Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΦΗΒΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΦΗΒΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΦΗΒΩΝ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Τζοβάνα Γκουντάνα  Αφροδίτη Βασιλακοπούλου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΦΗΒΩΝ ΧΟΡΟΣ

2 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ Ο χορός ως Τέχνη φαίνεται να έχει ενσωματωθεί στην κουλτούρα πολλών οργανωμένων κοινωνιών σε πολλά μέρη του κόσμου, αρκετές χιλιετίες π.Χ.

3 ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: Την κλασσική περίοδο του 5ου π.Χ. Αιώνα, με επίκεντρο την Αθήνα, εκτός από την ανάπτυξη των γραμμάτων και των τεχνών, παρατηρείται και η εμφάνιση του χορού. Παρ' όλο που ο χορός κατείχε ιδιαίτερη θέση στον πολιτισμό και στο θρησκευτικό τελετουργικό της Αθήνας, δεν υπάρχει ακριβής γνώση για το είδος του χορού που αναπτύχθηκε εκείνη τη περίοδο. Ακόμη, ο χορός φαίνεται να είχε στενή σχέση με την μουσική και την ποίηση. ΑΡΧΑΙΑ ΡΩΜΗ: Η συσχέτιση της Αρχαίας Αθήνας με την Ρώμη σε συνδυασμό με την επιρροή της πρώτης στο ρωμαϊκό πολιτισμό, ευνόησαν κατά μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη της τέχνης του χορού, η οποία αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της παιδείας του ελληνορωμαϊκού κόσμου. Λίγους αιώνες αργότερα, οι Ρωμαίοι παραμέλησαν αυτόν τον τομέα τέχνης και έδωσαν κατά κύριο λόγο έμφαση στο Θέατρο. Σημαντικός παράγοντας της μεταστροφής αυτής υπήρξε ο ρόλος της Εκκλησίας στους μ.Χ αιώνες.

4 Ο ΧΟΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ… Έχει ενταχθεί πλήρως στα πολιτισμικά και κοινωνικά ενδιαφέροντα των περισσότερων χωρών του πλανήτη μας, εφόσον εξυπηρετεί τόσο την έκθεση συναισθημάτων όσο και την ψυχοσωματική ισορροπία. 

5 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΡΕΥΝΑΣ
1)Έχετε ασχοληθεί με τον χορό; 2)Επιλέξατε να ασχοληθείτε με τον χορό... 3)Ποιο/α είδος/η χορού έχετε δοκιμάσει; 4)Από ποια ηλικία ξεκινήσατε να ασχολείστε  με τον χορό; 5)Θέλετε να ασχοληθείτε με τον χορό επαγγελματικά; 6)Πιστεύετε πως ο χορός συμβάλλει στην ψυχική και σωματική ισορροπία του ανθρώπου; 7)Τι νιώθετε όταν χορεύετε;  8)Γιατί δεν έχετε δοκιμάσει να ασχοληθείτε με τον χορό; 9)Θα θέλατε να ασχοληθείτε με τον χορό στο μέλλον; 10)Έχετε παρακολουθήσει παραστάσεις χορού, είτε από κοντά είτε μέσω της τηλεόρασης; 11)Κάποιοι θεωρούν το χορό ως μια τελείως γυναικεία ενασχόληση. Τι πιστεύετε για αυτό; Στην έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από την ομάδα μας, πήραν μέρος, απαντώντας στο ερωτηματολόγιο, σαράντα-δύο άτομα από τα οποία τριάντα ήταν γυναικείου φύλου, ενώ τα υπόλοιπα δώδεκα ήταν άνδρες. 

6 ΕΠΙΛΟΓΟΣ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Συμπερασματικά, λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω αποτελέσματα, καταλαβαίνουμε πως ο χορός αποτελεί κύρια ενασχόληση κυρίως στην ζωή των γυναικών, οι οποίες τείνουν πολύ περισσότερο στο χορό απ' ό,τι οι άνδρες. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι το μπαλέτο είναι το πιο διαδεδομένο είδος χορού στο γυναικείο φύλο, ενώ αισθησιακοί χοροί (Reggaeton, Tango) δεν είναι μέσα στις κύριες επιλογές τους. Ακόμη είναι εμφανές πως οι γυναίκες επιλέγουν να ασχοληθούν με τον χορό από αρκετά μικρή ηλικία. Αντίθετα, οι πλειοψηφία των ανδρών φαίνεται να είναι αρνητικοί με τον χορό, ενώ οι λίγο που επιλέγουν να ασχοληθούν με αυτό, επιλέγουν την ενασχόληση με τους παραδοσιακούς χορούς.


Κατέβασμα ppt "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΦΗΒΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google