Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παρουσίαση: Ευαγγέλου Αρχοντούλα.  Χαρακτηριστική περίπτωση στη δεκαετία του 1970, η παρουσίαση του ροκ Χριστού και η χίπικη εκδοχή του Θείου Πάθους.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παρουσίαση: Ευαγγέλου Αρχοντούλα.  Χαρακτηριστική περίπτωση στη δεκαετία του 1970, η παρουσίαση του ροκ Χριστού και η χίπικη εκδοχή του Θείου Πάθους."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παρουσίαση: Ευαγγέλου Αρχοντούλα

2  Χαρακτηριστική περίπτωση στη δεκαετία του 1970, η παρουσίαση του ροκ Χριστού και η χίπικη εκδοχή του Θείου Πάθους.  Ο λόγος για τη ροκ όπερα «JESUS CHRIST SUPER STAR» των Βέμπερ και Ραις που προκάλεσε αίσθηση και κύμα αντιδράσεων γιατί ο Χριστός θύμιζε ένα γαλήνιο γαλανομάτη χίπη, οι μαθητές του έμοιαζαν με τα παιδιά των λουλουδιών, η γυναικεία παρουσία μέσω του προσώπου της Παναγίας είχε εξαλειφθεί. Δέσποζε η προσωπικότητα της Μαρίας Μαγδαληνής, άφθονα ροκ σχήματα, μπόλικη ψυχεδέλεια και σαφείς αναφορές στο αντιπολεμικό κίνημα για τον πόλεμο στο Βιετνάμ..

3 Οι ροκάδες ήθελαν ένα πιο ανθρώπινο Χριστό. Συνθημα τους: «ΠΑΡΑΊΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΘΈΛΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ,. Η ΚΟΙΝΩΝΊΑ, ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ,Η ΘΡΗΣΚΕΊΑ ΤΩΝ ΤΎΠΩΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΆ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΎΤΟΥ».Και το αιτιολογούσαν: «Δεν είναι του κόσμου τούτου αυτό δεν είχε πει άλλωστε και ο πιο συνειδητοποιημένος Επαναστάτης ο Χριστός όταν δικαζόταν από τον Πιλάτο; ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.»


Κατέβασμα ppt "Παρουσίαση: Ευαγγέλου Αρχοντούλα.  Χαρακτηριστική περίπτωση στη δεκαετία του 1970, η παρουσίαση του ροκ Χριστού και η χίπικη εκδοχή του Θείου Πάθους."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google