Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΟΛΥΓΟΝΑ Κανονικά πολύγονα, είναι αυτά τα οποία έχουν όλες τις γωνίες και τις πλευρές ίσες.Αυτό είναι ένα κανονικό πολύγονο,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΟΛΥΓΟΝΑ Κανονικά πολύγονα, είναι αυτά τα οποία έχουν όλες τις γωνίες και τις πλευρές ίσες.Αυτό είναι ένα κανονικό πολύγονο,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ

2 ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΟΛΥΓΟΝΑ Κανονικά πολύγονα, είναι αυτά τα οποία έχουν όλες τις γωνίες και τις πλευρές ίσες.Αυτό είναι ένα κανονικό πολύγονο, γιατί η κάθε πολύγονο, γιατί η κάθε γωνία του είναι 120 0 και γωνία του είναι 120 0 και η κάθε πλευρά του είναι η κάθε πλευρά του είναι 3 εκατοστά. 3 εκατοστά.

3 ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΓΩΝΙΩΝ ΤΡΙΓΩΝΩΝ Το άθροισμα γωνιών όλων των τριγώνων, είναι πάντα 180 μοίρες. Για παράδειγμα ένα τρίγωνο που η μία του πλευρά είναι 70 μοίρες και η άλλη είναι 40 μοίρες, η άλλη αναγκαστικά θα είναι 70 μοίρες.

4 ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΤΡΙΓΩΝΩΝ

5 ΙΣΟΣΚΕΛΕΣ ΤΡΙΓΩΝΟ Ισοσκελές ονομάζεται το τρίγωνο που έχει ίσα σκέλη. Στην εικόνα δίπλα, βλέπουμε ένα τρίγωνο βλέπουμε ένα τρίγωνο το οποίο έχει ίσα το οποίο έχει ίσα σκέλη. σκέλη.

6 ΣΚΑΛΗΝΟ Λέγεται το τρίγωνο που δεν έχει καμία πλευρά ίση μεταξύ του σαν αυτό στην εικόνα ακριβώς δίπλα. στην εικόνα ακριβώς δίπλα.

7 ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ Διαγώνιος ονομάζεται η γραμμή η οποία πηγαίνει από τη μία γωνία, διαγώνια, στην άλλη.

8 ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΓΩΝΙΩΝ

9 ΟΞΕΙΑ ΓΩΝΙΑ Ονομάζεται η γωνία, η οποία είναι μικρότερη από 90 ο. Δίπλα βλέπουμε μια φωτογραφία στην μια φωτογραφία στην οποία εικονίζεται ένα οποία εικονίζεται ένα σχήμα με μία οξεία σχήμα με μία οξεία γωνία. γωνία.

10 ΟΡΘΗ ΓΩΝΙΑ Ονομάζεται η γωνία η οποία είναι 900. Βλέπουμε ένα σχήμα που έχει δύο ορθές γωνίες.

11 ΑΜΒΛΕΙΑ ΓΩΝΙΑ Είναι η γωνία η οποία είναι μεγαλύτερη από 90 0. Και τέλος Είναι η γωνία η οποία είναι μεγαλύτερη από 90 0. Και τέλος βλέπουμε μία βλέπουμε μία εικόνα που έχει μία εικόνα που έχει μία αμβλεία γωνία, αμβλεία γωνία, δηλαδή η γωνία είναι μεγαλύτερη από 90 0. δηλαδή η γωνία είναι μεγαλύτερη από 90 0.

12


Κατέβασμα ppt "ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΟΛΥΓΟΝΑ Κανονικά πολύγονα, είναι αυτά τα οποία έχουν όλες τις γωνίες και τις πλευρές ίσες.Αυτό είναι ένα κανονικό πολύγονο,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google