Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ από την Κλ.Μπ..

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ από την Κλ.Μπ.."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ από την Κλ.Μπ.

2 Πολύγωνα Τα κλειστά σχήματα που έχουν τουλάχιστον 3πλευρές κ 3 γωνίες λέγονται πολύγωνα. Το Πολύγωνο είναι επίπεδο και ευθύγραμμο γεωμετρικό σχήμα που έχει περισσότερες από τέσσερις γωνίες ή πολλές γωνίες και ισάριθμες πλευρές.

3 Κανονικά Πολύγωνα Τα πολύγωνα που έχουν όλες τις πλευρές τις γωνίες τους ίσες μεταξύ τους λέγονται κανονικά πολύγωνα. Επίσης τα πολύγωνα ονομάζονται έτσι ανάλογα με τον αριθμό των γωνιών κ των πλευρών τους.

4 Διαγώνιος Η διαγώνιος είναι ένα ευθύγραμμο τμήμα που ενώνει δύο κορυφές ή μία ευθεία που ενώνει δύο μη διαδοχικές γωνίες (κορυφές) ενός πολυγώνου.

5 Είδη γωνιών Τώρα θα αναφέρουμε 3 είδη γωνιών Λοιπόν αρχίζουμε…. 1ο είδος: Η οξεία. Η οξεία είναι μικρότερη από 90ο μοίρες. 2ο είδος: Η ορθή είναι 90ο μοίρες. 3ο είδος: Η αμβλεία είναι μεγαλύτερη από 90ο μοίρες.

6 Οξεία 1ο είδος: Η οξεία. Η οξεία είναι μικρότερη από 90ο μοίρες.
Μικρότερη από 90ο μοίρες

7 Ορθή 2ο είδος: Η ορθή είναι 90ο μοίρες. Να μια ορθή γωνία

8 Ορίστε εδώ μια αμβλεία γωνία είναι μεγαλύτερη από 90ο μοίρες
Αμβλεία 3ο είδος: Η αμβλεία είναι μεγαλύτερη από 90ο μοίρες. Ορίστε εδώ μια αμβλεία γωνία είναι μεγαλύτερη από 90ο μοίρες

9 Είδη τριγώνων Τα είδη τριγώνων είναι:
Ισοσκελές: Το ισοσκελές είναι ένα τρίγωνο το οποίο τα δύο σκέλη του είναι ίσες μεταξύ τους. Ισόπλευρο: Το ισόπλευρο έχει όλες τις πλευρές του ίσες. Σκαληνό: Σκαληνό είναι όταν οι τρεις πλευρές του άνισες μεταξύ τους.

10 Άθροισμα Πώς βρίσκουμε το άθροισμα;
Το άθροισμα είναι πολύ εύκολο για να το βρούμε. Ας πούμε ότι η μία γωνία είναι 20ο μοίρες κ η άλλη 60ομοίρες πόσο είναι η άλλη; 20o+60o+x=180ο 80ο+x=180ο X=180ο-80ο X=100ο 60ο μοίρες 20ο μοίρες


Κατέβασμα ppt "ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ από την Κλ.Μπ.."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google