΙΦΟΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» Έρευνα για την καταγραφή απόψεων και προτάσεων των κατοίκων για τη βελτίωση του χωριού.

Μέλη της ερευνητικής ομάδας: α) Μουστάκα Ανθή (εκπ/κος Αγγλικής Γλώσσας) β) οι μαθητές της Ε ’ τάξης ( ηλικίας ετών.) Ποιοτική και ποσοτική ανάλυση απαντήσεων από 18 συνεντεύξεις. Η έρευνα διεξήχθη και ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2009.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ Στόχος: Καταγραφή απόψεων και προτάσεων των κατοίκων για τη βελτίωση του χωριού. 1) περιήγηση στο χωριό και φωτογράφηση δημοσίων κτηρίων, υπηρεσιών, δρόμων κλπ. 2 διδακτικές ώρες. 2) περιήγηση στην ιστοσελίδα του δήμου για την ανεύρεση πληροφοριών για το χωριό. 1 διδακτική ώρα

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ 3) Δημιουργία ερωτηματολογίου από τους ίδιους τους μαθητές μετά από συζήτηση στη τάξη. 1 διδακτική ώρα. 4) Συνέντευξη από κατοίκους του χωριού. 2 διδακτικές ώρες. 5) Δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων στο δημοτικό συμβούλιο. 1 διδακτική ώρα.

Ξεκινώντας για την καταγραφή των απόψεων των κατοίκων.

Καταγραφή των απόψεων των κατοίκων.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ Α΄ Μέρος Το πρώτο μέρος της έρευνας αφορά στις γνώσεις των κατοίκων για το δημοτικό διαμέρισμα στο οποίο ανήκουν, για τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής, για το χωριό τους και τις δημόσιες υπηρεσίες που υπάρχουν σ’ αυτό.

Από πού πήρε το όνομά του το χωριό; Όλοι οι ερωτηθέντες ( 100% )γνώριζαν ότι το χωριό πήρε το όνομά του από την Κυρά- Βασιλική. Η Κυρά-Βασιλική ( ) ήταν σύζυγος του Αλή Πασά και της δόθηκε το χωριό σαν τσιφλίκι. Έκτοτε πήρε το όνομά της.

Η Κυρά Βασιλική!

Πόσους μόνιμους κατοίκους έχει το χωριό; 33% απάντησαν % απάντησαν % απάντησαν ,5% απάντησαν ,5% απάντησαν ,5% απάντησαν ,5% απάντησαν ,5% απάντησαν ,5% απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν.

Γεωγραφικός Χάρτης της Βασιλικής.

Άποψη του χωριού από το Google Earth

Πόσα και ποια χωριά περιλαμβάνει ο Δήμος Βασιλικής; 61% απάντησαν ότι ο Δήμος Βασιλικής αποτελείται από 4 χωριά: τη Βασιλική, τη Θεόπετρα, την Περιστέρα και τους Αγίους Θεοδώρους. 22% απάντησαν ότι αποτελείται από 5 χωριά, προσθέτοντας και τη Σαρακίνα. 17% απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν.

Για ποια αρχαιολογικά ευρήματα είναι γνωστός ο Δήμος Βασιλικής; 44% γνωρίζουν τη σπουδαιότητα του Σπηλαίου της Θεόπετρας. 66% απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν.

Εξωτερική άποψη του σπηλαίου της Θεόπετρας.

Άποψη του χώρου κατά τη διάρκεια των αρχαιολογικών ανασκαφών.

Άποψη από το εσωτερικό του σπηλαίου.

Ευρήματα από την Παλαιολιθική περίοδο(50,000 χρόνια πριν) ως τη Νεολιθική περίοδο (5.000 χρόνια πριν). Τα ευρήματα αποδεικνύουν τη συνεχή παρουσία του ανθρώπου στο σπήλαιο και καλύπτουν την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους από το Ηomo Neanderthal στο Homo Sapiens.

Ποιες δημόσιες υπηρεσίες γνωρίζετε ότι υπάρχουν στη Βασιλική; 94,5% γνωρίζουν ότι υπάρχει : Δημαρχείο ΚΕΠ ΚΑΠΗ ΕΛΤΑ 5,5% απάντησε ότι δεν γνωρίζει.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Δημόσιες Υπηρεσίες.

ΚΕΠ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Δημόσιες Υπηρεσίες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ Β΄Μέρος Το δεύτερο μέρος αφορά στην ποιότητα ζωής των κατοίκων. Ειδικότερα, στον τόπο εργασία τους, τον τρόπο μετακίνησής τους, την προστασία του περιβάλλοντος και τη συμμετοχή τους σε κοινές δράσεις που αφορούν στη βελτίωση της ζωής τους.

Εργάζεστε στο χωριό ή μετακινείστε,λόγω της εργασίας σας σε άλλο μέρος; 44% απάντησαν ότι εργάζονται στο χωριό. 66% απάντησαν ότι λόγω της εργασίας τους μετακινούνται σε άλλο μέρος.

Για τις μετακινήσεις σας χρησιμοποιείτε… 94,5% απάντησαν ότι χρησιμοποιούν ιδιωτικό αυτοκίνητο. 5,5% απάντησαν ότι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι περισσότεροι, ωστόσο, για τις μετακινήσεις τους μέσα στο χωριό, χρησιμοποιούν ποδήλατο, μηχανάκι ή πηγαίνουν με τα πόδια.

Εθνική Οδός

Δρόμοι μέσα στο χωριό.

Δρόμοι έξω από το χωριό.

Με ποιους τρόπους βοηθάτε στην προστασία του περιβάλλοντος; 44% απάντησαν ότι διαχωρίζουν τα σκουπίδια τους σε ανακυκλώσιμα και μη- ανακυκλώσιμα. 55% απάντησαν ότι δεν αφήνουν σκουπίδια σε χώρους αναψυχής μετά από εκδρομή ή περίπατο. 27,5% απάντησαν ότι βοηθούν στην αποψίλωση του δάσους για την αποφυγή πυρκαγιάς.

Θα συμμετείχατε σε κοινές δραστηριότητες με σκοπό τον καθαρισμό δημόσιων χώρων; 83,5% απάντησαν ΝΑΙ 16,5% απάντησαν ΟΧΙ

ΑΠΟΤΕΛΑΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ Γ΄ Μέρος Το τρίτο μέρος της έρευνας καταγράφει τις απόψεις των κατοίκων για το επίπεδο της ποιότητα ζωής τους και άφορα στους ακόλουθους τομείς: -δημόσιες υπηρεσίες -κτηριακές υποδομές -προτάσεις για την αναδιοργάνωση και βελτίωση χώρων δημόσιας χρήσης,όπως πλατείες, δρόμοι κλπ. -προτάσεις για τη δημιουργία δημόσιων χώρων ψυχαγωγίας, όπως βιβλιοθήκη, αθλητικό κέντρο, πάρκο -ανάγκη για περισσότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα.

Είστε ευχαριστημένοι από τις δημόσιες υπηρεσίες που υπάρχουν;-ποιες θεωρείτε ότι λείπουν ή χρειάζονται αναβάθμιση; 94,5% απάντησαν ΝΑΙ, ενώ 5,5%,ΌΧΙ. Το ταχυδρομείο χρειάζεται αναβάθμιση. Άλλες απαραίτητες υπηρεσίες: Κέντρο Υγείας Πυροσβεστική Υπηρεσία Τράπεζα Αστυνομικό Τμήμα Γηροκομείο.

Είστε ευχαριστημένοι από τα μέσα μαζικής μεταφοράς; Μπορεί να βελτιωθεί κάτι; 94,5% απάντησαν ΝΑΙ 5,5% απάντησαν ΌΧΙ 82,5% θεωρούν ότι χρειάζεται βελτίωση 16,5 % πιστεύουν πως όχι.

ΤΑΞΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Τρόποι μετακίνησης.

Υπάρχουν αρκετοί χώροι αναψυχής, α) για τους νέους, β) για τους ηλικιωμένους; Για τους νέους 60,5% απάντησαν ΝΑΙ 39,5% απάντησαν ΌΧΙ Για τους ηλικιωμένους 88% απάντησαν ΝΑΙ 12% απάντησαν ΌΧΙ.

ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΔΑΣΟΣ ΠΑΡΚΟ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Περίπατος στις όχθες του ποταμιού.

Είναι τακτική η αποκομιδή των απορριμμάτων;-Υπάρχουν αρκετοί κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης; 100% είναι ευχαριστημένοι από τη συχνότητα της αποκομιδής των απορριμμάτων. 60,5% θεωρούν τους κάδους αρκετούς. 39,5% πιστεύουν πως δεν είναι αρκετοί.

Είστε ευχαριστημένοι από τη ρυμοτομία του χωριού;- Υπάρχουν σημεία που μπορούν να βελτιωθούν; 50% απάντησαν ΝΑΙ. 50% απάντησαν ΌΧΙ. 100% απάντησαν πως μπορούν να βελτιωθούν: Δρόμοι 78% Πάρκο 30% Πλατείες 18%

Τοπογραφικό σχέδιο του χωριού

Υπάρχουν επικίνδυνα σημεία στους δρόμους;- Υπάρχει επαρκής και κατάλληλη σηματοδότηση; 100% απάντησαν ότι υπάρχουν επικίνδυνα σημεία. 44% βρίσκουν τη σηματοδότηση επαρκή. 66% βρίσκουν τη σηματοδότηση ανεπαρκή.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

Α΄ Μέρος. Όλοι οι ερωτηθέντες γνωρίζουν την προέλευση του ονόματος του χωρίου. Οι περισσότεροι γνωρίζουν τη σύνθεση του δημοτικού διαμερίσματος που ανήκουν καθώς και τις δημόσιες υπηρεσίες που υπάρχουν. Σχεδόν οι μισοί γνωρίζουν την σπουδαιότητα των ευρημάτων του σπηλαίου της Θεόπετρας.

Β΄ Μέρος Σχεδόν οι μισοί εργάζονται στο χωριό ενώ οι υπόλοιποι αναγκάζονται να μετακινούνται στις 2 κοντινές πόλεις. Όλοι χρησιμοποιούν ιδιωτικό αυτοκίνητο επειδή του παρέχει ανεξαρτησία και ταχύτητα σε σχέση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Για τις μετακινήσεις τους μέσα στο χωριό, χρησιμοποιούν ποδήλατα, μηχανάκια ή πηγαίνουν με τα πόδια. Βοηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος διαχωρίζοντας τα απορρίμματά τους ( ανακυκλώσιμα και μη) καθαρίζοντας τους χώρους αναψυχής (μετά από επισκέψεις) και βοηθώντας στην αποψίλωση του δάσους (αποφυγή πυρκαγιάς). Η πλειοψηφία συμμετέχει σε κοινές δραστηριότητες για τον καθαρισμό δημόσιων χώρων.

Γ΄ Μέρος Σχεδόν οι μισοί είναι ευχαριστημένοι από τις δημόσιες υπηρεσίες που υπάρχουν και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ένα κέντρο υγείας είναι απαραίτητο. Αν και οι περισσότεροι μετακινούνται με ιδιωτικά αυτοκίνητα, θεωρούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς τακτικά, γρήγορα και ασφαλή. Οι περισσότεροι μαθητές μετακινούνται στις κοντινές πόλεις με λεωφορεία. Θεωρούν πολύ ικανοποιητική την αποκομιδή των απορριμμάτων αλλά δεν είναι ενημερωμένοι σε θέματα ανακύκλωσης. Σχεδόν οι μισοί δεν είναι ευχαριστημένοι από τη ρυμοτομία του χωριού. Πιστεύουν ότι οι δρόμοι πρέπει να βελτιωθούν σημαντικά καθώς αρκετοί είναι επικίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ των μαθητών μετά την έρευνα Παρουσίαση-ενημέρωση των κατοίκων για τα ευρήματα του Σπηλαίου της Θεόπετρας. Καθαρισμός του πάρκου ( περιοχή Ρολόι ) και του ποταμίου από τους μαθητές. Πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο για τη δημιουργία ανοιχτών χώρων άθλησης. Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων σε θέματα ανακύκλωσης.