Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ
ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

2 Τούλα Τίγκα Ta πουλιά στο χιόνι

3 ΤOYΛΑ ΤΙΓΚΑ Μία συγγραφέας της οποίας τα βιβλία δεν προσεγγίζουν μόνο την τρυφερή ηλικία των παιδιών αλλά και τους ενήλικες. Τα βιβλία της Τούλας Τίγκα αντικατοπτρίζουν πραγματικές καταστάσεις, όπως την εφηβεία, την αγάπη και τον έρωτα.

4 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η Τούλα Τίγκα γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

5 ΒιβλΙα Φεγγάρι στο νερό Τα χρόνια τρέχοντας Οδός Γραβιάς Αχ Σαλονίκη
Τα πουλιά στο χιόνι

6 Η εποχη των υακινθων Το βιβλίο «Η εποχή των υακίνθων» αναφέρεται σε ένα νεαρό κορίτσι, την Ελένη, η οποία μπαίνει στην εφηβεία και πολλά πράγματα την απασχολούν. Οι γονείς της είναι χωρισμένοι και ζει πλέον με τον νέο σύζυγο της μητέρας της και την ταλαντούχα κόρη του. Η Ελένη είναι ερωτευμένη με τον Άλκη, ο οποίος δεν της δείχνει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μέσα σε όλα αυτά πρέπει να αντιμετωπίσει και τον θείο της, ο οποίος συμπεριφέρεται αυστηρά στην οικογένεια... Τελικά, η ζωή της Ελένης αλλάζει προς το καλύτερο με τη βοήθεια της Αγγελικής, της κόρης του συντρόφου της μητέρας της. Κάπως έτσι τελειώνει το τελευταίο κεφάλαιο του ημερολογίου της, “Η εποχή των υακίνθων”.

7 ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ «Η Εποχή των υακίνθων» είναι ένα βιβλίο το οποίο πρέπει να διαβάσουν όλα τα παιδιά που βρίσκονται στην εφηβεία. Διαβάζοντας και κατανοώντας σε βάθος το βιβλίο αυτό, ένας αναγνώστης μπορεί να διαπιστώσει ότι η Τούλα Τίγκα επιδιώκει να κάνει τα παιδιά να καταλάβουν ότι όλοι οι έφηβοι στην ηλικία αυτή αντιμετωπίζουν ένα δύσκολο στάδιο, ιδιαίτερα όταν συμβαίνουν απρόσμενες αλλαγές (όπως αυτές που συνέβησαν στη ζωή της Ελένης). Ο τίτλος αποδίδει με τον καλύτερο τρόπο το περιεχόμενο του έργου, αφού όμοια με το άνθισμα των υακίνθων ανθίζει και μια νέα περίοδος στη ζωή της Ελένης. Βασικός στόχος του βιβλίου είναι να εμφυσήσει στον αναγνώστη την πεποίθηση ότι όλα τα προβλήματα μπορούν να λυθούν, αν υπάρχει προθυμία, καλή θέληση και πάνω απ’ όλα αισιοδοξία.

8 Ta πουλια ςτο χιονι Στα βορειοδυτικά της Μαγνησίας, σε μια συνοικία της Νέας Ιωνίας, κατοικούσε η οικογένεια Αργυρίου. Ο παππούς και η γιαγιά Αργυρίου είχαν τρία εγγονάκια, τον Κωνσταντίνο, τον Θάνο και τη Θεοδώρα. Αυτά, στο μυθιστόρημα της Τ. Τίγκα «Τα πουλιά στο χιόνι», αποτελούσαν τη μικρή παρέα της Νέας Ιωνίας και συμμετείχαν σε δύο ομάδες. Ο Κωνσταντίνος στην ομάδα των Γλάρων μαζί με τους φίλους του Άγγελο, Λευτέρη, Μπράνκο και Αντρέα και ο Θάνος μαζί με τον φίλο του Σωτηράκη στην ομάδα των Σπουργιτιών. Σε εκείνη τη γειτονιά της Νέας Ιωνίας η ζωή κυλούσε με αργούς ρυθμούς, αν εξαιρέσουμε το πρωί της Κυριακής στη διάρκεια του οποίου συνέβησαν πολλά συνταρακτικά γεγονότα. Αρχικά, η οικογένεια Αργυρίου έχασε τα κουνέλια της και στη συνέχεια η Μπριγκίτε ήρθε με τους γονείς της και εγκαταστάθηκε στη γειτονιά.

9 Την ίδια μέρα χιόνιζε από το πρωί και μέσα σε λίγες ώρες το χιόνι είχε καλύψει όλη την πόλη. Ένα πουλί ψάχνοντας τροφή κάθισε στο μπαλκόνι του Κωνσταντίνου. Το παράξενο ήταν πως με τα πόδια του άφησε κάτι περίεργα σχήματα πάνω στο χιόνι. Ο Θάνος, όταν τα είδε, πίστεψε πως το πουλί κάτι ήθελε να τους πει αλλά δεν ήξερε τι. Αυτό έγινε το θέμα συζήτησης εκείνων των ημερών. Ακόμα και συνεδρίαση έκανε η ομάδα των Γλάρων με καλεσμένο τον Θάνο. Τα παιδιά αποφάσισαν πως έπρεπε να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους, να καταφέρουν δηλαδή να μάθουν τι έγραψε το πουλί. Γράφοντας λοιπόν ο καθένας τις δικές του σκέψεις, εξέφραζαν αυτό που πίστευαν ότι τους έγραψε το πουλί στο χιόνι. Ο Θάνος πίστευε ότι έγραφε για τα κουνέλια, ο Σωτηράκης για έναν φτωχό πατέρα που εργάζεται στα ξένα για να μπορέσει να αγοράσει ό,τι χρειάζονται τα παιδιά του, ο Μπράνκο πίστευε ότι ήθελε να του θυμίσει τους φίλους του και την πατρίδα του, η Μπριγκίτε πίστευε ότι έγραφε για τα σύνορα κάθε χώρας, ο Λευτέρης για το καινούριο του δωμάτιο, ο Κωνσταντίνος για το βαλσαμωμένο καναρίνι του και ο Άγγελος για μια γριά, που την ονόμασε «κυρά Μοναξιά». Η Θεοδώρα πάλι πίστευε πως ένα πουλί μόνο αισιόδοξα πράγματα θα μπορούσε να γράψει για όσους υποφέρουν και για όσους θέλουν να φύγουν με ένα καράβι για μέρη μακρινά, όπως ο Αντρέας.

10 Η ςημαςια των βιβλιων Η αξία των βιβλίων δεν θα αλλοιωθεί ποτέ, όσα χρόνια και αν περάσουν. Οποιοδήποτε βιβλίο είναι θησαυρός. Βέβαια στις μέρες μας ελάχιστοι άνθρωποι εκτιμούν την αξία αυτή. Παρόλα αυτά η σημασία των βιβλίων εξακολουθεί να παραμένει ανυπολόγιστη.

11 Στον επίλογο του βιβλίου της «Τα πουλιά στο χιόνι, η Τούλα Τίγκα μας προτρέπει να σκεφτούμε, να φανταστούμε τι απέγιναν, στα χρόνια που πέρασαν από το 1999, εκείνα τα μικρά πουλιά, οι Γλάροι και τα Σπουργίτια. Θα κλείσουμε λοιπόν αυτήν την παρουσίαση με τη συνέχεια της ιστορίας, όπως εμείς τη φανταστήκαμε. 7 χρόνια μετά… Ο Κωνσταντίνος είναι πλέον ενήλικας. Έχει φύγει από το πατρικό του σπίτι για να σπουδάσει στη Γερμανία σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο, αλλά και για να ακολουθήσει τον μεγάλο έρωτα της ζωής του, την Μπριγκίτε. Με την Μπριγκίτε μένουν στο ίδιο σπίτι, αφού είναι πλέον μαζί. Με τους φίλους του επικοινωνεί με το κινητό του και μόνο λίγες φορές το χρόνο τους βλέπει, όταν επισκέπτεται τους γονείς του στην Ελλάδα . Η Μπριγκίτε μένει στη Γερμανία με τον Κωνσταντίνο και περνάνε υπέροχες στιγμές μαζί. Συγχρόνως, σπουδάζει Ιατρική και γι’ αυτό αφιερώνει τις περισσότερες ώρες της ημέρας στο διάβασμα. Παράλληλα με τις σπουδές της έχει αρχίσει και μαθήματα κιθάρας. Με τον Κωνσταντίνο μιλάει Ελληνικά, καθώς και με πολλούς φίλους της από τη Γερμανία, στους οποίους προσπαθεί να μάθει τη γλώσσα, γιατί την έχει αγαπήσει και δεν θέλει να την ξεχάσει, αφού έχει περάσει τα καλύτερα εφηβικά της χρόνια στην Ελλάδα.

12 Ο Θάνος μένει ακόμα στη Νέα Ιωνία με τους γονείς του, αλλά του λείπει ο αδελφός του που ζει πλέον στη Γερμανία. Παρόλα αυτά προσπαθεί να επικοινωνεί μαζί του όσο πιο συχνά μπορεί. Πηγαίνει πρώτη Λυκείου, αλλά κινδυνεύει να μείνει στην ίδια τάξη από τους χαμηλούς βαθμούς που παίρνει. Αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια και έχει διαλυθεί η ομάδα των Σπουργιτιών, εξακολουθεί να είναι κολλητός με τον Σωτήρη. Η Θεοδώρα πήρε την απόφαση να αλλάξει το όνομα της, γιατί πλέον δεν της αρέσει και έχει πει σε όλους να την φωνάζουν Ντορέττα. Σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Βόλου, αλλά θέλει να περάσει στην Ιατρική για να συνεργαστεί με την κολλητή της, την Μπριγκίτε και να εγκατασταθεί και αυτή στη Γερμανία μαζί με το αγόρι της, τον Αντρέα, ο οποίος είναι διατεθειμένος να την ακολουθήσει, όπου και αν πάει, επειδή την αγαπάει πάρα πολύ.

13 Οι μαθητες και οι μαθητριες της α’ ταξης ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑΣ:
Ευαγγελοπούλου Ελένη Γκόλια Φανή-Χριστίνα Βασιουρή Βασιλική Βασιλείου Μαρία –, ) Κατερινοπούλου Ελένη Ντούρου Ελένη Καραθάνας Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου Οδυσσέας Παπαδημητρίου Βασιλεία Σιώκα Όλγα Σκένδρα Βασιλική Ιωάννα Τσινίκου Φωτίου Βασιλική


Κατέβασμα ppt "2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google