Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΛΗΡΤΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ GRAFFITI

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΛΗΡΤΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ GRAFFITI"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΛΗΡΤΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ GRAFFITI
Γκράφιτι < graffiti < graffito < graffiato (λατ.) < graffiare (λατ. χαράσσω) < Γράφω

2 Η λέξη Graffiti, εμφανίστηκε ως όρος στα μέσα του 19ου αιώνα και προέρχεται από την ιταλική λέξη "graffiato" (γρατζουνισμένος). Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά απο αρχαιολόγους όπως ο Raffaele Garucci κατά την ανακάλυψη των επιγραφών και των φιγούρων στα ερείπια των κατακόμβων της Ρώμης και της Πομπιϊας, προσπαθώντας έτσι να ξεχωρίσει το φαινόμενο αυτό από τα υπόλοιπα είδη Τέχνης.

3 Γκράφιτι είναι η αναγραφή κειμένου όπως συνθημάτων ή η ζωγραφική σε επιφάνειες που συνήθως βρίσκονται σε δημόσιους χώρους (για παράδειγμα σε τοίχους). Πρωτοεμφανίστηκε την ίδια περίοδο και στα ίδια μέρη που αναπτύχθηκε το κίνημα του Χιπ χοπ, από τον ίδιο καταπιεσμένο κόσμο. Γι' αυτό πολλοί θεωρούν ότι αποτελεί μέρος της κουλτούρας Χιπ χοπ.

4 ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΤΟ GRAFFITI; “Το graffiti για μεγάλο μέρος του κοινωνικού συνόλου είναι μια πολύ παρεξηγημένη μορφή τέχνης. Αν έχετε στο μυαλό σας πιτσιρίκια με φαρδιά παντελόνια που λερώνουν τον τοίχο του σπιτιού σας με ακατονόμαστα και ακαταλαβίστικα σύμβολα πλανάστε οικτρά!   Το graffiti είναι η τέχνη του δρόμου, ξεκινάει κάπου στα 80′s από τον ελληνοαμερικάνο  Taki183 στη Νέα Υόρκη και διανύοντας την τέταρτη δεκαετία της ζωής του αποτελεί σημείο αναφοράς για εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο.

5 ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

6 Η εξυπνάδα και η “μαγκιά” είναι η αφορμή για τον σχεδιασμό του «GRAFFITI»
Με αυτό τον τρόπο θέλουν να αντιδράσουν στο κατεστημένο και να εναντιωθούν σε αυτούς που καταχράζονται την εξουσία εις βάρος των άλλων.

7 Ο καλλιτέχνης του δρόμου .

8 Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ GRAFFITI.

9 Και τα graffiti στην Αρχαία Αθήνα
Πάρα πολλά γκράφιτι έχουν βρεθεί στην Αθήνα κατά της ανασκαφές της Αμερικανικής Σχολής, και περίπου 850 από αυτά έχουν καταγραφεί από τον Mabel Lang το 1976[2]. Σε αυτά περιλαμβάνονται πολλών ειδών γκράφιτι, όπως abecedaria(σειρές γραμμάτων συνήθως για εξάσκηση), επιγραφές Καλός, προσβολές, σημάδια ιδιοκτησίας, εμπορικές σημειώσεις, μηνύματα, λίστες, και σκίτσα. Χρονολογούνται από τον 8ο αιώνα προ Χριστού μέχρι την ύστερη Ρωμαϊκή περίοδο.

10 ΑΡΧΑΙΑ ΓΚΡΑΦΙΤΙ

11 ΠΗΓΕΣ:http://el. wikipedia
ΠΗΓΕΣ: ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΚΑΛΤΣΑ


Κατέβασμα ppt "ΠΛΗΡΤΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ GRAFFITI"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google