Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΧΟΤΕΛΑΣΒΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΟΥΔΕΤΣΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΚΑΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΧΟΤΕΛΑΣΒΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΟΥΔΕΤΣΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΚΑΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΧΟΤΕΛΑΣΒΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΟΥΔΕΤΣΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΚΑΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

3

4

5  Η Ελλάδα γνώρισε κάπως αργά τα κόμικς εξαιτίας των πολεμικών και πολιτικών αναταραχών και έτσι η ακμή τους στο ελλαδικό χώρο χρονολογείται από το 1950. Αρχικά, περιοδικά όπως η «Διάπλαση» είχαν προετοιμάσει το έδαφος για να γίνουν τα κόμικς πιο εύκολα δεκτά στο ελληνικό κοινό. Όσον αφορά την αμερικάνικη σχολή των κόμικς στη Ελλάδα κυκλοφόρησαν τα «Κλασσικά Εικονογραφημένα» τα οποία παρουσίαζαν έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας σε κόμικς. Την 1η Ιουλίου 1966 κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος Μίκυ Μάους και ακολούθησαν οι Υπερήρωες όπως είναι ο «Σούπερμαν», ο «Σπάιντερμαν» κ.α.  Τα πρώτα ελληνικά κόμικς έκαναν την εμφάνισή τους στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

6 Έλληνες  Γιώργος Ακοκαλίδης  Αρκάς  Τάσος Αποστολίδης Και ξένοι:  Σαρλ Ντε Γκαλ  Πεικε Γκοσινι

7 Γκράφιτι είναι η αναγραφή κειμένου όπως συνθημάτων ή η ζωγραφική σε επιφάνειες που συνήθως βρίσκονται σε δημόσιους χώρους (για παράδειγμα σε τοίχους). Πρωτοεμφανίστηκε την ίδια περίοδο και στα ίδια μέρη που αναπτύχθηκε το κίνημα του Χιπ χοπ,από τον ίδιο καταπιεσμένο κόσμο. Γι' αυτό πολλοί θεωρούν ότι αποτελεί μέρος της κουλτούρας Χιπ χοπ. Γκράφιτι είναι η αναγραφή κειμένου όπως συνθημάτων ή η ζωγραφική σε επιφάνειες που συνήθως βρίσκονται σε δημόσιους χώρους (για παράδειγμα σε τοίχους). Πρωτοεμφανίστηκε την ίδια περίοδο και στα ίδια μέρη που αναπτύχθηκε το κίνημα του Χιπ χοπ,από τον ίδιο καταπιεσμένο κόσμο. Γι' αυτό πολλοί θεωρούν ότι αποτελεί μέρος της κουλτούρας Χιπ χοπ.συνθημάτωνζωγραφικήΧιπ χοπσυνθημάτωνζωγραφικήΧιπ χοπ

8

9  Ως γελοιογραφία χαρακτηρίζεται κάθε ζωγραφική παράσταση της οποίας τα κύρια γνωρίσματα προσώπων ή πραγμάτων αποδίδονται κωμικά παραλλαγμένα. Στόχος της γελοιογραφίας είναι η διακωμώδηση προσώπων από τους λόγους ή των πράξεών τους καθώς και καταστάσεων που όμως δεν συμβιβάζονται στη κοινή αντίληψη. Η σημασία δε της γελοιογραφίας συνήθως υποδηλώνεται με σχετικό υπότιτλο ή στιχομυθία αν πρόκειται για γελοιογραφικό σύμπλεγμα.

10

11


Κατέβασμα ppt "ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΧΟΤΕΛΑΣΒΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΟΥΔΕΤΣΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΚΑΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google