Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΡΑΦΑΗΛ Π. ΙΩΑΝΝΗΣ Κ.

2 Η παραολυμπιακοί αγώνες και η ιστορία τους

3 Οι πρώτοι αγώνες για αθλητές με αναπηρία έγιναν το 1948 στο Στόουκ Mάντεβιλ στην Αγγλία. Την ημέρα της τελετής έναρξης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1948 στο Λονδίνο, ξεκίνησαν και θεσμοθετήθηκαν οι αγώνες του Στόουκ Mάντεβιλ και πραγματοποιήθηκε η πρώτη αθλητική διοργάνωση για αθλητές με αμαξίδιο Τέσσερα χρόνια αργότερα, αθλητές από την Ολλανδία συμμετείχαν σε αυτούς τους αγώνες και έτσι γεννήθηκε το διεθνές κίνημα που είναι γνωστό πλέον ως Παραολυμπιακό κίνημα.

4 Οι πρώτοι Αγώνες Ολυμπιακού χαρακτήρα για αθλητές με αναπηρία οργανώθηκαν το 1960 στην Ρώμη, ύστερα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην ίδια πόλη. Θεωρούνται ως οι πρώτοι Παραολυμπιακοί Αγώνες. Περίπου 400 αθλητές από 23 χώρες συμμετείχαν σε 8 αθλήματα, 6 από τα οποία εξακολουθούν να περιλαμβάνονται στο αγωνιστικό πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων (Τοξοβολία, Κολύμβηση, Ξιφασκία, Καλαθοσφαίριση, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Στίβος)

5 Από τότε, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται κάθε 4 χρόνια, πάντα την ίδια χρονιά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 1976 στο Τορόντο, προστέθηκαν και άλλες κατηγορίες αναπηρίας και γεννήθηκε η ιδέα της συγχώνευσης διαφορετικών κατηγοριών αθλητών με αναπηρία για τη συμμετοχή τους σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις. Την ίδια χρονιά έγιναν και οι πρώτοι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες στην Σουηδία.

6 Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες της Σεούλ (1988) ξεχώρισαν και από το γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες φιλοξενήθηκαν στην ίδια χώρα, στην ίδια πόλη και χρησιμοποιήθηκαν οι ίδιες εγκαταστάσεις με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έκτοτε, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες γίνονται πάντα στην ίδια πόλη με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από το 1960, έχουν διοργανωθεί δώδεκα (12) Θερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες και εννέα (9) Χειμερινοί. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες έχουν εξελιχθεί πλέον στο δεύτερο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός μετά τους Ολυμπιακούς.

7 Τέσσερα χρόνια αργότερα, αθλητές από την Ολλανδία συμμετείχαν σε αυτούς τους αγώνες και έτσι γεννήθηκε το διεθνές κίνημα που είναι γνωστό πλέον ως Παραολυμπιακό κίνημα.

8 Από το 1960, έχουν διοργανωθεί δώδεκα (12) Θερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες και εννέα (9) Χειμερινοί. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες έχουν εξελιχθεί πλέον στο δεύτερο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός μετά τους Ολυμπιακούς.

9 Από το 1960, έχουν διοργανωθεί δώδεκα (12) Θερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες και εννέα (9) Χειμερινοί. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες έχουν εξελιχθεί πλέον στο δεύτερο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός μετά τους Ολυμπιακούς.

10 Ποιος νομίζεται πως είναι ο σκοπός τον Παραολυμπιακών αγώνων?
Β Να δείξουν με την προσπάθεια τους στα παιδιά να μην σταματούν να προσπαθούν? Α να πραγματοποιήσουν η άνθρωποι με ειδικές ανάγκες τα όνειρα τους ? Γ Με την προσπάθεια τους να δείξουν ότι ποτέ δεν πρέπει να παρατάμε τα όνειρα μας και ότι και να γίνει θα προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για να τα κάνουμε αληθινά? Δ να βάζουν από μικρή ηλικία στόχους με αποτέλεσμα να μπορούν να πραγματοποιούν τα όνειρα τους να γίνουν πραγματικότητα και να μην τα παρατάνε ποτέ? Αυτά πάντως που θα κάνουν πραγματικότητα από μικρή ηλικία έως τα μεγάλα τους χρόνια θα τα θυμούνται για όλοι τους τη ζωή.

11 Πότε έγιναν οι πρώτοι παραολυμπιακοί αγώνες ?
Α 1500 Β 1900 Γ 1948 Δ 2007

12 Πού έγιναν οι πρώτοι παραολυμπιακοί αγώνες ?
Α Στόουκ Μάντεβιλ στην Αγγλία Β Συρία Δ Μολδαβία Γ Σρι Λάνκα

13 Πόσοι θερινοί παραολυμπιακοί αγώνες έχουν διοργανοθεί ?
Α 100 Γ 1 Β 90 Δ 12

14 ΠΩΣ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΜΠΑΜ Β ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Γ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Δ CLASH OF CLANS

15 TA KATΑΦΕΡΕΣ


Κατέβασμα ppt "ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google