Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα Μαθηματικά την Αρχαία Ελλάδα.. Για τους αρχαίους Έλληνες Μαθηματικά και Φιλοσοφία ήταν έννοιες ταυτόσημες.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα Μαθηματικά την Αρχαία Ελλάδα.. Για τους αρχαίους Έλληνες Μαθηματικά και Φιλοσοφία ήταν έννοιες ταυτόσημες."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα Μαθηματικά την Αρχαία Ελλάδα.

2

3 Για τους αρχαίους Έλληνες Μαθηματικά και Φιλοσοφία ήταν έννοιες ταυτόσημες

4

5 Ναυτιλιακές Ναυτιλιακές δραστηριότητες δραστηριότητες Ευμάρεια Ευμάρεια Ελεύθερος χρόνος Ελεύθερος χρόνος

6 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ορθολογισμός 1. Ανάγκη για κατανόηση του κόσμου Αναζήτηση της αρχής του κόσμου Αναζήτηση της αρχής του κόσμου Τάξη στο χάος Τάξη στο χάος 2. Όχι μόνο «πως»; (ανατολή) Αλλά και «γιατί»; (επιστημονικό Αλλά και «γιατί»; (επιστημονικό ερώτημα) ερώτημα) 3. Όχι πλέον πρακτικές εφαρμογές.

7 Θαλής ο Μιλήσιος (624-547πΧ) θεμελιωτής των σύγχρονων μαθηματικών Αναγκαιότητα της απόδειξης Αναζήτηση μιας λογικής πίσω από γεωμετρικές προτάσεις Γενικές προτάσεις για γεωμετρικά σχήματα

8 Ο Πλάτων διηγείται μια αστεία ιστορία για τον Θαλή

9 O Θαλής δεν ήταν απλά παρατηρητής του έναστρου ουρανού.

10 Ο Θαλής προέβλεψε την έκλειψη ηλίου το 585π.Χ Καθ’ ους χρόνους συνήψαν προς αλλήλους μάχην Μήδοι τε και Λυδοί Καθ’ ους χρόνους συνήψαν προς αλλήλους μάχην Μήδοι τε και Λυδοί (Ηρόδοτος) (Ηρόδοτος)

11 1.Κάθε γωνία εγγεγραμμένη σε ημικύκλιο είναι ορθή.

12 2. Οι γωνίες της βάσης ισοσκελούς τριγώνου είναι ίσες.

13 3. Ένας κύκλος διχοτομείται από τη διάμετρο του.

14 4. Αν δύο ευθείες τέμνονται οι κατακορυφήν γωνίες είναι ίσες.

15 5. Αν δύο ευθύγραμμα τμήματα τέμνονται από παράλληλες τα μεταξύ τους τμήματα είναι ανάλογα ΘΕΩΡΗΜΑ ΤΟΥ ΘΑΛΗ

16 Ο Θαλής φτάνει στην Αίγυπτο και γνωρίζει τον πολιτισμό των ιερέων. Εντυπωσιάζεται από τις επιβλητικές πυραμίδες και καταφέρνει να τις μετρήσει.

17

18 Τα μαθηματικά βρήκαν στο θαυμάσιο λαό των Ελλήνων τον ασφαλή δρόμο της Επιστήμης Ύστερα από 2500 χρόνια Ύστερα από 2500 χρόνια ο Kant θα πει : ο Kant θα πει :

19

20 Ο sir Thomas Heath, ο σημαντικότερος Άγγλος Ιστορικός της επιστήμης της αρχαιότητας αναφέρει: Ο sir Thomas Heath, ο σημαντικότερος Άγγλος Ιστορικός της επιστήμης της αρχαιότητας αναφέρει:

21 Τα θεμέλια των μαθηματικών και ένα μεγάλο μέρος του περιεχομένου τους είναι ελληνικά. Οι Έλληνες έθεσαν τις πρώτες επιστημονικές βάσεις Τα μαθηματικά είναι Ελληνική επιστήμη Sir Thomas Heath

22 Ποιο είναι το πιο γνωστό και πιο διάσημο θεώρημα;

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32


Κατέβασμα ppt "Τα Μαθηματικά την Αρχαία Ελλάδα.. Για τους αρχαίους Έλληνες Μαθηματικά και Φιλοσοφία ήταν έννοιες ταυτόσημες."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google