Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

B4XP20 Σχολικό Έτος: 2013-14 Τι είναι ο κύκλος; Κύκλος είναι το επίπεδο γεωμετρικό σχήμα, του οποίου όλα τα σημεία ισαπέχουν από ένα σημείο. Το σημείο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "B4XP20 Σχολικό Έτος: 2013-14 Τι είναι ο κύκλος; Κύκλος είναι το επίπεδο γεωμετρικό σχήμα, του οποίου όλα τα σημεία ισαπέχουν από ένα σημείο. Το σημείο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 B4XP20 Σχολικό Έτος: 2013-14

3 Τι είναι ο κύκλος; Κύκλος είναι το επίπεδο γεωμετρικό σχήμα, του οποίου όλα τα σημεία ισαπέχουν από ένα σημείο. Το σημείο ονομάζεται κέντρο (Ο) και η απόσταση ακτίνα (R).

4 Χορδές και Διάμετρος Χορδή ονομάζεται το ευθύγραμμο τμήμα που ενώνει δύο σημεία του κύκλου. Η χορδή που περνάει από το κέντρο του κύκλου λέγεται διάμετρος.

5 Επίκεντρη γωνία και τόξα. Επίκεντρη γωνία είναι η γωνία της οποίας η κορυφή βρίσκεται στο κέντρο του κύκλου και οι πλευρές της τέμνουν τον κύκλο σε δύο σημεία. Τόξο του κύκλου είναι ένα τμήμα του κύκλου. Σε ίσες επίκεντρες γωνίες αντιστοιχούν ίσα τόξα, στον ίδιο κύκλο ή σε ίσους κύκλους.

6 Εγγεγραμμένες γωνίες. Εγγεγραμμένη είναι η γωνία της οποίας η κορυφή της οποίας η κορυφή βρίσκεται σε ένα σημείο του κύκλου και οι πλευρές της τέμνουν τον κύκλο σε δύο σημεία.

7 Κυκλικός δίσκος. Κυκλικός δίσκος είναι το επίπεδο γεωμετρικό σχήμα που η επιφάνειά του αποτελείται απ’ όλα τα σημεία του κύκλου και όσα περιέχονται εκεί μέσα.

8 Κυκλικός δακτύλιος Κυκλικός δακτύλιος είναι η επιφάνεια του επιπέδου που περικλείεται μεταξύ δύο ομόκεντρων κύκλων.

9 Κυκλικός τομέας Κυκλικός τομέας είναι η επιφάνεια του κυκλικού δίσκου που περιέχεται σε μια επίκεντρη γωνία.


Κατέβασμα ppt "B4XP20 Σχολικό Έτος: 2013-14 Τι είναι ο κύκλος; Κύκλος είναι το επίπεδο γεωμετρικό σχήμα, του οποίου όλα τα σημεία ισαπέχουν από ένα σημείο. Το σημείο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google